Loading...

De bedste udbydere af billigste fibernet - samlet ét sted

Sammenlign priser og få billigste fibernet i dag

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find billigste fibernet til den bedste pris på vores samlede liste af udbydere.

 • billigste-fibernet ansøg gratis Sammenlign udbydere

  Benyt vores liste over fibernet og find det match der passer dig bedst.

 • billigste-fibernet modtag flere tilbud Vælg ønsket fibernet

  Vælg din ønskede udbyder ved at klikke på den grønne Vælg knap.

 • billigste-fibernet vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

  Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om billigste fibernet herSidst opdateret: 10/08-2023 | Læsetid: 17 minutter

Skrevet af: Medstifter, Marc Rossing


Billigste fibernet

En stabil forbindelse til internettet er mange af os afhængige af både på jobbet og i hjemmet, og særligt fibernet udgør i dag et populært valg. Med fibernet får du leveret data med optisk fiber, der også er kendt som et lyslederkabel. Signalet transporteres altså via lys og dermed også med lysets hastighed. Det er netop hastigheden, der gør fibernet til et populært valg hos danskerne. Vil du også gøre brug af fibernet, så tænker du med garanti også over, hvordan du finder det billigste fibernet? Og det billigste fibernet er lige præcis, hvad vi hos Letfinans kan hjælpe dig med at finde. Vi hjælper hver eneste dag vores kunder med at sammenligne priser på fibernet, og det gør vi ved at indhente priser fra en lang række forskellige udbydere, som du herefter kan se igennem hjemme fra sofaen. Vi har altså gjort det nemt og overskueligt at finde det billigste fibernet. Nedenfor har vi samtidig lavet en guide til dig, der gør det nemt at finde rundt i den jungle, som det for nogle kan være at finde den rette løsning, når det kommer til en stabil internetforbindelse.


Vigtige regler for fibernet

Der er en række regler, som det er godt at kende til, når det kommer til fibernet, og det gælder, uanset om det er det dyreste eller billigste fibernet. Når du vælger at gøre brug af fibernet, så skal du først og fremmest vide, at du har ret til gratis tilkobling, hvis du befinder dig mindre end 30 meter fra fibernet. I stedet for at skulle betale for tilkoblingen, så kan du altså holde udbyderen oppe på, at du kan få det gjort gratis. Det kan være med til at spare dig for penge, så du også får billigt fibernet, når det kommer til tilkoblingen af det.

Befinder du dig længere væk end 30 meter fra fibernettet, så er der en anden vej til det billigste fibernet, og den går ud på, at du selv står for forarbejdet. Der skal nemlig nedgraves et rør, som fiberkablet kan løbe indeni, og som er med til at sikre forbindelse til internettet. Står du selv for at grave kablerne ned til dit fibernet, så er der ofte mange penge at spare. Nedenfor finder du en lille guide til, hvordan du selv varetager arbejdet med at grave kablerne ned til etableringen af dit fibernet.

 1. Først og fremmest skal du lade din nye udbyder vide, at du gerne selv vil stå for at nedgrave fiberrøret ind til dit hus. Denne løsning er de fleste udbydere åbne for, da det sparer dem for en del af arbejdet. Samtidig har du også mulighed for at spare penge og dermed få det billigste fibernet ved at påtage dig en del af arbejdet med at få anlagt fibernet i dit hjem.
 2. Når aftalen er på plads, så skal du foretage en opmåling af afstanden. Her er det vigtigt at lægge et par meter til, så du er sikker på ikke at ende med et fiberrør, der er for kort.
 3. Herefter skal du have fat i selve fiberrøret, som du enten selv kan hente eller få tilsendt til din adresse. Du kan som oftest hente fiberrøret ved din lokale elforsyning, hvor du kan købe det i hele antal 5 meters længder.
 4. Når du har fiberrøret og opmålingen klar, så kan du påbegynde gravearbejdet. Her skal du være opmærksom på, at røret som minimum skal lægges en halv meter ned i jorden, og at det skal være markeret tydeligt, hvor røret præcist løber. Det kan du gøre med det advarselsbånd, som følger med fiberrøret. På det er det tydeligt angivet, at der løber et fiberrør nedenunder. På den måde er der ikke fare for, at du selv eller fremtidige ejere af huset kan komme til at grave det over. Hvis røret skal foretage et sving, så er det vigtigt, at du ikke knækker det, men i stedet bøjer det i en blød kurve, og her kan du tage udgangspunkt i en radius på minimum 30 cm. For enden af dit hus skal du grave et hul på minimum 1x1 meter og med en dybde på 50 cm. Herefter står en tekniker for at bore hul i muren samt koble kablet ind til boksen, som vil blive sat op inde i huset. Vær opmærksom på, at der inde i huset skal være en tilgængelig stikkontakt inden for 1,5 meter. Alternativt kan du også gøre brug af en forlængerledning. Det rum, boksen skal placeres i, skal være opvarmet og tørt. Det er altså en dårlig idé at placere boksen i et kælderrum. Derudover er det godt at være opmærksom på, at boksen konstant lyser og blinker, og at den ikke må dækkes til. Det er derfor heller ikke en god idé at placere den i soveværelset, hvor du nemt kan få din søvn forstyrret af den evindelige blinken fra boksen.
 5. Nu er størstedelen af arbejdet overstået, og det er herefter vigtigt, at du forsegler fiberrøret, så det er beskyttet mod jord og snavs. Det kan du gøre med de propper, som følger med. Med til fiberrøret får du også et varslingsbånd, som skal lægges 10 cm under jorden langs med fiberrøret. Skulle nogen gå i gang med at grave lige præcis der, så kan de hurtigt blive advaret af båndet, så fiberrøret ikke tager skade, og du ikke risikerer at miste din internetforbindelse.

Når du selv står for at lave gravearbejdet til dine fiberrør, så husk at holde øje med, at du ikke kommer tættere end 1 meter på gasledninger, og at der ikke må være el-installationer i husmuren tæt på det hul, der bores, for at der er den nødvendige plads til at føre fiberrøret ind i huset. Hvis du ikke kan undgå, at fiberrøret krydser en gasledning, så er det vigtigt, at der som minimum er 30 cm mellem de to rør.

Når du kigger på fibernet såvel som traditionelt bredbånd hos de forskellige udbydere, så er det vigtigt, at du ved, at udbyderne skal oplyse den reelle hastighed. Denne hastighed afhænger i høj grad af, hvor langt du bor fra den nærmeste internetcentral. Det kan være svært at vurdere, hvilken hastighed du kan få, og derfor er tommelfingerreglen, at de skal komme med et estimat på, hvad deres kunder kan forvente. Ender du med at opleve en stor forskel på den hastighed, du er blevet lovet og den hastighed, du reelt oplever, så har du mulighed for at klage til teleankenævnet. Det fungerer altså som en slags garanti for, at du som forbruger får det, du betaler for.


Billigste fibernet - Vigtige regler for fibernet

4 gode grunde til at vælge fibernet

 1. Først og fremmest udgør fibernet et populært valg, fordi man her får lynhurtig hastighed. Fibernet er så hurtigt, fordi der her anvendes et lyslederkabel, og data bliver derfor transporteret med lysets hastighed. Og denne hurtige forbindelse er altså både i forbindelse med download og upload.
 2. Derudover giver fibernet ikke en såkaldt flaskehals, som det er tilfældet med traditionelle typer af bredbånd, hvor hastigheden kan blive påvirket af, at mange i husstanden surfer, gamer og streamer på samme tid. Med fibernet er der altså kapacitet nok til, at alle i husstanden kan være på nettet, uden at hastigheden bliver påvirket.
 3. Fibernet er desuden godt til hjemmearbejde, da det både kan håndtere kommunikation og dataudveksling via VPN uden problemer.
 4. Fibernet er blevet billigere i takt med, at der er opstået øget konkurrence blandt udbyderne, og selvom det fortsat er dyrere end traditionelle typer bredbånd som COAX og DSL, så er prisforskellen ikke længere så stor.

Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.Alternativer til fibernet

Søger du et billigere alternativ til fibernet, eller har du endnu ikke mulighed for at få fibernet på din bopæl, så er det de mere traditionelle bredbåndsløsninger, du skal gå efter. Her kan du vælge COAX bredbånd, som leveres via kabel-tv-stikket med et COAX-kabel, og det er altså også deraf navnet COAX kommer fra. Her bliver dit internet leveret gennem dit tv-stik, og der er derfor ikke brug for andre kabler, som det er tilfældet med fibernet. Det er derfor også en mindre omstændelig affære at få COAX bredbånd i dit hjem. Den helt store forskel på disse to ligger i prisen, da COAX er billigere end fibernet, samt i uploadhastigheden. Fibernet er nemlig symmetrisk, hvilket betyder, at download- og uploadhastigheden er den samme.

Du har også mulighed for at få internet via dit telefonstik, hvilket også kaldes DSL. Denne type bredbånd udgør et populært valg, og der er mulighed for at få internet via DSL, så længe der er et telefonstik indlagt i huset. Hastigheden på DSL varierer dog meget fra husstand til husstand, og en langsom forbindelse er en af de helt store grunde til, at mange i stedet går på jagt efter det billigste fibernet, som de kan skifte til.

Du kan også vælge at gøre brug af mobilt bredbånd, som gør det muligt at få forbindelse til nettet, uanset hvor du befinder dig. Forbindelsen bliver dog påvirket af din afstand til den nærmeste mast, ligesom antallet af brugere på samme mast også gør det. Bygninger, træer og bakker kan også påvirke det mobile signal. Det er ikke tilfældet med fibernet, som i stedet fragter data med lysets hastighed via kabler i jorden.


Hvad skal jeg gøre for at få det billigste fibernet?

Udbyderne er konstant i konkurrence om kundernes gunst, og det kommer dig til gode, da du således vil have god mulighed for at finde billigt fibernet. Ved at sammenligne de forskellige udbydere kan du endda sikre dig, at der er tale om det billigste fibernet på markedet netop nu. Hos Letfinans har vi hjulpet tusindvis af kunder med at spare penge i deres privatøkonomi ved at sammenligne priser på A-kasser, el og mobilabonnementer. Også når det handler om at finde det billigste fibernet kan vi være behjælpelige. Vi har nemlig indsamlet priser på fibernet fra en masse forskellige udbydere, så du nemt kan danne dig et overblik, udvælge det billigste fibernet og nyde godt af din månedlige besparelse. Det bliver altså ikke meget nemmere at spare penge i din privatøkonomi. Vil du spare endnu flere penge, så kan du også sammenligne strøm, A-kasser og mobilabonnementer hos os og på den måde finde en billigere løsning end din nuværende.


Billigste fibernet - Hvad skal jeg gøre for at få det billigste fibernet?

Når du skal finde det billigste fibernet

Hos Letfinans anbefaler vi, at du sammenligner priser hos flere forskellige udbydere, inden du vælger, hvor du vil købe dit fibernet. Der kan nemlig være stor forskel på den dyreste og den billigste udbyder af fibernet, og der kan derfor være mange penge at spare ved at tjekke priserne på fibernet fra tid til anden. Den nemmeste vej til at finde det billigste fibernet er derfor ved at gøre brug af en sammenligningstjeneste som den, du finder her på siden. På den måde sparer du tid på at indhente priser fra de forskellige udbydere og kan i stedet danne dig et overblik på en og samme side. Herudover er det vigtigt at tjekke, om udbyderen tilbyder fibernet på din bopæl. Det kan du nemt tjekke ved at finde frem til deres dækningskort på deres hjemmeside. Ud over priser og dækning er det også en god idé at være opmærksom på, om der er en bindingsperiode på abonnementet, og hvor lang denne periode i så fald er. Bindingsperioden er nemlig afgørende for, hvornår du kan skifte til en ny udbyder, hvis den nuværende viser sig ikke at leve op til dine forventninger. Ønsker du at skifte udbyder, før bindingsperioden er udløbet, så vil du komme til at betale for to bredbåndsløsninger på samme tid, eller også vil du blive opkrævet et gebyr for at ophæve bindingsperioden før tid. Både bredbånd og fibernet har ofte en bindingsperiode på seks måneder, men der er altså også mulighed for at finde udbydere uden bindingsperiode, hvis du foretrækker dette. Derudover vil der også være stor forskel på, om trådløst udstyr er inkluderet i prisen hos den enkelte udbyder, så det kan du med fordel spørge dem om som en del af din research.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Kan jeg få fibernet i mit område?

Fibernet er fortsat ved at blive rullet ud i Danmark, og det er derfor endnu ikke alle, der har mulighed for at få det. Generelt er fibernet godt udbredt i store dele af Jylland, undtagen på de sparsomt befolkede områder på vestkysten. Etablering af fibernet er dyrt i dette område og er derfor ikke noget, som ret mange udbydere ønsker at kaste sig ud i. I de største byer, København, Aarhus og Odense, har der ikke været så stor interesse for fibernet, fordi andre teknologier som COAX og mobilt bredbånd allerede fungerer tilfredsstillende. Men som sagt er fibernettet fortsat i gang med at blive rullet ud i hele Danmark, og har du ikke mulighed for at få fibernet på lige præcis din bopæl, så er det højst sandsynligt kun et spørgsmål om tid, før det er muligt for dig. Du kan derfor med fordel tjekke udbydernes dækningskort fra tid til anden for at blive klogere på dine muligheder.


Sådan foregår installationen af fibernet

Hvis du bor i et område, hvor der allerede er nedgravet fiberkabler, så er det kun et spørgsmål om ganske kort tid, før du kan få fibernet. Når du har valgt din udbyder af fibernet, så står fibernetselskabet for at føre et fiberkabel gennem husets sokkel og til det rum, hvor fiberboksen skal installeres. Herefter tilsluttes computeren og eventuelt også TV og telefon, hvis du ønsker dette, til boksen. Herefter er du klar til at nyde godt af dit lynhurtige fibernet. Vil du have ekstra billigt fibernet, så kan du spare en del ved selv at stå for at grave kablerne ned. Du kan finde en udførlig guide til, hvordan du gør det i et afsnit ovenfor.


Billigste fibernet - Sådan foregår installationen af fibernet

Find det billigste fibernet med Letfinans

Hos Letfinans ønsker vi at gøre det nemt for dig at finde det billigste fibernet, og derfor har vi indhentet priser på fibernet fra flere forskellige udbydere, så du let kan danne dig et overblik og finde billigt fibernet, der samtidig matcher dine behov. I oversigten finder du både den månedlige pris og prisen for seks måneder. Samtidig er det tydeligt angivet, hvilken maksimal hastighed udbyderen tilbyder, samt om oprettelsen er gratis eller ej, og hvad den i så fald koster. Du har med andre ord alle nødvendige oplysninger til rådighed og kan herefter klikke dig videre til hver enkelt udbyder og tjekke, om de dækker i dit område eller ej. Her på siden finder du en uvildig sammenligningstjeneste, som gør det nemt for dig at gennemskue, hvilken udbyder der er det bedste valg for dig. Samtidig er det ganske gratis at gå på jagt efter det billigste fibernet hos os. Skulle du blive i tvivl om noget i din søgning efter det billigste fibernet, så tøv ikke med at tage fat i os. Du kan gøre brug af vores chatfunktion nederst på siden, og på hverdage mellem 10 og 15 har du også mulighed for at ringe til os på 31 31 90 00.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder