Loading...

Find billig A-kasse på vores liste over udbydere

Sammenlign priser og find din nye A-kasse i dag

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find billig A-kasse til den bedste pris på vores samlede liste af udbydere.

  • billig-a-kasse ansøg gratis Sammenlign A-kasse

    Benyt vores liste over udbydere og find det match der passer dig bedst.

  • billig-a-kasse modtag flere tilbud Vælg ønsket A-kasse

    Vælg din ønskede A-kasse ved at klikke på den grønne Vælg knap.

  • billig-a-kasse vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

    Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om billig A-kasse herSidst opdateret: 14/08-2023 | Læsetid: 16 minutter

Skrevet af: Medstifter, Peter Rossing


Billig A-kasse

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er en god idé at være medlem af en A-kasse, og der findes mange forskellige på markedet. Med så mange forskellige muligheder, når det kommer til A-kasser, så vil det være dumt at betale for meget dit medlemskab. Er du på udkig efter en billig A-kasse, så kan du med fordel læse videre, for vi har lavet denne guide til dig, som giver dig et godt overblik over, hvad det er værd at være opmærksom på, når du vælger A-kasse, ligesom vi gør dig klogere på, hvordan du bedst finder en billig A-kasse. Mange tror, at man kan få udbetalt dagpenge, så snart man har meldt sig ind i en A-kasse, hvis man skulle stå uden arbejde. Det er dog ikke tilfældet – Faktisk skal du have været medlem et år for at kunne få udbetalt dagpenge fra din første ledighedsdag. Har du ikke været det, så vil der være en karensperiode på tre uger, hvor du altså ikke har nogen indtægt. Er du ikke medlem af en A-kasse på nuværende tidspunkt, så kan vi kun anbefale dig at melde dig ind i en, hvis du vil være sikret en indtægt, hvis du en dag skulle miste dit job. Med de mange forskellige A-kasser at vælge imellem kan det være nemt at miste overblikket, og det er med at holde tungen lige i munden i jagten på den bedste og billigste A- kasse. Hos Letfinans har vi gjort det nemt for dig ved at lave et samlet overblik over alle A-kasser i Danmark, så du nemt kan gå dem igennem fra en ende af og derved finde en billig A-kasse, som matcher dine ønsker og behov. Hvordan vores service helt præcist virker, kan du læse mere om i afsnittene nedenfor.


Værd at vide, når du skal finde en billig A-kasse

Når du er på udkig efter den billigste A-kasse, så er det kontingentet, du skal skele til. Det er nemlig det, der afgør prisen på dit medlemskab. Kontingentet til den enkelte A-kasse består af statsbidrag, administrationsbidrag, ATP-bidrag og efterlønsbidrag. Statsbidrag og ATP-bidrag vil altid ligge på det samme, mens det er administrationsbidraget, der har afgørende betydning for, om der er tale om en billig A-kasse eller ej. Administrationsbidraget bliver nemlig fastsat af den enkelte A-kasse, og dette bidrag skal dække løn, husleje mv.

Måske er du allerede medlem af en A-kasse, men ønsker at undersøge, om det er muligt at blive medlem af en billigere A-kasse. Det kan vi kun anbefale dig at gøre, for det kan spare dig for mange penge på den lange bane. Finder du en A-kasse, der er 100 kroner billigere om måneden, så er det jo altså 1200 kroner om året, som du kan bruge på andre og sjovere ting end på at betale kontingent til din A-kasse. Er du allerede medlem af en A-kasse, så er det værd at vide, at du altid har mulighed for at skifte til en anden og samtidig bevare din anciennitet, så du har samme ret til dagpenge, hvis du skulle stå uden job.

Når du melder dig ind i en A-kasse, så vil du ofte skulle vælge mellem at være deltids- eller fuldtidsforsikret. Det er klart, at du får et billigere medlemskab, hvis du vælger kun at være deltidsforsikret, men til gengæld er du sikret en langt bedre dækning økonomisk ved at være fuldtidsforsikret. Arbejder du mere end 30 timer om ugen, har du dog ikke dette valg, for så vil du automatisk blive fuldtidsforsikret. Hvis du er ledig og er deltidsforsikret, så skal du stå til rådighed for arbejde op til 30 timer om ugen, og er du fuldtidsforsikret, vil der være tale om 37 timers rådighedsforpligtelse. Ved at være deltidsforsikret betaler du ikke mindre i administrationsbidrag, men til gengæld skal du betale et mindre beløb til staten og i ATP, og det er det, der gør deltidsforsikring til en billigere løsning.

Går du efter en billig A-kasse, så er det værd at være opmærksom på, om de nuværende kunder er tilfredse med deres løsning, for som du nok har oplevet i andre sammenhænge, så kan der godt være sammenfald mellem pris og kvalitet. Har du fundet nogle billige A-kasser, som du ønsker at melde dig ind i, så kan du med fordel læse op på, hvilke erfaringer andre har haft med dem. Det kan du for eksempel gøre på Trustpilot, hvor folk gerne giver udtryk for både positive og negative oplevelser. Er der fortrinsvis negative og velbegrundede anmeldelser, så skal du måske overveje at se dig om efter en anden billig A-kasse. Ved at lave en grundig research, kan du bedre sikre dig, at du melder dig ind i en billig A-kasse, hvor servicen er i top. Du kan også forhøre dig ad i din omgangskreds. Måske er dine venner eller dine familiemedlemmer medlemmer af en billig A-kasse, som de har gode erfaringer med.


Billig A-kasse - Værd at vide, når du skal finde en billig A-kasse

Billige A-kasser for studerende, lønmodtagere og selvstændige

Hvis du er studerende, så er det ganske billigt at være medlem af en A-kasse – Faktisk er det gratis. Og det kan godt give mening at få meldt sig ind i en A-kasse, mens du stadig er studerende, for gør du det minimum et år inden uddannelsens afslutning, så slipper du for karensperioden og kan få udbetalt dagpenge fra den første dag, du er meldt ledig efter endt uddannelse. Der vil også være A-kasser, der tilbyder helt særlige fordele for studerende, og det er derfor værd at undersøge nærmere, når du som studerende står over for at skulle finde den A-kasse, du vil melde dig ind i.

Som lønmodtager har du mulighed for at vælge en A-kasse, der er specialiseret inden for dit felt, eller du kan vælge en A-kasse, som er tværfaglig og dermed henvender sig til alle, uanset jobtype og beskæftigelse. Er det en billig A-kasse, du er på udkig efter, så kan du overveje at melde dig ind i en tværfaglig A-kasse, da kontingentet her typisk er lavere, end det er tilfældet med branchebestemte A-kasser.

Er du selvstændig, så er det værd at være opmærksom på, at det ikke er alle A-kasser, der optager medlemmer, der er selvstændige, men der er ikke nogen grund til at opgive håbet om et medlemskab i en A-kasse, hvis du er selvstændig. Som selvstændig giver det god mening at være medlem af en A-kasse, da du således har et sikkerhedsnet, som griber dig, hvis uheldet skulle være ude, eller hvis du må indse, at opgaven med selvstændig virksomhed er for tung at løfte for dig alene. Og heldigvis findes der også A- kasser, som gerne optager medlemmer, der driver selvstændig virksomhed.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.Billig A-kasse med lønsikring

Når du melder dig ind i en A-kasse, så har du samtidig mulighed for at opnå ekstra sikkerhed i form af lønsikring. Med lønsikring kan du supplere dine dagpenge med op til 90% af din bruttoløn, hvis du skulle stå uden arbejde. Med lønsikring kan du altså få et beløb oven i de penge, som du får udbetalt i dagpenge. Beløbet vil dog afhænge af, hvilke valg du har truffet, da du tegnede din forsikring, og beløbet vil fremgå af din forsikringspolice. Det er værd at være opmærksom på, at der er en karensperiode på seks måneder, før din lønsikring træder i kraft, og det kan give god mening at tegne den allerede nu, selvom du ikke umiddelbart frygter at stå uden job inden for den nærmeste fremtid.

De fleste A-kasser tilbyder tilkøb af lønsikring, og du har derfor også god mulighed for at finde en billig A- kasse med lønsikring. Uanset hvilken A-kasse du vælger at tilkøbe lønsikring hos, så vil de have nogle krav til dig. Du skal som minimum være fyldt 18 år, og derudover vil der typisk være krav om, at du som maksimum er mellem 55 og 65 år, dette vil variere fra A-kasse til A-kasse. Derudover skal du være i arbejde som lønmodtager, ligesom du skal være medlem af en A-kasse, hvilket gælder for hele forsikringstiden. Du vil derimod ikke have mulighed for at købe lønsikring, hvis du er selvstændig eller studerende, eller hvis du har kendskab til, at du vil blive arbejdsløs.

Om det kan betale sig for dig at tilkøbe lønsikring, vil i høj grad afhænge af din nuværende løn. På de fleste A-kassers hjemmesider har du mulighed for at gøre brug af en beregner, hvor du indtaster nogle oplysninger om dig selv, hvorefter du kan få oplyst prisen på lønsikring hos den pågældende A-kasse. Har du et højtbetalt job, hvor du af økonomiske årsager ikke vil kunne nøjes med en almindelig dagpengeunderstøttelse, hvis du skulle stå uden job, så kan det godt give mening for dig at betale et mindre gebyr til lønsikring, så du er sikret en større del af det beløb, du fik udbetalt, da du var i arbejde.


Billig A-kasse - Billig A-kasse med lønsikring

Hvor meget kan jeg få i dagpenge via min A-kasse?

Uanset om du vælger en dyr eller billig A-kasse, så vil det beløb, du kan få udbetalt, være det samme. Er det kun prisen på dit medlemskab, der betyder noget for dig, så kan du derfor fint melde dig ind i den billigste A-kasse, du kan finde. Skulle du blive ledig, og er du medlem af en A-kasse, så vil der være flere parametre, der er afgørende for, hvilket beløb du kan få udbetalt i dagpenge. Blandt andet vil der blive kigget på din indkomst de sidste 24 måneder. Her vil din dagpengesats så blive beregnet ud fra de 12 måneder, hvor du har haft den højeste indkomst. Du vil altid højst kunne få 90% af din hidtidige løn, og det er kun din løn i de perioder, hvor du har været medlem af en A-kasse, som vil indgå i beregningen. Har du forsørgerpligt over for et eller flere børn, så vil det også have indflydelse på din dagpengesats. Er du selvstændig, så vil beregningen af din dagpengesats ske efter de samme principper, som den gør for lønmodtagere. Derfor vil din dagpengesats også blive beregnet ud fra de 12 måneder ud af de seneste 24 måneder, hvor du har haft den højeste indtægt.

Flere lader være med at melde sig ind i en A-kasse, fordi de føler sig trygge ved tanken om, at de kan få udbetalt kontanthjælp, hvis de skulle stå uden arbejde. Det er dog værd at være opmærksom på, at der er strenge krav, der skal opfyldes, for at man kan modtage kontanthjælp, og som udgangspunkt kan du kun modtage kontanthjælp, hvis du har et stort behov for økonomisk hjælp. Du må derfor ikke eje et hus, en bil eller have penge i form af aktier eller obligationer. Gør du det, så vil kommunen kræve af dig, at du sælger dine værdier, så du på den måde kan forsøge dig selv, indtil du kan få udbetalt kontanthjælp. Derudover kan der være stor forskel på, hvor meget man kan få udbetalt i dagpenge og kontanthjælp, og mange vil derfor få svært ved at få økonomien til at hænge sammen, hvis de går fra en fast løn til udelukkende at få udbetalt kontakthjælp. Det kan derfor vise sig at være en god investering at melde sig ind i en A-kasse. Så er det bare op til dig at beslutte, om det skal være en billig en af slagsen, eller om du er villig til at betale lidt ekstra for dig medlemskab. Det afhænger nemlig i høj grad af, hvad du forventer at få til gengæld for dine kontingentbetaling. Det kan du læse mere om i afsnittet nedenfor.


Giver det mening at vælge en billig A-kasse?

Svaret på dette spørgsmål afhænger af, hvilke krav du har til din A-kasse. Vil du klare dig selv, hvis du en dag skulle stå uden job, så kan det give god mening at vælge en billig A-kasse. Sætter du i stedet pris på ekstra ydelser såsom arrangementer og kurser, så skal du ikke nødvendigvis gå efter en billig A-kasse. Her kan du i stedet researche lidt på de forskellige A-kasser og se nærmere på, hvad de har at tilbyde deres medlemmer.

Har du specifikke ønsker til A-kassens geografiske placering eller til de goder, som de kan tilbyde dig i form af rabatter og gratis billetter til sportsarrangementer, så er det ikke nødvendigvis en billig A-kasse, du skal vælge, for her hænger de gratis goder ofte sammen med en dyrere kontingentpris.

Har du fokus på kerneydelsen, som er udbetalingen af dagpenge, hvis du skulle stå uden job, så kan du sagtens vælge en billig A-kasse, for beløbet, du kan få udbetalt, vil ikke ændre sig, afhængigt af om du vælger en dyr eller billig A-kasse. Hvert år bliver der vedtaget en officiel dagpengesats, og den skal alle A- kasser rette sig efter. Hvad de tager i betaling for et medlemskab, kan dog variere meget, og derfor er det altid en god idé at afsøge markedet grundigt, inden du beslutter dig for, hvilken A-kasse du vil være medlem af. Og her kan vi hos Letfinans hjælpe dig ved at stå for at samle priser på medlemskaber af en lang række af forskellige A-kasser, som du frit kan vælge mellem.


Billig A-kasse - Giver det mening at vælge en billig A-kasse?

Billig A-kasse og fagforening

Når du skal finde en billig A-kasse, så er det værd at overveje, om du også ønsker at melde dig ind i en fagforening samtidig, for i så fald kan du med fordel kigge efter A-kasser, der også tilbyder medlemskab af deres fagforening. I modsætning til A-kasser er der ikke nogen konkrete ydelser forbundet med at være medlem af en fagforening, men det kan alligevel være værd at overveje. En fagforening vil nemlig kunne hjælpe dig, hvis du støder ind i problemer, mens du er på arbejdsmarkedet. Har du en større konflikt med din chef, så kan fagforeningen hjælpe dig og tage sagen på dine vegne. Din fagforening kan også hjælpe dig i forbindelse med opsigelse eller fyring, dine arbejdstider og din løn, ligesom den også kan være god at have ved hånden i forbindelse med sygdom, strejke eller eventuelle arbejdsulykker. Vælger du en A-kasse, der også tilbyder medlemskab af en fagforening, så er der god mulighed for at få en ekstra god pris på dit medlemskab.

Hvis du er overbevist om, at du selv kan klare de udfordringer, du kan risikere at møde som ansat, så står det dig også helt frit for at fravælge medlemskabet af en fagforening. Det er dog værd at nævne, at du nyder godt af fagforeningernes arbejde, selvom du ikke er medlem af en. Det er nemlig dem, der står for at udarbejde overenskomster i samarbejde med arbejdsgiverne, hvor der blandt andet bliver forhandlet mindsteløn, feriedage, sygedage og barsel.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Hvordan skifter jeg til en billig A-kasse?

Hvis du synes, at medlemskabet hos din nuværende A-kasse er blevet for dyrt, så står det dig frit for at skifte til en anden og billigere A-kasse. Du kan derfor med fordel sætte lidt tid af til at afsøge markedet indenfor A-kasser og se, om der skulle være et mere budgetvenligt alternativ. Når du har fundet en billig A- kasse, som du ønsker at skifte til, så foregår det ganske enkelt ved, at du melder dig ind i den – Dette vil ofte kunne klares online på ganske få minutter. Din nye A-kasse vil tage sig af arbejdet med at få dig meldt ud af din nuværende A-kasse. Det er vigtigt, at du ikke selv gør dette, da du i så fald kan risikere at miste dine optjente rettigheder og din anciennitet, som du ellers vil få overført til din nye A-kasse. Alle de relevante dokumenter vil ligeledes blive overført fra din gamle til din nye A-kasse, og du kan derfor roligt gå i gang med at søge efter en billig A-kasse, for selve skiftet fra en A-kasse til en anden foregår ganske nemt. Priserne på medlemskaber af A-kasser kan godt ændre sig, og derfor anbefales det at gennemgå dem fra tid til anden, så du ikke betaler for meget for dit medlemskab. Det samme kan du gøre med dine forsikringer og dine lån, og det kan vi hos Letfinans hjælpe dig med. Hvordan det helt præcist fungerer, kan du læse mere om i afsnittet nedenfor.


Billig A-kasse - Hvordan skifter jeg til en billig A-kasse?

Gør brug af Letfinans i jagten på en billig A-kasse

Når den billigste A-kasse på markedet skal findes, så er sammenligning vejen frem. Ved at se på priserne for flere forskellige A-kasser kan du sætte dem op mod hinanden og på den måde udvælge den billigste A- kasse. Hos Letfinans har vi gjort det nemt for dig at gøre lige præcis dette, da vi tilbyder at se på dit nuværende medlemskab og indhente kontingentpriser fra andre A-kasser, så du nemt kan udvælge en billig A-kasse, som passer dig bedst. Det er ganske nemt at gøre brug af vores ØkonomiTjek, og det tager ikke mere end to minutter at udfylde ansøgningen. Ud over at finde den billigste A-kasse kan vi også hjælpe dig med at spare penge på andre områder i din privatøkonomi, da vi også kan se dine boliglån, banklån og forsikringer nærmere i sømmene og komme med bud på billigere alternativer.

Når du har fundet den billige A-kasse, du ønsker at være medlem af, så er det nemt at melde sig ind eller skifte fra din nuværende. Og det bedste af det hele er, at du ikke mister din anciennitet, når du skifter fra en A-kasse til anden. Der er derfor mange gode grunde til at afsøge markedet, for der er god mulighed for at finde en billig A-kasse, som kan spare dig for mange penge årligt, som du i stedet kan bruge på andre og sjovere ting. Skulle du blive i tvivl om noget, når du benytter dig af vores service, så sidder vores flinke medarbejdere klar til at hjælpe dig. Du kan benytte dig af vores chatfunktion, og du er også velkommen til at sende en mail til info@letfinans.dk.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder