Loading...

Find det billigste elselskab til dig – markedets udbydere samlet ét sted

Sammenlign priser og få billigste el i dag

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find det billigste elselskab med de bedste vilkår på vores samlede liste af udbydere.

  • billigste-elselskab ansøg gratis Sammenlign elselskaber

    Benyt vores liste over elselskaber og find det match der passer dig bedst.

  • billigste-elselskab modtag flere tilbud Vælg ønsket el

    Vælg din ønskede udbyder ved at klikke på den grønne Vælg knap.

  • billigste-elselskab vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

    Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om billigste elselskab herSidst opdateret: 12/08-2023 | Læsetid: 13 minutter

Skrevet af: Medstifter, Marc Rossing


Billigste elselskab

Vi bruger alle sammen el hver eneste dag, når vi skal se fjernsyn, tørre håret med hårtørreren, oplade mobiltelefonen og meget andet. I fremtiden skal vores biler også være drevet af el, og behovet for el er støt stigende. Der findes mange forskellige elselskaber, og det kan du med fordel udnytte ved at sammenligne dem, inden du vælger, hvilket et af dem du vil gøre brug af. Læs med nedenfor, hvor vi gør dig klogere på, hvordan du nemmest finder det billigste elselskab.


Værd at vide, når du skal finde det billigste elselskab

Faktisk er det kun 19% af regningen, der påvirkes af konkurrence på det frie elmarked. Grunden til dette er, at elforbruget er pålagt forskellige skatter og afgifter, som ikke kan ændres fra udbyder til udbyder. Derudover går en stor del af eludgiften til drift og vedligeholdelse af elnettet. Alt dette ligger fast fra elselskab til elselskab, og det er derfor kun det, der kommer ud over disse skatter og afgifter, der er afgørende for prisen. Det er derfor denne del, du skal have øje for, når du sammenligner priser i jagten på det billigste elselskab.


Billigste elselskab - Værd at vide, når du skal finde det billigste elselskab

Fem ting, du kan vælge elselskab ud fra

Der er mange forskellige elselskaber at vælge mellem, og der er samtidig flere forskellige faktorer, der kan spille ind, når du skal afgøre, hvilket et af dem der er det bedste valg for dig. Nedenfor finder du fem ting, der på hver deres måde kan spille en rolle, når du skal finde dit nye elselskab. Vi kan anbefale dig at sætte dem i en prioriteret rækkefølge efter, hvad der betyder mest for dig.

Prisen – Den helt store grund til at skifte elselskab er prisen, og den bør du selvsagt også have for øje, når du går på udkig efter et nyt elselskab. Her kan du med fordel indhente priser fra flere forskellige elselskaber og på den måde finde det billigste elselskab. Her på siden finder du et godt overblik over de forskellige elselskaber og deres priser.

Kundeservice – Det er altid godt at kunne få hjælp, når man har brug for det, og derfor kan du med fordel se dig om efter et elselskab, hvis kundeservice er helt i top. Du kan nemt blive klogere på den service, de forskellige elselskaber yder, ved at finde dem på Trustpilot. Her finder du anmeldelser af selskabet og de erfaringer, som andre kunder har haft med dem. Du kan også spørge familie og venner, om de kan anbefale det elselskab, de benytter sig af.

Fordele – Der kan være forskellige fordele forbundet med at vælge forskellige elselskaber. Måske får du en gratis Chromecast med i købet, når du vælger dem, og måske sørger selskabet for at plante træer eller på anden vis klimakompensere. Det er forskelligt, hvad vi som forbrugere vægter højst, men disse fordele er bestemt værd at have øje for, når du skal finde dit nye elselskab.

Vilkår – Når du skal finde det billigste elselskab, så er det vigtigt at tage højde for de gældende vilkår for det enkelte selskab. Nogle har forskellige gebyrer, mens andre har en bestemt bindingsperiode. Det vil koste dig ekstra, hvis du ønsker at skifte udbyder, før denne bindingsperiode er slut, og derfor er det en god idé at gå efter det billigste elselskab uden binding.

Miljøet – Når det kommer til at passe på miljøet, så er der ikke nogen, der kan gøre alt, men alle kan gøre lidt. Og vil du gerne yde dit eget lille bidrag til vores fælles planet, så kan du gå efter et elselskab, der tilbyder grøn strøm, som derved er produceret af vedvarende kilder som vand, sol eller vind.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.Find det billigste elselskab med et godt kendskab til dit elforbrug

Der er mange forskellige ting, der spiller ind på dit elforbrug. Blandt andet er din boligtype og opvarmningsform afgørende, ligesom det selvsagt spiller ind, hvor mange der bor i husstanden. Den nemmeste vej til at finde det billigste elselskab er ved at have et godt kendskab til dit forbrug. Det gør du bedst ved at tjekke op på, hvor mange kilowatt-timer din husstand bruger på et år. Du har mulighed for at gennemgå dine elregninger i din netbank, ligesom du også kan se det i den seneste årsopgørelse over dit elforbrug. Du kan også følge den løbende udvikling i dit elforbrug ved at logge ind på din elleverandørs hjemmeside. Dit forbrug kan hurtigt ændre sig, hvis teenageren for eksempel er flyttet hjemmefra og nu selv skal til at betale for strøm til sin gaming. Det kan også være, du har fået nye elektroniske apparater i dit hjem, som har fået dit elforbrug til at stige. Det er vigtigt, at du er opmærksom på dit forbrug og løbende tjekker op på det. Ved at kende til dit forbrug har du også mulighed for at sammenligne det med husstande, der minder om din og dermed se, om dit elforbrug er højt eller lavt. Undersøgelser viser, at bare det at være opmærksom på sit elforbrug kan være med til at give en besparelse.


Billigste elselskab - Find det billigste elselskab med et godt kendskab til dit elforbrug

Hvorfor skifte til et andet elselskab?

Prisen er en af de helt store årsager til, at mange vælger at gå på jagt efter det billigste elselskab, og det er der da også ganske god grund til, for der kan være mange penge at spare ved at skifte fra et elselskab til et andet. En anden grund til at skifte elselskab kan være et ønske om at bidrage til den grønne omstilling. Det kan gøres ved at skifte til et elselskab, der tilbyder grøn strøm. Her er det dog vigtigt at være opmærksom på, at du ved at vælge et grønt elselskab ikke kan være sikker på, at det udelukkende er grøn strøm, der kommer ud af stikkontakterne i dit hjem. Der er nemlig kun et enkelt elnet i Danmark, og her løber strøm fra både vedvarende og fossile energikilder. Men ved at vælge et elselskab med grøn strøm kan du til gengæld sikre dig, at dit forbrug er dækket af grøn strøm, og at du støtter op om den grønne omstilling. Og jo flere, der er gør det, jo billigere vil det blive at vælge elselskaber med grøn strøm. Også når det kommer til udbydere af grøn strøm er der flere forskellige selskaber at vælge mellem, og vi kan derfor kun anbefale dig at indhente priser fra flere forskellige elselskaber, så du på den måde kan gennemskue hvilket et af dem, der er det billigste elselskab.

Mange ser også en flytning som en god mulighed for at se sig om efter et nyt elselskab, ligesom andre bliver tvunget til det, da de ikke altid kan gøre brug af samme elselskab på den nye bopæl. Finder du et nyt elselskab, så vil du blive spurgt om, hvilken oprettelsesdato du foretrækker. Her kan du med fordel angive den dag, du flytter ind i din nye bolig, så du er sikker på at have el fra dag et.

Uanset hvad der ligger til grund for, at du ønsker at skifte elselskab, så kan vi hos Letfinans hjælpe dig. Hos os får du nemlig et godt overblik over de forskellige elselskaber, deres priser og hvilke eventuelle fordele, der er forbundet med at skifte til hver af dem. Med et godt overblik over dine muligheder er det langt nemmere at finde dit nye elselskab, uanset om det er det billigste elselskab, det bedste elselskab eller måske det mest klimavenlige elselskab, du er på udkig efter.


Billigste elselskab med fast eller variabel pris

Inden du går i gang med at finde det billigste elselskab, så kan du med fordel beslutte dig for, om det skal være en løsning med en fast eller variabel pris. Vælger du en fast pris, så betaler du det samme beløb for din el hver eneste måned, uanset hvor meget du bruger. Vælger du i stedet løsningen med variable priser, så vil de følge markedsprisen for el, og de kan således gå både op og ned. Hvis du vælger en elaftale med variable priser, så får du en lavere månedlig udgift, men du kan samtidig også risikere, at prisen på din strøm stiger. Vælger du derimod en fast pris, så betaler du ofte lidt mere, men til gengæld får du en højere grad af sikkerhed, fordi du kender den eksakte pris, du skal betale hver eneste måned. Der er derfor ikke noget entydigt svar på, hvad der er den bedste løsning, men på samme måde som med lån med fast eller variabel rente handler det om, om du er risikovillig, eller om du foretrækker sikkerheden i at kende beløbet på forhånd. Vælger du et elselskab med variable priser, så er det godt at være opmærksom på, at der er specifikke tidspunkter, hvor din el er billigere end andre. De fleste elselskaber tilbyder både et abonnement med fast og variabel pris, og du vil derfor have mulighed for at skifte fra den ene løsning til den anden hos samme elselskab, hvis du skulle ønske det.

Er du flyttet til en lejlighed, hvor der er aconto-betaling, så kan måden at gøre det på også variere fra udbyder til udbyder. Nogle steder vil du skulle betale tre måneder forud, mens du andre steder kan nøjes med en måned. Er der en måde, du foretrækker, så vil du ofte kunne tale med din elleverandør om at blive opkrævet på den måde fremover.


Billigste elselskab - Billigste elselskab med fast eller variabel pris

Hvornår er el billigst?

Hvis du beslutter dig for at vælge det billigste elselskab med variable priser på el, så kan du med fordel tænke lidt over, hvornår du bruger el og dermed få en lavere elregning. Helt overordnet kan man sige, at når efterspørgslen stiger, så gør priserne det også. Derfor er el dyrest i årets mørkeste måneder, hvor forbruget af el stiger til både opvarmning og belysning. Så vælger du et variabelt abonnement, så vil du typisk opleve, at priserne falder om sommeren og stiger om vinteren. Denne stigning kan du ikke gøre meget ved, men du kan til gengæld forsøge at sænke dit forbrug af el og på den måde gøre din elregning mindre. Samtidig er det værd at være opmærksom på, at der forbruges mest el i dagtimerne og knap så meget om natten, og derfor vil priserne på el også være lavest i nattetimerne. Hvis du for eksempel har opvaskemaskine eller vaskemaskine med timerfunktion, så kan du altså overveje at lade dem køre om natten i stedet.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Hvordan læser jeg min elregning?

Når du begynder at se dig om efter det billigste elselskab, så er det en fordel at vide, at kun omkring 19% af beløbet på din elregning går til elleverandøren. De resterende 81% af beløbet består af afgifter til staten, moms og transportudgifter, og de vil ikke ændre sig, selvom du vælger en anden elaftale eller elleverandør. Den del af prisen, der rent faktisk går til dit elselskab, er dine faste månedlige ydelser og din kWh-pris, og det er altså denne del, du skal have for øje, når du skal finde det billigste elselskab. Alle er pålagt at betale 20% i moms af den samlede elregning, så denne del ligger fast. Derudover er der transportudgiften på 19%, som har til formål at dække de omkostninger, der vil være forbundet med at få leveret strømmen ud til den enkelte kunde. Elnetselskaberne bruger disse transportudgifter til at dække den løbende vedligeholdelse og reparation af elnettet. Derudover kommer så de offentlige serviceforpligtelser, som udgør 1% af udgiften på din elregning, og denne del omfatter de omkostninger, som det offentlige transmissionsselskab energinet.dk afholder. De resterende 42% af din regning går direkte til staten i form af lovpligtige afgifter, og disse ligger også fast og vil derfor være det samme beløb, uanset hvilket elselskab og hvilken aftale du vælger at tilmelde dig. Når du begynder at sammenligne priser i jagten på det billigste elselskab, så husk på, at du ikke kun skal sammenligne kWh-prisen, men også holde øje med selve abonnementsprisen og ikke mindst de forskellige gebyrer, der kan være forbundet med aftalen. Det kan derfor være en fordel at finde regninger fra din nuværende udbyder frem, så du har et godt sammenligningsgrundlag.


Billigste elselskab - Hvordan læser jeg min elregning?

Billigste elselskab med grøn strøm

I Danmark findes der kun et enkelt elnet, som alle får deres strøm fra, og derfor bliver al strøm, der produceres, blandet i dette elnet. Du kan derfor ikke vide dig sikker på, om det er grøn strøm, der er i dine stikkontakter, hvis du vælger et elselskab, der tilbyder grøn strøm. Det kan lige så vel være sort strøm fra for eksempel kulkraftværker. Der er dog stadig god grund til at vælge det billigste elselskab med grøn strøm, hvis du vil passe bedst muligt på miljøet. Der oprettes nemlig såkaldte oprindelsesgarantier, som er certifikater, der svarer til den mængde strøm, der bliver produceret af vedvarende kilder. Elselskaber med grøn strøm vil altså holde styr på, hvor meget strøm du bruger og sørger for at indkøbe en tilsvarende mængde grøn strøm. På den måde kan du være sikker på, at dit energiforbrug bliver dækket af grøn strøm, selvom det ikke nødvendigvis er grøn strøm, du bruger til at holde din opvaskemaskine kørende eller til at oplade din telefon med. Ved at vælge det billigste elselskab med grøn strøm bidrager du samtidig til efterspørgslen på grøn strøm, og en øget efterspørgsel betyder ofte lavere priser. Så jo flere, der efterspørger grøn strøm, jo lavere priser vil forbrugerne kunne nyde godt af.

Når du skal finde det billigste elselskab med grøn strøm, så hold øje med de grønne blade. Hvis strøm er mærket med ét grønt blad, så betyder det, at der her er tale om strøm, der er produceret af vedvarende energi. For at få denne mærkning skal elhandleren kunne fremvise en oprindelsesgaranti på sin strøm, som svarer til minimum forbrugerens samlede elforbrug, ligesom de også skal kunne dokumentere, at den kommer fra 100% vedvarende kilder. For at få to grønne blade kræver det, at elhandleren skal købe strøm fra vedvarende kilder og samtidig investere i at begrænse udledningen af CO2, og disse klimatiltag skal kunne dokumenteres.

Efterspørgslen på el er de senere år kun steget og steget. Vi har flere og flere elektroniske apparater i hjemmet, som kræver strøm for at kunne fungere, og ligeledes er elbiler ved at vinde frem. Samtidig er der stor fokus på at udskifte oliefyret med en eldrevet varmepumpe, så også opvarmningen foregår på bæredygtig vis. El er den mest bæredygtige energiform, vi har til rådighed, og derfor giver det ganske god mening at forsøge at omlægge en så stor del af energibruget til el, og at denne el samtidig kommer fra vedvarende kilder i stedet for fra fossile kilder. I Danmark er vi især dygtige til at producere energi ved hjælp af vindmøller, og der kommer hele tiden nye vindmøller til, både til lands og til vands. I Norge og Sverige udnytter de deres mange elve og vandfald til at producere energi ved hjælp af vandkraft, da vi har en samarbejdsaftale med disse lande, kan vores grønne el altså også komme herfra.


Hvad skal jeg have øje for i jagten på det billigste elselskab?

Siden 2003 har danskerne frit kunne vælge, hvilket elselskab de ønsker at benytte sig af. Det er dog langt fra alle, der vælger at forholde sig til, hvilket elselskab de har samt undersøge alternativerne på markedet. Det bunder måske i, at det kan virke uoverskueligt at skulle finde frem til de forskellige elselskaber og sætte sig ind i deres priser og vilkår. Hos Letfinans mener vi, at det skal være nemt at finde det billigste elselskab, og derfor har vi taget os af arbejdet med at indhente priser fra forskellige udbydere og samlet dem et sted. Du skal således bare tage et kig på siden her og beslutte dig for, hvilket elselskab du ønsker at gøre brug af. Ud over at gå efter det billigste elselskab kan du også tænke over, om der er andre ting, der spiller en rolle for dig. Måske vil du gerne gå efter et elselskab, der tilbyder grøn el, og måske vil du gerne undgå, at de har en bindingsperiode? Alt det kan du nemt holde øje med i vores store oversigt over elselskaber. Vi tilføjer løbende nye elselskaber til vores oversigt, så tag gerne et kig på siden fra tid til anden, så du kan være sikker på, at du stadig er tilmeldt det billigste elselskab. Flere anbefalinger går på at sammenligne sine abonnementsløsninger en gang hvert halve år, da der løbende sker store prisændringer på markedet. Det gælder både for dine forsikringer, dit mobilabonnement, din A-kasse og din eludbyder. Og hos Letfinans kan vi hjælpe dig med at sammenligne dem alle, så du har mulighed for at spare penge i din privatøkonomi hver eneste måned.


Billigste elselskab - Hvad skal jeg have øje for i jagten på det billigste elselskab?

Find det billigste elselskab med Letfinans

Hos Letfinans ønsker vi at gøre det nemt for danskerne at spare penge. Hos os kan du derfor sammenligne priser på blandt andet bredbånd, mobilabonnementer og A-kasser og finde den billigste løsning, som kan spare dig for penge hver eneste måned. Vi har også indhentet priser fra en lang række af forskellige elselskaber, så du nemt kan danne dig et overblik og finde frem til det billigste elselskab. Vi har angivet den månedlige pris samt de forskellige fordele, du kan nyde godt af ved hvert enkelt elselskab. Det bliver med andre ord ikke nemmere at finde et billigt elselskab, som samtidig byder på fine fordele for dig. Når du har fundet det elselskab, som du vil benytte dig af, så skal du bare klikke på den grønne knap, og så vil du blive ført direkte til selskabets hjemmeside, hvor du kan tilmelde dig.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder