Loading...

De bedste udbydere af grøn el - samlet ét sted

Sammenlign priser og få billig grøn el i dag

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find grøn el med de bedste vilkår på vores samlede liste af udbydere.

  • groen-el ansøg gratis Sammenlign udbydere

    Benyt vores liste over strømudbydere og find det match der passer dig bedst.

  • groen-el modtag flere tilbud Vælg ønsket grøn el

    Vælg din ønskede udbyder ved at klikke på den grønne Vælg knap.

  • groen-el vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

    Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om grøn el herSidst opdateret: 13/08-2023 | Læsetid: 15 minutter

Skrevet af: Medstifter, Marc Rossing


Grøn el

Ved hjælp af sol- og vindenergi er det muligt at få grøn el. Faktisk stiger andelen af grøn el hvert eneste år, og efterspørgslen blandt danskerne er da også kun stigende på det klimavenlige el. Vil du gerne være med til at understøtte produktionen af grøn el, så kan du gøre det ved selv at vælge el fra en leverandør, der udbyder klimavenlig strøm. Du kan blive meget klogere på grøn el, og hvordan du bedst finder frem til den rette udbyder for dig i afsnittene nedenfor.


Hvad er grøn el?

Grøn el kommer fra vedvarende energikilder såsom vindmøller, solceller og vandkraft. Grøn el står i kontrast til el, der er produceret ved hjælp af fossile energikilder som kul og olie.

Det er ikke muligt at sende strøm fra en havvindmølle og direkte til din stikkontakt, da det vil kræve et særskilt elnet udelukkende til strøm fra grønne energikilder, og det er alt for dyrt til, at nogen endnu har ville give sig i kast med dette. Strømmen, der leveres til de danske hjem og virksomheder, er sammensat af flere forskellige kilder, hvilket fungerer som en sikkerhed for, at der er elektricitet til alle, selv når det ikke blæser og solen ikke skinner. Du kan derfor ikke være sikker på, at det er grøn el, som du bruger, men du kan se det på den måde, at når du køber grøn el, så er du med til at skabe efterspørgsel på strøm fra solceller og vindmøller, og jo flere, det gør det, jo flere vindmøller vil der blive rejst, og jo flere solceller vil der blive monteret i fremtiden, som kan erstatte el, der kommer fra afbrænding af affald og atomkraft.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.Hvor kommer grøn el fra?

Der er flere forskellige måder at producere el på, og dem kan du blive klogere på i afsnittet nedenfor.

I Danmark er vi førende i produktion af grøn el ved hjælp af vindmøller. I Danmark blæser det ofte, hvilket giver gode forhold for vindmøller, og en stor del af vores grønne el kommer derfor fra vindmøller.

I Norge og Sverige har de derimod optimale forhold for produktion af grøn el ved hjælp af vandkraft grundet deres mange søer, elve og vandfald. I Norge formår de især at udnytte vandkraft, som derfor står for 98% af deres energiproduktion.

Som endnu en kilde til grøn el har vi solceller. Solen er den største vedvarende energikilde og har et enormt potentiale, som endnu er i gang med at blive udforsket. Solens stråler bliver opfanget af solvarmeanlæg og solcelleanlæg og bliver herefter omdannet til energi. Disse anlæg er koblet til elnettet, og denne tilkobling sikrer, at strømmen kommer ud til de danske hjem, som kan nyde godt af den grønne el.

Også biogas anvendes som grøn el. Biogas består af en blanding af metan og kuldioxid, og den dannes, når naturligt forekommende tarmbakterier fordøjer organisk materiale i iltfri miljøer. Denne proces foregår i lukkede beholdere, og herefter kan gassen bruges som grøn el eller som varme i fjernvarmesystemet. Biomassen i Danmark kommer hovedsaligt fra gødning fra husdyr samt organiske restprodukter og madaffald fra både fødevareindustrien, landbruget og fra de danske hjem.

Biomasse er også en mulighed, når vi taler om grøn el. Den består af halm, flis og diverse andre restprodukter fra landbrugs- og skovdrift, som de danske kraftvarmeværker så står for at brænde af og anvende til el og varme. Biomasse opfattes som værende CO2-neutralt, fordi det materiale, der brændes af, har bundet en mængde CO2 inden afbrændingen, og selv afbrændingen udleder derfor ikke mere CO2, end materialerne før har bundet.


Grøn el - Hvor kommer grøn el fra?

Sådan finder du grøn el

Hvis du går målrettet efter grøn el, så er det mærket med et eller to blade, du skal holde øje med. Strøm med et blad er baseret på 100% vedvarende energikilder, hvilket typisk er vindmøller eller solceller. Forhandlerne af el har pligt til at dokumentere oprindelsen af strømmen, og at der altså reelt er tale om grøn el. Skal det være ekstra klimavenligt, så kan du gå efter strøm, der er mærket med to blade. Ud over at strømmen her skal være fra 100% vedvarende kilder, så er der også krav om, at energiselskabet skal investere i at begrænse udledningen af CO2. Der er desuden krav om, at disse tiltag skal beskrives og dokumenteres. Grøn el er en smule dyrere end el fra andre kilder, men mange vælger alligevel at købe grøn el for på den måde at gøre en indsats for at sørge for, at CO2-udledningen er så lille som overhovedet muligt.


Hvorfor vælge grøn el?

Grøn el er en smule dyrere end el fra andre kilder, men der er til gengæld flere gode grunde til, at mange vælger at give lidt mere for den grønne el. Gennem de senere år er der kommet flere elektroniske enheder til i de danske hjem, og de bruger alle sammen strøm. El vil i fremtiden udgøre en større og større del af vores samlede energiforbrug, og da energi er en af de helt store klimasyndere herhjemme, så vælger mange den grønne el for derved at gøre deres for at mindske CO2-udledningen. Ved at vælge grøn el kan du altså gøre dit for at bidrage til en grønnere fremtid.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Brug el, når den er grønnest

Da el er et blandingsprodukt, vil der aldrig være tale om 100% grøn el, men snarere en blanding af fossile brændstoffer, bioaffald, vind, vand og atomkraft. Den eneste måde at få 100% grøn el på, er altså ved at montere solceller fra taget, som kan dække dit elforbrug. Til gengæld er der timer på døgnet, hvor din el er mere grøn end ellers. Det er det tidspunkt, hvor der er mindst efterspørgsel, og hvor din el derfor er både billigere og mere miljøvenlig. Det kan derfor komme både klimaet og din pengepung til gode, hvis du flytter en del af dit strømforbrug til timerne fra 00 til 06 om morgenen. Hvis du for eksempel har timer på din opvaskemaskine eller vaskemaskine, så kan du med fordel sætte dem til at gå i gang i dette tidsrum.


Bliv klogere på priserne på grøn el med Letfinans

Er du med de ovenstående afsnit blevet overbevist om, at grøn el er det rette valg for dig, så kan vi anbefale dig at indhente priser fra flere forskellige selskaber, så du er sikker på at få den bedste aftale i hus. Her på siden har vi samlet et overblik over en række forskellige elselskaber, der tilbyder grøn el. Så er det bare op til dig at se nærmere på de forskellige muligheder og udvælge den, der passer dig bedst. Når du har fundet den udbyder, du ønsker at benytte dig af, så klikker du bare på den grønne knap, og så vil du blive ledt direkte videre til udbyderens hjemmeside, hvor du kan tilmelde dig grøn el hos dem. Får du brug for hjælp i jagten på grøn el, så kan du altid skrive dit spørgsmål i chatten. Vores flinke medarbejdere sidder klar til at hjælpe dig.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder