Loading...

De bedste udbydere af bredbånd - samlet ét sted

Sammenlign priser og få lynhurtigt bredbånd i dag

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find det hurtigste bredbånd til den bedste pris på vores samlede liste af udbydere.

  • bredbaand ansøg gratis Sammenlign udbydere

    Benyt vores liste over bredbåndsudbydere og find det match der passer dig bedst.

  • bredbaand modtag flere tilbud Vælg ønsket bredbånd

    Vælg din ønskede udbyder ved at klikke på den grønne Vælg knap.

  • bredbaand vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

    Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om bredbånd her



Sidst opdateret: 04/09-2024 | Læsetid: 31 minutter

Skrevet af: Medstifter, Peter Rossing


Bredbånd

Bredbånd har de fleste af os brug for, for det er nemlig det, der sikrer os forbindelse til internettet, så vi kan holde kontakten med venner og familie via sociale medier samt bestille dagligvarer, tøj og meget andet lige til døren. De fleste af os bruger også internettet på jobbet, og i det hele taget er efterspørgslen på bredbånd kun steget og steget gennem de senere år. Grundet den store efterspørgsel på bredbånd, findes der også et væld af forskellige udbydere af lige præcis det, som konkurrer om kundernes gunst. Der kan være mange penge at spare, hvis du tager dig tid til at danne dig et overblik over markedet og udvælge den billigste bredbåndsudbyder. Hvis du synes, det kan virke uoverskueligt at gennemgå de forskellige bredbåndsløsninger, så er du kommet til det helt rette sted. Hos Letfinans har vi nemlig samlet alle udbydere et sted, så du nemt kan gennemgå dem alle hjemme fra sofaen og udvælge den bedste løsning for dig. Derudover har vi udarbejdet en guide til dig, som gør dig klogere på, hvad du med fordel kan være opmærksom på, når du står over for at skulle finde den rette bredbåndspakke for dig eller måske ønsker at skifte til en ny udbyder.


Hvad er bredbånd?

Bredbånd kan godt være et lidt fluffy begreb, hvis man ikke er teknisk anlagt. Bredbånd har fået sit navn fra det engelske broadband, som er en betegnelse for den teknologi, som gør det muligt at transmittere data med høj hastighed. Bredbånd er en erstatning for forgængeren baseband, og sagt helt kort og enkelt, så er bredbånd de kabler, som gør det muligt at få forbindelse til internettet. Men bredbånd er bestemt ikke bare bredbånd, for der findes nemlig mange forskellige former. Det er derfor muligt at få bredbånd via kabel-tv, bredbånd via tv-stik og bredbånd via telefonstik. Derudover findes der også mobilt bredbånd og fibernet. Hvilken type bredbånd du skal vælge, afhænger af flere forskellige ting, og det kan du læse meget mere om i afsnittet nedenfor.


Bredbånd - Hvad er bredbånd?

Hvilken type bredbånd kan jeg få?

Kobberbredbånd er kendt som den traditionelle måde, når det kommer til bredbånd og kan bruges af langt de fleste husstande. Denne type bredbånd kaldes også for DSL, som er en forkortelse for Digital Subscriber Line. DSL er ganske enkelte internet via telefonstikket. Du kan dog være sikker på, at den ikke blokerer for telefonlinjen, når du er på nettet, som det har været tilfældet førhen. Du skal dog være opmærksom på, at der også skal bruges et DSL-model, for at der kan oprettes forbindelse. Dette modem er bygget til at forbinde computeren eller routeren til en DSL internetforbindelse. Det er TDC, der sidder på hele kobbernettet i Danmark, og derfor vil du typisk kunne få cirka de samme hastigheder hos de forskellige udbydere. Derfor vil det især være prisen, du bør have øje for, når du ser på kobberbredbånd eller bredbånd via telefonstikket.

En anden mulighed er bredbånd via kabel-tv. Denne type abonnement vil derfor helt naturligt blive oprettet gennem udbyderen af kabel-tv. Tidligere var det påkrævet, at du også havde et TV-abonnement for at få bredbånd via kabel-tv hos denne udbyder, men det er meget sjældent tilfældet i dag. Der kan dog være penge at spare, hvis du vælger at have dit kabel-tv og dit bredbånd via kabel-tv hos den samme udbyder.

Mobilt bredbånd er en tredje mulighed. Du kan godt bruge mobilt bredbånd som internetforbindelse, men der er en række faktorer, du bør være opmærksom på, når du gør dette. Først og fremmest er det vigtigt, at du har god forbindelse på din bopæl. Når du køber mobilt bredbånd, så tjekker udbyderen ikke, om de dækker på din adresse, og det er derfor dit ansvar at tjekke dækningskortet hos den pågældende udbyder, så du er sikker på at have god dækning. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at mobilt bredbånd har en vis grænse, når det kommer til forbrug, og du kan derfor ikke bare bruge løs. Særligt hvis du gerne ser tv via nettet, så bør du overveje bredbånd via kabler i stedet, da det kræver meget data, som ikke vil række, hvis du gør brug af mobilt bredbånd, medmindre du kan få et abonnement med ubegrænset forbrug. Derudover er det værd at have for øje, at mobilt bredbånd kommer med et USB-modem. Skal flere familiemedlemmer kunne gå på nettet på deres computere, så skal du i stedet gøre brug af mobilt Wi-Fi eller en router. Hvis du har dårligt signal med dit mobile bredbånd, så kan du overveje at investere i en ekstern antenne.

Vil du have så hurtigt internet som muligt, så er det fibernet, du skal vælge. Fibernet kaldes også fremtidens forbindelse og her leveres forbindelsen gennem optiske fibre, som også går under navnet lyslederkabler. Med fibernet transporteres signalet via lys, og det er det, der er med til at give ekstra høje hastigheder. Hvert lyslederkabel indeholder et stort antal uafhængige kanaler, fordi de forskellige lyssignaler ikke påvirker hinanden. Det er med til at sikre en langt større kapacitet og en langt hurtigere forbindelse. Fibernet er ofte dyrere end de andre former for bredbånd, men hvis du tager dig tid til at se nærmere på priser hos flere forskellige udbydere, så har du god mulighed for at få fibernet til en yderst skarp pris. Internethastigheden bliver ikke påvirket med fiberbredbånd, selvom I er flere, der surfer på nettet og streamer film og serier på samme tid, og det er bare en af grundene til, at fibernet er et yderst populært valg blandt danskerne. Det er stadig i gang med at blive rullet ud, og det er derfor ikke alle, der har mulighed for at få fibernet endnu.


Traditionelt bredbånd eller fibernet?

Traditionelt bredbånd har gennem mange år været det mest populære valg, og her er de mest udbredte teknologier DSL, COAX og mobilt bredbånd. Som den forholdsvis nye spiller på markedet er fibernet så kommet til. Fibernet leverer internet gennem den moderne teknologi, der går under navnet optisk fiber eller lyslederkabler. Data transporteres altså her via lys, og denne type bredbånd gør det muligt at transportere internettet med lysets hastighed. Det særlige ved fiberbredbånd er, at upload- og downloadhastigheder er de samme, og at internettets hastighed ikke er påvirket af, hvor mange der bruger det på samme tid. Bor du i en husstand med mange medlemmer, så kan fibernet altså være en god løsning, da du på den måde vil være sikker på ikke at opleve udsving, hvis de forskellige familiemedlemmer skal se film, spille spil online og onlineshoppe på samme tid. Om du skal vælge traditionelt bredbånd eller fiberbredbånd afhænger i høj grad af, om der er en udbyder af fibernet, der dækker i dit område. Fiberbredbånd løber nemlig gennem nedgravede fiberkabler, og hvis du bor for langt væk fra disse kabler, så er det ikke favorabelt for udbyderne af fiberbredbånd at betale for at føre kablerne hen til din bolig. Du kan også risikere at skulle betale for nedgravningen af kablerne selv. Hvis du vil vide mere om, hvorvidt det er muligt at få fiberbredbånd i dit hjem, så kan du tjekke udbydernes egne hjemmesider.

Kan du ikke få fiberbredbånd på din bopæl, så kan du gøre brug af en af de andre typer bredbånd. Mobilt bredbånd kræver et sim-kort eller en router, mens kobberbredbånd blot kræver, at du har et telefonstik. Hvis du kun sjældent gør brug af internettet og ikke sætter høje krav til en særligt hurtig og stabil hastighed, så kan du fint nøjes med DSL eller COAX, når det handler om valg af bredbånd. Hvis du er flittig bruger af internettet, og du vil kunne drage nytte af en hurtig og stabil forbindelse, så er fiberbredbånd et godt valg. Det samme gælder, hvis I ofte er mange på nettet samtidig. Den hurtige og stabile forbindelse er noget, du betaler for, så du vil opleve, at fiberbredbånd også er dyrere end de traditionelle bredbåndsløsninger. Uanset hvilken type bredbånd du ønsker at benytte dig af, så anbefaler vi her hos Letfinans, at du indhenter priser fra flere forskellige udbydere, så du er sikker på at få dit bredbånd til den bedst mulige pris.


Bredbånd - Traditionelt bredbånd eller fibernet?

Hvad er Mbit?

Når du ser på bredbånd, så vil du med garanti støde på begrebet Mbit, og det er vigtigt, at du kender betydningen af dette ord for at kunne gennemskue, hvad du får for dine penge, når du vælger en specifik bredbåndsløsning. Mbit er en forkortelse af megabit, og en megabit er en måde at betegne en enhed af datamængder, der lagres på et lagringsmedie. Mbit bliver brugt af internetudbyderne til at angive hastighed på deres bredbåndsforbindelser, som bliver målt som Mbit/s, som igen er en forkortelse for megabit pr. sekund.

En bit er desuden den mindset dataenhed i en computer. Med Mbit har du mulighed for at gennemskue hastigheden på et internetabonnement. Mbit kan være et lidt svært begreb at forholde sig til, men det kan siges på denne måde: En person, der bor alene, vil for det meste kunne klare sig med 10 Mbit, mens en større familie på 4-5 medlemmer gerne skal have bredbånd med 30 Mbit for at være sikker på at have solid dækning, når der skal streames og surfes på nettet.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.



Hvordan får jeg det billigste bredbånd?

Hvis det udelukkende er prisen, du har øje for, så skal du gå efter de traditionelle bredbåndsteknologier som DSL og COAX. Det er nemlig her, du finder du ultimativt billigste bredbånd. DSL bredbånd kræver blot, at du har et telefonstik i dit hjem, mens COAX bredbånd fungerer via antennestikket. Du har også mulighed for at vælge fiberbredbånd, som er en dyrere løsning end COAX og DSL, men som også sikrer dig en mere stabil forbindelse. Det er derfor vigtigt, at du gør op med dig selv, om prisen eller en hurtig og stabil forbindelse har størst betydning for dig. Derudover har den enkelte udbyders dækning også betydning for, hvem du bør vælge. Hvor god dækningen er på din bopæl, kan du se på den enkelte udbyders hjemmeside.

Når du skal finde det billigste bredbånd, så kan vi kun anbefale dig at indhente priser fra flere forskellige udbydere og sætte dem op mod hinanden. Virker det uoverskueligt at indhente tilbud fra flere forskellige steder, så kan vi hos Letfinans hjælpe dig. Vi har nemlig sørget for at indhente tilbud på bredbånd fra de forskellige forhandlere og samlet dem på en enkelt side, så du nemt kan danne dig et overblik og udvælge det tilbud på bredbånd, som du ønsker at benytte dig af. Det er ganske gratis at sammenligne priser på bredbånd gennem Letfinans, og det står dig frit for, om du ønsker at benytte dig af tilbuddene eller ej.


Bredbånd - Hvordan får jeg det billigste bredbånd?

Det bedste og billigste bredbånd

Når du skal finde en ny bredbåndsudbyder, så er det som oftest ikke nok at gå efter den billigste, for så risikerer du at gå på kompromis med dækningen. I stedet vil vi anbefale dig at kigge efter det billigste OG bedste bredbånd for dig, og det gør du ved også at have øje for, hvem der kan give dig en høj hastighed. Det tjekker du nemt ved at finde dækningskortet på den enkelte bredbåndudbyders hjemmeside. Og med det kommer vi til tilgængeligheden og dækningen på din adresse, som vil variere meget fra udbyder til udbyder. Når du har fundet en række udbydere, der kan tilbyde god dækning på din bopæl, så er det tid til at sammenligne priser på dem og på den måde finde frem til det billigste abonnement. Står du stadig og vakler mellem flere forskellige udbydere af bredbånd, så kan du vælge at se på, om de tilbyder nogle gode fordele for dig som kunde, hvis du vælger at benytte dig af dem. Det kan for eksempel være, at du får adgang til streamingtjenester gennem abonnementet, eller at du får gratis oprettelse eller en gratis router, som du ellers vil skulle leje eller købe hos andre udbydere.


Bredbånd til film, TV og serier

Gennem de senere år er det blevet yderst populært at streame film og serier på diverse streamingtjenester. Hvis du er en af dem, og hvis du vil undgå, at din film begynder at ”buffe” lige midt i den allermest spændende scene, så er det vigtigt, at du har bredbånd med en hastighed, der kan levere varen. Hvis du vil se film i HD kvalitet, så skal du som minimum bruge 5 Mbit internet. Du har også mulighed for at se film i Ultra HD, og her anbefaler Netflix, at du som minimum har 25 Mbit internet. Det er også afgørende, at du tager højde for, hvor mange personer i husstanden, der skal bruge nettet på samme tid. Hvis fire personer på samme tid skal spille spil online, se film og surfe på nettet, så vil du kunne drage nytte af mellem 30 og 50 Mbit bredbånd for at sikre, at ingen personer i husstanden oplever afbrydelser.

Hvis du er på udkig efter en ny udbyder af bredbånd, så er det værd at se ind i, om det er muligt at få TV- abonnement og internet i samme løsning. Ved at gøre lige præcis det kan der nemlig være mange penge at spare. Du kan også med fordel undersøge mulighed for at få internet gennem den udbyder, som du modtager dit TV-signal fra. De vil med stor sandsynlighed stå klar til at give dig en god pris, hvis du vælger også at købe bredbånd gennem dem. På den måde kan du slippe for at skulle have besøg af en tekniker, da du kan få forbindelse til internettet gennem de kabler og det stik, som du allerede modtager dit TV-signal igennem.


Bredbånd - Bredbånd til film, TV og serier

5 tips til at finde det bedste bredbånd

  • Spørg naboen – Du kan med fordel spørge naboen, hvilket bredbånd han gør brug af. Hvis han oplever en god forbindelse, så vil du højst sandsynligt også gøre det. Husk dog altid at dobbelttjekke på udbydernes dækningskort, om dette reelt er tilfældet.
  • Sammenlign – Ved at sammenligne priser hos flere forskellige udbydere har du god mulighed for at gennemskue markedet og finde frem til det bredbånd med den bedste pris. Alle udbydere vil forsøge at lokke dig til at vælge dem med gode salgstekster, og derfor er det vigtigt, at du foretager din egen research, så du kan forholde dig kritisk til hver enkelt tilbud på bredbånd.
  • Tjek Trustpilot – Har du udset dig en udbyder af bredbånd, som du ønsker at gøre brug af, så tjek gerne Trustpilot inden. Her kan du få en god indikation af, hvor god den pågældende udbyders kundeservice er. Det er godt at vide, om du har mulighed for at få hjælp, når der er brug for det. Derfor er det også en god idé samtidig at tjekke, hvornår deres kundeservice har åbent, så du ved, om du har mulighed for at få hjælp om aftenen og i weekenderne.
  • Afklar dine behov – Der findes flere forskellige teknologier, når det kommer til bredbånd, og du kan derfor med fordel afklare dine behov, så du er sikker på, at du har den rette løsning. Det gælder både for typen af bredbånd, men også hastigheden. En for langsom hastighed vil være en stor irritationsfaktor og en for hurtig hastighed vil medføre, at du betaler for noget, du reelt ikke har brug for.
  • Tjek vilkårene – Når du kigger på de forskellige udbydere af bredbånd, så kan du også i samme omgang tjekke deres vilkår. Er der for eksempel fri oprettelse hos den pågældende udbyder, og har du mulighed for at opgradere, hvis du finder ud af, at din nuværende hastighed ikke rækker? Tjek også gerne, om der er en bindingsperiode på abonnementet.

Mål hastigheden på dit bredbånd

Måske synes du, at din forbindelse er blevet lidt langsom? Og måske er du bare i tvivl om, hvilken internethastighed du reelt får? Så kan du med fordel foretage en hastighedstest af dit internet. Det kan du gøre hos flere forskellige tjenester, og du kan også vælge at gøre det gennem din egen bredbåndsudbyder. Vi anbefaler dig at teste din bredbåndshastighed flere forskellige steder, så du på den måde kan få et så bredt billede som muligt. For at få det mest retvisende resultat er der en række ting, du bør gøre, inden du foretager testen. Du tilslutter computeren direkte til routeren via et ethernet-kabel, og herefter skal du sørge for at slå den trådløse forbindelse fra. Herefter skal du slukke for samtlige af de enheder, der er koblet på netværket. Det kan både være computere og smartphones, ligesom det også kan være digitalkameraer og printere. Herefter skal du lukke samtlige programmer og tjenester, som gør brug af internettet. Det er både din browser, men det kan også være for eksempel antivirusprogrammer og Skype.

Vi anbefaler dig at teste hastigheden på dit bredbånd 3-4 gange og gerne i tidsrummet 7-23, som er der, hvor det er mest belastet, og hvor der derfor også kan være størst udsving i hastigheden. Når du tester hastigheden, så er det vigtigt, at du har øje for både upload- og downloadhastigheden. Uploadhastigheden siger noget om, hvor hurtigt du kan sende data, mens downloadhastigheden er en indikator for, hvor hurtigt du kan hente filer til din computer. Ved at måle hastigheden på dit bredbånd kan du nemt finde ud af, om du får den hastighed, som du betaler for. Hvis du føler, at du har en langsom forbindelse, men resultatet viser det, som udbyderen også lover at kunne give dig, så er det på tide, at du opgraderer din bredbåndsforbindelse. Og det er her, Letfinans kommer ind i billedet. Vi kan nemlig give dig et samlet overblik over mange forskellige udbydere, så du nemt kan sætte dem op mod hinanden og udvælge den bredbåndsløsning, der passer dig bedst. Du kan også nemt sortere i resultaterne, så du får dem rangeret efter pris eller hastighed. Det bliver altså ikke nemmere at finde det bredbånd, der på bedste vis matcher dine præferencer. Og det bedste af det hele er, at det er ganske gratis at gøre brug af vores tjeneste og herigennem finde frem til det bedste bredbånd for dig.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.



Bredbånd til dit behov

Når du skal finde en ny udbyder af bredbånd, så er det vigtigt, at du først og fremmest får afklaret dine egne og eventuelle andre medlemmer af husstandens behov. Arbejder du for eksempel meget hjemmefra, så er der brug for en stabil og hurtig forbindelse, så du kan få klaret dine arbejdsopgaver til tiden. Er der i højere grad tale om at tjekke de seneste nyheder på diverse nyhedssites og måske lidt onlineshopping, så behøver du ikke stille lige så store krav til dit bredbånd, og du vil dermed også kunne nøjes med en billigere løsning. Bor der flere medlemmer i din husstand, og holder I af at streame og spille onlinespil med avanceret grafik, så vil der blive stillet helt andre krav til jeres bredbåndsløsning, og her vil I kunne drage nytte af at vælge bredbånd med en høj hastighed, så I ikke skal sidde og vente på, at programmerne loader, og at spillet pludselig fryser. Bor du alene, så kan du ofte nøjes med 10 Mbit, og bor du sammen med tre eller fire andre, som gerne streamer TV-serier og film via nettet, så kan I med fordel købe bredbånd med 30 Mbit.


Bredbånd - Bredbånd til dit behov

Det skal du være opmærksom på i valget af bredbånd

Dækning – Noget af det vigtigste at have øje for, når du skal vælge bredbånd, er, om udbyderen dækker der, hvor du bor. Er du træt af dårlig forbindelse nu, så vil det ikke hjælpe meget at skifte til en udbyder, der har lige så dårlig dækning. Det er heldigvis nemt at tjekke, hvor godt den enkelte udbyder dækker der, hvor du bor. Det gør du ved at gå ind på deres hjemmeside og finde deres dækningskort frem. Her indtaster du din adresse, og herefter vil du se, hvor god dækningen er på din bopæl. Er dækningen ikke optimal, så bør du se dig om efter bredbånd fra en anden udbyder.

Binding – Når du kigger på de forskellige udbydere af bredbånd, så hold også gerne øje med, om der er en bindingsperiode. Skulle du ikke være tilfreds med din bredbåndsløsning, så er det en fordel at kunne skifte til en anden udbyder med det samme uden fortsat at skulle betale regninger til den gamle udbyder. Står du mellem to forskellige bredbåndsløsninger, så kan du overveje at gå efter den, der er uden binding, så du er fri til at skifte, hvis du skulle ønske det.

Tilfredshedsgaranti – Nogle udbydere tilbyder tilfredshedsgaranti, så hvis du ikke er 100% tilfreds med din løsning, så har du mulighed for at få dine penge retur. Det kan være rart at vide, at udbyderen af bredbånd tilbyder lige præcis det, når du tilmelder dig en ny løsning, for så er pengene ikke helt spildt, hvis du finder ud af, at du ikke er tilfreds med deres ydelse.

Kundeservice – Er det muligt at få fat i udbyderen, hvis du oplever problemer med dit bredbånd? Alle udbydere tilbyder en form for kundeservice, men det er rart at vide, om du har mulighed for at få fat i dem i weekenderne og efter 16 også. Tjek derfor gerne op på dette, inden du vælger at købe bredbånd hos en udbyder.


Hvornår bør jeg skifte til en anden bredbåndsudbyder?

Hvis du har benyttet dig af den samme bredbåndsudbyder i mange år, så vil det give god mening at afsøge markedet for bedre muligheder. Mange holder sig til den samme bredbåndsudbyder i mange år, fordi ganske enkelt er det nemmeste, og fordi det er en, de er fortrolige med. Men ofte er gamle bredbåndspakker dyrere og måske endda med langsommere hastigheder. Et gammelt abonnement kan være grund nok til at skifte. Er du træt af langsomt internet, så kan det også give god mening enten at opgradere til et andet bredbåndsabonnement med højere hastighed eller skifte til en udbyder med bedre dækning. Mener du, at du betaler for meget for dit bredbånd, så er det endnu en god grund til at overveje et skifte til en udbyder med lavere priser. Hvis du snart skal flytte, så er det også en god idé at tjekke op på, om du kan tage din bredbåndsløsning med dig, eller om du er nødsaget til at skifte. Flytter du ind i et boligselskab, så vil der nogle gange være en udbyder tilknyttet, og du vil derfor ikke frit kunne vælge, hvor du får dit bredbånd fra.

Hvis du blot skifter fra et abonnement til et andet, men beholder den samme teknologi, så er det ganske nemt at skifte, og så vil din nye udbyder af bredbånd som oftest stå for at få dig afmeldt fra dit gamle abonnement. Skifter du i stedet til en ny type af bredbånd, for eksempel fra DSL til fibernet, så vil det være en smule mere omstændeligt. Her skal du nemlig have lagt fibre ned i jorden og hen til dit hus, og det vil typisk også være dig selv, der skal stå for at afmelde dig dit nuværende abonnement.


Bredbånd - Hvornår bør jeg skifte til en anden bredbåndsudbyder?

Bredbånd hastighedsforbedring

Ud over at skifte til en anden udbyder, så er der også en række ting, du kan gøre med din nuværende løsning, som kan være med til at give dig øget hastighed.

Det første skridt på vejen mod hastighedsforbedring er at genstarte din router. Det gøres ganske nemt ved at slukke for strømknappen, vente 30 sekunder og derefter tænde den igen. Strømknappen finder du typisk på bagsiden af routeren.

Routere kan se forskellige ud, men fælles for dem er, at de gerne skal have tre lamper, der har til formål at indikere, at der er strøm på, og at der er forbindelse til internettet, ligesom der også er en Wi-Fi-lampe. Alle disse lamper skal gerne lyse, og det er ganske nemt at tjekke, om de gør det.

Hvis du oplever udsving i forhold til din internetforbindelse, som du ikke har oplevet før, så kan der meget vel være tale om lokale driftsforstyrrelser. Du kan tjekke op på dette, og du kan også nøjes med at vente et par timer og se, om internetforbindelsen vender tilbage.

Din routers placering har stor betydning for, hvor godt det trådløse signal har mulighed for at gå igennem og dermed din bredbåndshastighed. Blandt andet kan betonmure og gipsvægge være med til at svække signalet, og en central placering vil skabe de bedste betingelser for et godt signal i hele huset. Derudover er det også en god ide at placere din router så højt som muligt og sørge for, at den står så frit som muligt. Har du den nu inde i et skab eller bag et møbel, så kan du med fordel overveje at flytte den.

Hvis du har forskellige typer af trådløst udstyr og el-apparater i dit hjem, så er det godt at være opmærksom på, at de kan have indflydelse på din Wi-Fi-forbindelse, da de kan forstyrre Wi-Fi-frekvensen. Det kan for eksempel være bluetooth-højtalere, mikroovne, babyalarmer og fastnettelefoner. Du kan prøve at slukke for alle apparater og alt udstyr og se, om det er med til at forbedre din bredbåndshastighed. Er det tilfældet, så kan du fremover placere routeren længere væk fra de forskellige apparater.

Hvis I er mange i husstanden, som er på nettet samtidig, så kan det være med til at påvirke hastigheden. Du kan derfor prøve at få alle familiemedlemmer til for en stund at stoppe med at streame og spille onlinespil. Hvis det resulterer i en forbedring af hastigheden, så vil du med fordel kunne opgradere internetforbindelsen, så alle familiemedlemmer kan bruge nettet samtidig, uden at det påvirker hastigheden. Det kan derfor være en god måde at teste, om bredbåndspakken har brug for en opgradering.

Virker ingen af de ovenstående fremgangsmåder, så kan du med fordel se dig om efter en anden bredbåndsudbyder. Og vil du have et godt overblik over dine muligheder, så kan det klares lige her på siden, hvor vi har samlet priser og hastigheder fra en lang række af forskellige udbydere.


5 ting, du bør være opmærksom på, når du vælger bredbånd

Inden du skifter bredbånd, kan du med fordel læse nedenstående afsnit. Så er du nemlig bedst muligt klædt på til at gennemskue tilbuddene fra de forskellige udbydere.

  1. Høje bredbåndshastigheder – Langt de fleste udbydere vil forsøge at overbevise dig om, at du skal vælge lige netop dem ved at lokke med højre bredbåndshastigheder. Og det lyder bestemt også godt, men her er det værd at huske på, at det kun er et fåtal af kunderne, der behøver at have en bestemt hastighed, for at de kan reklamere med den. Det kan også være, at de skriver ”helt op til 15Mbit”, men dette er et maksimum, og det er langt fra sikkert, at du vil kunne nyde godt af lige præcis det. Der vil nemlig være forskellige faktorer, der spiller ind, såsom hvor tæt du er på centralen, og hvor velfungerende den pågældende central er. Du bør derfor foretage en hastighedsprøve for at se, hvad du reelt får med dit bredbånd. Og inden du tegner et abonnement hos en ny udbyder, er det en god ide at tjekke deres dækningskort på deres hjemmeside, hvor du kan se, hvor godt de dækker lige der, hvor du bor.
  2. Undgå begrænsning på data – Hvis der er tale om mobilt bredbånd, så vil du ofte have en vis mængde data, du kan gøre brug af. Men da vores forbrug af data er fortsat stigende, så kan denne mængde hurtigt blive opbrugt, og det vil betyde, at du skal nøjes med nedsat hastighed, indtil en ny måned starter, eller også kommer du til at betale en ekstraregning for at få mere data. Du bør derfor gå efter ubegrænset dataforbrug, så du ikke behøver at begrænse dit forbrug for at være sikker på at have nok data til resten af måneden.
  3. Find den rette løsning til dit behov – De fleste udbydere lokker med gode priser og lynhurtige hastigheder, men husk at forholde dig kritisk til hver af dem og se på, om den pågældende løsning overhovedet giver mening for dig. Hvis du bor alene og kun bruger internettet i et begrænset omfang, så kan du nøjes med en langt billigere løsning, end hvis der er tale om en husstand med 5 mennesker, der alle er flittige brugere af internettet, da det vil lægge et helt andet pres på bredbåndet.
  4. Forhold dig kritisk til din nuværende løsning – Det er godt at huske på, at du kan forhandle med din udbyder af bredbånd. I denne forhandling kan du enten prøve at få prisen på dit bredbånd ned, eller du kan arbejde på at få hastigheden og dermed pakkeværdien op. Du kan også med fordel foretage et hastighedstjek fra tid til anden for på den måde at sikre, at du får den hastighed, som du betaler for. Ringer du blot til din udbyder og fortæller dem, at du har planer om at skifte, så er der stor sandsynlighed for, at de vil tilbyde dig rabatter, som skal få dig til at blive hos dem.
  5. Tjek bindingsperioden – Hvis du overvejer at skifte til en anden bredbåndsudbyder, så husk at tjek op på, om der er en bindingsperiode på abonnementet. Skulle du ikke være tilfreds med din løsning, så er det træls af være bundet af en bindingsperiode. Den vil betyde, at du kan komme til at betale til to abonnementer på samme tid, eller at du skal betale et gebyr for at komme ud af aftalen.

Bredbånd - 5 ting, du bør være opmærksom på, når du vælger bredbånd

Sammenlign priser på bredbånd med Letfinans

Du kan nemt sammenligne bredbånd hos os, og du kan hurtigt finde frem til den rette udbyder for dig, uanset om du sammenligner i forhold til hastighed eller pris. Når du har fundet den udbyder, du ønsker at gøre brug af, så klikker du blot på den grønne knap, og så vil du blive ledt videre til udbyderens egen hjemmeside. Det er ganske gratis at gøre brug af vores service, og der er god grund til at gøre lige netop det, for på den måde kan du spare både tid og penge. En generel anbefaling går på fra tid til anden at se sine abonnementer igennem og på den måde blive klogere på, om man måske betaler for noget, man ikke bruger, eller om man har mulighed for at finde en udbyder med en bedre pris. Det gælder både streamingtjenester, mobilabonnementer og altså også bredbånd. Vi har gennem tiden hjulpet mange tilfredse kunder med at finde en billigere og bedre bredbåndsudbyder, og vi hjælper også gerne dig.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder