Loading...

Få gratis og uforpligtende tilbud på billig bilforsikring

Ansøg på 5 minutter og vælg din ønskede bilforsikring

Indhent tilbud  bilforsikring start økonomitjek

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Letfinans Forsikring gør det nemt for dig at indhente gratis forsikringstilbud

Vi samarbejder med en række anerkendte forsikringsselskaber for at give dig billige tilbud på bilforsikring.

 • bilforsikring ansøg gratis Ansøg gratis på 5 minutter

  Ansøg gratis og uforpligtende på 5 minutter.

 • bilforsikring modtag flere tilbud Se dine priser

  Vi indhenter automatisk forsikringstilbud på bilforsikring.

 • bilforsikring vælg det bedste tilbud Vælg selv de bedste tilbud

  Se hvor billigt du kan forsikre og vælg selv dit ønskede tilbud.

Mest efterspurgte forsikringer

362 ansøgere

Har vi indtil nu hjulpet med at få billige forsikringstilbud – Vi kan også hjælpe dig og det tager kun 5 minutter.

Få tilbud
 • bilforsikring let og enkelt Let og enkelt

  Det er let og enkelt at se hvor billigt du kan forsikre din bil.

 • bilforsikring altid gratis Altid gratis

  Det er altid gratis og uforpligtende at benytte Letfinans Forsikring.

 • bilforsikring altid sikkert Din sikkerhed

  Din datasikkerhed og fortrolighed er højeste prioritet for os. Dine data behandles altid krypteret.

Nyheder om Forsikringer & Letfinans

Læs mere om Letfinans Forsikring her

Hvad indebærer bilforsikring?

Bilforsikring består overordnet set af to dele: Ansvarsforsikring og kaskoforsikring. Ansvarsforsikring til din bil er lovpligtig og kan anses for at være et minimumskrav til dækningen i din bilforsikring. Det betyder, at du som minimum skal have en ansvarsforsikring til din bil før du må køre på offentlig vej. Kaskoforsikring kan anses for at være et tilvalg i din forsikring, som dækker skader på din bil du enten selv har forvoldt eller som andre har forvoldt på dit køretøj.

Ansvar - og kaskoforsikring er de to mest gængse typer bilforsikring men udover disse findes der en række andre forsikringer som du kan tegne, og som giver dig yderligere dækning. Et eksempel på dette er glasforsikring, som dækker skader på eksempelvis forrude.

Hvor billig bilforsikring du kan få igennem Letfinans Forsikring afhænger flere ting, bl.a. om du tilvælger kaskoforsikring til din bilforsikring.

Hvad indebærer ansvarsforsikring?

Ansvarsforsikring i forbindelse med bilforsikring dækker de skader du måtte forvolde på medtrafikanter i trafikken. Når du kører i din bil på offentlig vej, skal du som minimum have lovpligtig ansvarsforsikring – i modsat fald overtræder man Færdselsloven. Ansvarsforsikringen sørger for at dække materiel – personskader ved ulykker du som chauffør måtte være skyld i.

Når du tegner en bilforsikring, vil ansvarsforsikring derfor altid som minimum være en del af forsikringen.

Hvad indebærer kaskoforsikring?

Som tillæg til den lovpligtige ansvarsforsikring kan du tilvælge kaskoforsikring til din bil. Kaskoforsikring er ikke lovpligtig, men ofte vælger mange at tegne en kaskoforsikring sammen med deres ansvarsforsikring for at være bedre dækket i forbindelse med uforudsete hændelser. Har du optaget et billån for at købe bilen, eller har du leaset den, vil det som oftest være et krav fra forsikringsselskabets side, at du tegner en kaskoforsikring til din bil.

Kaskoforsikring dækker skader på din bil, som du enten selv har forvoldt eller som andre forvolder.

Hvad er selvrisiko?

Selvrisiko er det beløb du skal betale, når du anmelder en skade til dit forsikringsselskab. Dermed er du med til at betale for skaden, som du evt. anmelder.

Selvrisikoen er noget du skal være opmærksom på inden du vælger bilforsikring. Det hænger ofte således sammen, at en bilforsikring med billig præmie (pris) til gengæld har en højere selvrisiko. Det betyder, at du som kunde betaler et lavere beløb årligt på din forsikring, men at din egenbetaling ved et uheld til gengæld er større.

Prisen på din bilforsikring og din selvrisiko afhænger af flere forskellige faktorer, herunder din alder, din anciennitet, bilens alder, bilens værdi og specifikationer m.m.

Hvad er anciennitet?

Din anciennitet betyder det antal år du har været hos en given forsikringsudbyder, samt hvilken skadeshistorik du har hos det pågældende selskab. Du vil få en billig bilforsikring hvis du har haft bilforsikring i en årrække, og samtidig har kørt skadefrit.

Hvis du ønsker at skifte forsikringsselskab, kan du sagtens gøre dette uden det går ud over din anciennitet. Dit nye forsikringsselskab indhenter blot din skadehistorik fra dit gamle selskab ved hjælp af policenummer på din gamle forsikring, og derved bliver din anciennitet overført til dit nye forsikringsselskab.

Hvad er kravene fra forsikringsselskaberne?

Du skal som minimum være 18 år for at tegne en bilforsikring. Desuden har de fleste forsikringsselskaber krav om, at du ikke må være registreret som dårlig betaler i et skyldnerregister som f.eks. RKI/Experian eller Debitorregistret.

Hvordan fastsættes prisen på min bilforsikring?

Der er en række faktorer som spiller ind, når prisen på din bilforsikring udregnes. Groft sagt kan parametrene opdeles i personlige parametre som f.eks. din alder, bopæl, anciennitet og så parametre som vedrører den bil du ønsker forsikret.

Din alder og bopæl har stor betydning for prisen på din bilforsikring. Som udgangspunkt vil du skulle betale en højere pris på din forsikring jo yngre du er. Dette skyldes tilgængelige data på området som forsikringsselskaberne har, hvor unge personer generelt er involveret i flere ulykker. Dermed betaler forsikringsselskaberne oftere erstatning på de forsikringer de har tegnet til unge personer, hvilket påvirker prisen for denne gruppe.

Ligeledes tilsiger data også, at der er forskel på hvor i landet man bor, og hvor ofte forsikringsselskaberne må udbetale erstatning i relation til disse områder. Din adresse kan derfor påvirke prisen negativt, men på den anden side også påvirke prisen positivt, hvis du bor et sted som selskaberne anser for et bedre område, hvor de ikke har negative erfaringer.

Din anciennitet som bilist spiller også ind. Her vil flere år som bilist uden skader have en positiv indvirkning på prisen, hvor en mere omfattende skadehistorik omvendt vil have negativ indvirkning.

Bilens nypris (værdi) og egenskaber påvirker også prisen på din bilforsikring væsentligt. Jo dyrere din bil er jo dyrere vil din forsikring også være. Desuden har bilens egenskaber og specifikationer også indvirkning som f.eks. antallet af hestekræfter (hk), som bilens motor yder.

Hvordan får jeg en billig bilforsikring?

Med Letfinans Forsikring tilstræber vi at give dig et godt tilbud på en billig bilforsikring. Vi indhenter flere tilbud på forsikring til dig, hvor du selv vælger det der passer dig bedst. Du kan selv bestemme om du går efter en bilforsikring med lav årlig præmie, men med lidt højere selvrisiko, eller om en lavere selvrisiko passer dig bedre, hvis uheldet er ude.

Selvom du finder en billig forsikring, betyder det ikke at du er dårligere dækket. Ofte vil du kunne få en lige så god dækning på en billig bilforsikring som på en dyr.

Prøv vores ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare penge i din privatøkonomi - Let, enkelt og sikkert.

Opret her