Loading...

De bedste udbydere af billig mobilabonnement - samlet ét sted

Sammenlign priser og få et billigt mobilabonnement i dag

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find billig mobilabonnement til den bedste pris på vores samlede liste af udbydere.

  • billig-mobilabonnement ansøg gratis Sammenlign udbydere

    Benyt vores liste over mobilabonnementer og find det match der passer dig bedst.

  • billig-mobilabonnement modtag flere tilbud Vælg ønsket udbyder

    Vælg din ønskede udbyder ved at klikke på den grønne Vælg knap.

  • billig-mobilabonnement vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

    Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om billig mobilabonnement herSidst opdateret: 20/08-2023 | Læsetid: 25 minutter

Skrevet af: Medstifter, Peter Rossing


Billig mobilabonnement

Når der skal spares penge, så er det en god ide at vende blikket mod abonnementer på for eksempel streamingtjenester og mobil. Her er der nemlig betaling hver eneste måned, og en lille besparelse kan således ende med at løbe op i mange penge på årets 12 måneder. Er du på udkig efter et billig mobilabonnement, så kan vi anbefale dig at læse med nedenfor, hvor vi har lavet en guide til dig, så du nemt kan blive klogere på alle de ting, der er gode at være opmærksom på i jagten på et billigt mobilabonnement.


Hvad afgør prisen på et mobilabonnement?

Priser på mobilabonnementer kan variere en del, men fælles for størstedelen af dem er, at de indeholder en vis mængde taletid, data, fri sms og mms. Det er især mængden af disse, som er afgørende for, hvad dit mobilabonnement kommer til at koste dig. Taletiden kan svinge fra en enkelt time og til, at der ikke er nogen øvre grænse for, hvor meget du må tale i telefon. Går du efter et billigt mobilabonnement, og giver det mening ift. dit forbrug, så kan du med fordel vælge et abonnement med en lille mængde taletid. Vil du i stedet slippe for at skulle holde øje med, hvor meget taletid du bruger af frygt for ekstraregninger, så skal du i stedet vælge et abonnement med fri tale.

Særligt afgørende for om der er tale om et billigt mobilabonnement eller ej, er, hvor stor en mængde data der er inkluderet. Danskerne bruger mere og mere data, fordi man i dag kan streame TV-serier, surfe på nettet og lytte til musik på sin telefon, og det kræver alt sammen data. Er du en af dem, der bruger store mængder af data, så kan det altså typisk ikke betale sig at vælge de billigste abonnementer på markedet, da du dermed ikke vil få nok data til dit forbrug. Her er det værd at være opmærksom på, at nogle udbydere har musik- og streamingtjenester inkluderet i deres abonnement. Dette vil ikke gøre dit abonnement billigere, men til gengæld har du mulighed for at spare penge ved at slå disse forskellige tjenester og dit mobilabonnement sammen til en samlet løsning.

En anden ting, der har indvirkning på prisen på dit mobilabonnement, er, om der er et oprettelsesgebyr på det pågældende abonnement. Hvis der er et, så vil det typisk være på under 100 kroner, og det er et engangsbeløb, som du kun skal betale, når du skifter til det pågældende selskab, men det er værd at have øje for, når du undersøger dine muligheder.

Har du kun et meget lille forbrug af tale, og bruger du ikke din telefon til at surfe på nettet, så har du mulighed for at få et yderst billigt abonnement. Du kan nemlig tegne et abonnement, hvor du kun betaler for det antal minutter, du taler i telefon, ligesom du betaler en fast pris pr. afsendt sms-besked. Bruger du slet ikke din telefon, så er dit abonnement altså gratis i den uge.

Denne type af billigt mobilabonnement kan med fordel bruges til folk, der ikke bruger deres telefon dagligt, men som ønsker at have den på sig i tilfælde af, at de har brug for at komme i kontakt med nogen.


Billig mobilabonnement - Hvad afgør prisen på et mobilabonnement?

Hvordan finder jeg et billigt mobilabonnement?

Der er helt frit valg, når det kommer til, hvilket abonnement du ønsker at være tilmeldt. I dag er der et væld af forskellige muligheder på markedet, og med lidt ekstra research har du derfor god mulighed for at finde et billigt mobilabonnement. Det er nemlig lige præcis research, der er vejen frem, når du vil finde et billigt mobilabonnement. Vil du spare tid på at tjekke priserne på de forskellige abonnementer ud, så kan vi hos Letfinans hjælpe dig. Vi har nemlig lavet et samlet overblik over udbydere af abonnementer, så du nemt kan finde et billigt abonnement blandt dem.

En anden vigtig vej til et billigt abonnement er, at du vælger et abonnement med så lidt data og taletid som muligt. Det er dog vigtigt, at det matcher dit forbrug, da du kan ende med at få en dyr ekstraregning, hvis du bruger mere, end hvad der er din pakke. En måde at skære ned på dit dataforbrug er ved at huske at logge på dit netværk, når du er hjemme og på din arbejdsplads. På den måde bruger du kun data, når du er væk fra hjemmet og fra dit arbejde. På samme måde kan du begrænse din taletid ved at mødes med dine venner og familie fysisk i stedet, ligesom du kan vælge at tale med dem over Messenger i stedet. Gør du dette, så kan du nemt få et billigere mobilabonnement, da du derved kan nøjes med mindre tale og data.

Hvis du har ekstra is i maven, så kan du vælge at vente på, at et mobilabonnement med den helt rette pris dukker op. De fleste selskaber kører med jævne mellemrum med forskellige kampagner, der kan sikre dig et ekstra billigt mobilabonnement. Uanset om du ønsker at skifte nu og her, eller om du godt kan vente nogle måneder, så kan vi anbefale dig at sammenligne priser på mobilabonnementer her på siden med jævne mellemrum. På den måde kan du være sikker på hele tiden at være opdateret på priserne, og du vil nemmere kunne gennemskue, om der her er tale om et rigtig billigt mobilabonnement. Når du har fundet et billigt mobilabonnement, så kan du med fordel ringe til din nuværende udbyder. De vil gøre meget for ikke at miste kunder, og de vil med stor sandsynlighed forsøge at matche konkurrentens tilbud eller måske give dig ekstra goder i form af mere tale eller data, så du på den måde kan overtales til at blive hos dem. Er du ellers glad for din nuværende udbyders dækning og kundeservice, så kan det altså være en måde at få et billigere abonnement helt uden at skulle skifte udbyder.


Billigt mobilabonnement med fri data

Hvis du ofte bruger din telefon til at surfe på nettet eller til at streame TV-serier, så kan vi anbefale dig at gå efter et billigt mobilabonnement med fri data. Det samme er gældende, hvis du ofte bruger din telefon som mobilt hotspot til din computer. Har du et abonnement med fri data, skal du således ikke bekymre dig om at løbe tør midt på måneden. Det er dog værd at vide, at alle udbydere af abonnementer med fri data har en ”fair use”-grænse, som ofte vil ligge på omkring 1000 GB. Dette vil dog også være mere end rigeligt, hvis du blot bruger din telefon til de ovennævnte ting. Kan du ikke finde et billigt mobilabonnement med fri data, så kan du kigge efter nogle med store mængder data såsom 40, 50 eller 60 GB. Denne mængde data vil kunne dække de flestes behov.

Planlægger du en ferie til udlandet, så kan du med fordel tjekke op på, om data i udlandet er inkluderet i dit abonnement. Hvis det ikke er tilfældet, og du ønsker at bruge din telefon på samme måde som i Danmark til at surfe på nettet eller streame serier, så er det vigtigt, at du tilkøber dette, inden du tager afsted. Er der Wi-Fi på dit hotel, så husk at koble dig på dette, da du på den måde ikke bruger af den data, du har i udlandet. En del abonnementer har data inkluderet i abonnementet, så længe der er tale om rejser inden for EU, men rejser du uden for EU's grænser, så vil det være nogle helt andre priser, der gælder. De fleste udbydere har services, som hjælper dig med at holde styr på dit forbrug. Det betyder, at når du har brugt data for et bestemt beløb, det kan for eksempel være 450 kroner, så får du en SMS, hvori du bliver spurgt, om du fortsat ønsker at have adgang til mobildata. Først når du svarer ja til denne, kan du bruge løs af din data igen, og svarer du ikke på beskeden, så vil mobildata blive spærret. Vil du selv begrænse dit forbrug af data, så kan du slå data og roaming fra på din telefon. Så længe det er gjort, bruger du ikke noget data.


Billig mobilabonnement - Billigt mobilabonnement med fri data

Billigt mobilabonnement med fri tale

Hvis du taler meget i telefon, så kan du overveje et billigt mobilabonnement med fri tale. På den måde skal du ikke tænke over, om du kommer til at overskride de inkluderede timers tale i dit abonnement, når du taler med venner og familie. Det er dog også vigtigt at huske på, at selvom du taler meget i telefon, så er det kun de udgående opkald, der tæller i regnskabet omkring taletid. Du bør derfor kigge på, hvor mange timers udgående opkald, du har om måneden, og ikke hvor mange timer du taler samlet set. Hvis det ofte er dine venner og familiemedlemmer, der ringer dig op, så kan du nøjes med et billigere mobilabonnement med færre timers tale.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.Billige mobilabonnementer til forskellige behov

Det kan være meget forskelligt fra person til person, hvad der konkret er behov for, når det kommer til et mobilabonnement. Nogle taler meget i telefon og har derfor brug for meget taletid, mens andre surfer meget på nettet på deres telefon og dermed har brug for mere data. Det er typisk for den ældre generation, at de foretrækker at tale i telefon frem for at bruge sociale medier eller sms til at kommunikere, og derfor vil et godt valg til seniorer ofte være et abonnement med flere timers tale. De unge bruger derimod de sociale medier til at kommunikere på og streamer ofte serier og lytter til musik på deres mobiltelefon, hvilket alt sammen kræver en vis mængde data, og er det teenageren i hjemmet, du er på udkig efter et billigt abonnement til, så vil du typisk skulle kigge efter et med en stor mængde data. Det er dog vigtigt, at du tager udgangspunkt i de konkrete behov, når du vælger mobilabonnement. Du kan for eksempel vælge at danne dig et overblik over de sidste seks måneders forbrug. Tager du gennemsnittet af dette og lægger 20% oveni, så har du en god buffer og er dækket godt ind i forhold til dit forbrug. Det bedste og billigste mobilabonnement er nemlig det, hvor du har nok data og tale i din pakke til dit forbrug, men hvor du samtidig ikke betaler for en masse, du ikke bruger.


Billig mobilabonnement - Billige mobilabonnementer til forskellige behov

Billigt mobilabonnement med familierabat

En anden måde at få et billigt mobilabonnement på er ved at samle alle familiens abonnementer hos et selskab. Vælger en familie på fire at gøre dette, så kan der være flere tusinde kroner at spare. Nogle selskaber kører med en fast pris på første abonnement, hvorefter de efterfølgende abonnementer vil kunne tegnes til en lavere pris. Andre kører med en form for deleordning, hvor du tegner et abonnement til en pris, og så kan du tilknytte andre abonnementer til en lavere pris, så hele familien således deles om den mængde data og tale, som abonnementet indeholder.

Ud over en prismæssig besparelse så kan det at samle alle familiens mobilabonnementer hos et selskab også være med til at give et bedre overblik over alles forbrug. Du kan med fordel gennemgå abonnementet og forbruget fra tid til anden, så du er sikker på, at du ikke betaler for et abonnement, hvor du ikke bruger det, du betaler for. Så er det nemlig på tide at finde et billigere abonnement.


Mobilabonnement eller taletidskort?

Du har mulighed for at vælge mellem et mobilabonnement og et taletidskort. Med mobilabonnementet betaler du for en given mængde data og et antal timers tale, uanset om du bruger dem eller ej. Med et taletidskort betaler du udelukkende for det, du bruger. Hvis du har et meget lavt forbrug og kun sjældent bruger din data og taletid, så kan det give god mening at bruge et taletidskort. Bruger du derimod din mobil meget, så vil et mobilabonnement altid være den billigste løsning for dig.


Billig mobilabonnement - Mobilabonnement eller taletidskort?

Spar penge på dit mobilabonnement

De to ting, der er afgørende for prisen på dit mobilabonnement, er mængden af data og taletid. For at kunne få et billigere mobilabonnement vil det altså kræve, at du kan nøjes med en mindre mængde af disse to. Når det handler om taletid, så bliver kun de udgående opkald talt med, og du kan derfor skære ned på den mængde taletid, du har brug for i dit mobilabonnement ved at få dine venner og familiemedlemmer til at ringe dig op, frem for at du ringer til dem. Hvis de har fri tale i deres abonnement, vil det ikke være noget problem for dem at bruge af deres taletid, når I taler sammen. På den måde behøver du ikke at skære ned på kontakten til dine venner og familiemedlemmer, men blot på antallet af udgående opkald fra din telefon.

Når det kommer til data, så er det noget, du bruger af, når du surfer på nettet, bruger dine apps eller lytter til musik via telefonen. En måde, du kan skære ned på dit dataforbrug, er ved at sørge for at være tilsluttet Wi-Fi så ofte som muligt. Når du er det, bruger du nemlig ikke noget data fra dit mobilabonnement. Hvis du sørger for at tilslutte dig Wi-Fi på dit arbejde, og når du er derhjemme, så bruger du altså kun data, når du befinder dig væk fra disse to steder. Har du ikke hidtil været tilsluttet Wi-Fi i dit hjem eller på din arbejdsplads, så vil du med garanti kunne mærke en forskel i dit dataforbrug, og du vil derfor også kunne nøjes med et abonnement med en mindre mængde data og dermed have mulighed for at få et billigere mobilabonnement.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Billigt mobilabonnement uden for Danmarks grænser

Rejser du ofte, så kan du med fordel gå efter et billigt mobilabonnement, som du kan bruge uden for Danmarks grænser. Hvis dit abonnement skal tilmeldes udlandstelefoni, så skal du samtidig vælge, om det skal være med eller uden data. Vil du blot have mulighed for at ringe rundt, så er telefoni nok, og skal du for eksempel bruge data til at finde vej eller finde seværdigheder i nærheden, så får du brug for at tilkøbe dette. Derudover er det også godt at være opmærksom på, at det koster penge at ringe til udenlandske numre, når du befinder dig i Danmark. Her vil blive opkrævet pr. påbegyndt minut, og det ændrer sig ikke af, at du tilkøber udlandstelefoni. Nogle abonnenter har tale og data inkluderet i lande inden for EU, og det er værd at være opmærksom på, hvis du stort set kun rejser indenfor dette område.

Samtidig er der mulighed for at slå roaming til eller fra på din telefon, så du selv kan styre, hvornår din telefon går på nettet og opdaterer apps. På den måde kan du sikre dig, at dit dataforbrug ikke stikker helt af.


Billig mobilabonnement - Billigt mobilabonnement uden for Danmarks grænser

Værd at vide, når du skal finde et billigt mobilabonnement

Det kan være let at lade sig forblænde af et billigt abonnement, men hos Letfinans kan vi kun anbefale, at du har øje for andet end blot prisen. For du kan spare nok så mange penge med et billigt abonnement, men hvis du ikke har mulighed for at tale i telefon, når der er behov for det, så er du lige vidt. Derfor bør du også tjekke op på, om det pågældende selskab dækker i dit område.

I Danmark er der mulighed for at benytte tre forskellige netværk, som samlet tæller alle mobilmaster i landet. TDC og 3 Mobil ejer to af netværkerne, mens Telenor og Telia deles om det sidste. Når der findes flere selskaber end de fire nævnte, så er det fordi, hver enkelt udbyder lejer sig ind og betaler en fast pris for at kunne benytte et af de tre netværk. For at få den bedst mulige dækning skal du altså vælge et billigt abonnement hos den udbyder, som har flest mobilmaster i det område, hvor du bor. Bruger du ofte din telefon på din arbejdsplads, så er det værd at tjekke op på, om den valgte udbyder dækker godt her også.

Ud over dækningen kan du også med fordel tjekke op på, om der er nok data og taletid i det billige abonnement, du overvejer at tegne. Jo mindre data og jo mindre taletid, jo billigere bliver abonnementet nemlig. Men har du ikke nok taletid eller data, så kan du risikere at få dyre efterregninger. Hos nogle selskaber vil du blot få sænket din hastighed, hvis du opbruger alt din data, men også det kan være til stor irritation, og derfor er det vigtigt at vælge en pakke, der matcher din behov. Er du i tvivl om, hvilken løsning der er den rette for dig, så vælg gerne et mobilabonnement uden binding, så du hurtigt kan skifte til et andet abonnement, hvis det viser sig, at det ikke var det rette valg.


Skift til et billigt mobilabonnement

Det er ganske nemt at skifte fra et mobilabonnement til et andet, og finder du et billigt mobilabonnement, som matcher dine behov, så tilmelder du blot abonnementet hos din nye udbyder, og så tager de sig af at afmelde din aftale hos din nuværende udbyder. Hos Letfinans kan vi hjælpe dig med at sammenligne forskellige udbydere, så du nemt kan finde frem til det billigste mobilabonnement. Når du har fundet det abonnement, du ønsker at tilmelde dig, så klikker du blot på den grønne knap, og så vil du blive ledt videre til udbyderens egen hjemmeside, så du kan tilmelde dig abonnementet direkte hos dem. Du har mulighed for at danne dig et overblik over alle tilgængelige mobilabonnementer her og nu, ligesom du også kan søge specifikt efter det billigste mobilabonnement eller de abonnementer, der har fri data. Vi ønsker at gøre det så nemt som muligt for dig at skifte mobilabonnement, og skulle du have spørgsmål til vores service, så sidder vi klar til at hjælpe dig godt videre. Skriv gerne til os via chatfunktionen, som du finder nederst i højre hjørne, og så vender vi tilbage til dig, så hurtigt vi kan.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder