Loading...

De bedste udbydere af grøn strøm - samlet ét sted

Sammenlign priser og få billig grøn strøm i dag

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find grøn strøm med de bedste vilkår på vores samlede liste af udbydere.

  • groen-stroem ansøg gratis Sammenlign udbydere

    Benyt vores liste over strømudbydere og find det match der passer dig bedst.

  • groen-stroem modtag flere tilbud Vælg ønsket grøn strøm

    Vælg din ønskede udbyder ved at klikke på den grønne Vælg knap.

  • groen-stroem vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

    Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om grøn strøm herSidst opdateret: 08/08-2023 | Læsetid: 7 minutter

Skrevet af: Medstifter, Peter Rossing


Grøn strøm

Den øgede klimabevidsthed har gjort, at der, også når det kommer til strøm, bliver spejdet mod de grønne og miljøvenlige muligheder. Er du også på udkig efter et selskab, der kan tilbyde dig grøn strøm, så er der en række ting, du bør være opmærksom på. Dem kan du læse meget mere om i afsnittene nedenfor. Her kan du også blive klogere på, hvordan vi hos Letfinans kan hjælpe dig med at få et godt overblik over de forskellige elselskaber, så du nemt kan udvælge det, der tiltaler dig mest.


Hvad er grøn strøm?

Grøn strøm er produceret 100% fra vedvarende kilder. Det kan for eksempel være vindmøller, som i dag dækker næsten halvdelen af det danske elforbrug. Derudover kan grøn strøm også komme fra solceller. I lande som Norge og Sverige produceres der også meget grøn strøm fra vandkraft, idet der her er mulighed for at udnytte energien fra faldende eller strømmende vand i højere grad end herhjemme. Derudover kan grøn energi også komme fra biomasse, hvor udtjente naturmaterialer såsom halm og træ kan få nyt liv gennem CO2-neutral energi. Der er altså mange forskellige måder at lave grøn strøm på, og der bliver hele tiden arbejdet på at udvikle disse metoder, så mere af vores strøm i fremtiden kommer fra vedvarende kilder. I 2020 var den strøm, der kom ud af danskernes stikkontakter mere grøn end nogensinde før. Det er især en kraftig vækst i mængden af vind- og solenergi, som har gjort den danske el mere klimavenlig end nogensinde før.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.Hvorfor vælge grøn strøm?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at klimaet er under pres, og også når det kommer til brugen af strøm, så bliver der hver eneste dag tæret på klimaet og miljøet. Ved at vælge grøn strøm bidrager du til, at mere og mere strøm fremover skal komme fra vedvarende kilder. Jo flere, der efterspørger den grønne strøm, jo mere vil der blive arbejdet videre i dette, og det er derfor vigtigt, at alle danskere tager aktivt stilling til deres elleverandør. Når du så har valgt grøn strøm, så kan du derudover også gøre dit for at spare mest muligt på strømmen, hvis du vil passe bedst muligt på vores fælles planet. Det er de færreste, der har mulighed for slet ikke at bruge noget strøm, og det er der heller ikke noget krav om. Det handler i stedet om at ændre på nogle vaner i hverdagen, som kan være med til at nedbringe forbruget af strøm og dermed også give dig en besparelse på din elregning. Og på den måde kommer det nedbragte strømforbrug både dig og klimaet til gode.

Også når det kommer til grøn strøm, giver det ganske god mening at sammenligne flere forskellige udbydere, da der kan være penge at spare. Hos Letfinans har vi indhentet priser på grøn strøm fra en række forskellige leverandører af grøn strøm, så du blot skal sætte dig godt til rette og udvælge den, der passer dig bedst.


Grøn strøm - Hvorfor vælge grøn strøm?

Hvor kommer grøn strøm fra?

Grøn strøm er bestemt ikke bare grøn strøm. Den kan nemlig produceres på flere forskellige måder og komme fra flere forskellige kilder. Hvor den grønne strøm helt præcis kommer fra, kan du blive klogere på i dette afsnit.

Som en af de helt store spillere inden for grøn strøm herhjemme har vi vindenergien. Ved hjælp af vindmøller udnyttes vinden til at producere strøm, og nogle dage bliver der endda produceret mere strøm, end hvad danskerne har brug for. I Danmark har vi gode forhold, når det kommer til produktion af strøm ved hjælp af vind. Anderledes står det til i Norge og Sverige, som med deres mange floder og brusende elve kan udnytte vandkraften til produktion af el. Særligt i Norge er de god til at udnytte vandkraften til produktion af el, og det er meget tæt på 100% af al deres strøm, der kommer fra vandkraft.

Derudover kan man også gøre brug af biogas, som bliver anset for at være en ny og grønnere erstatning til kul. Biomasse består blandt andet af træflis, tørv og halm, og ideen er så, at materialerne kun udleder den mængde CO2, som planterne optager i deres levetid, så det dermed er CO2-neutralt.

Også atomkraft leverer grøn strøm uden nogen CO2-udledning. Der er dog en stor folkelig modstand mod atomkraft, ligesom der er udfordringer med blandt andet tidligere ulykker og store anlægsomkostninger. Trods dette anvendes også atomkraft til at forsyne os med grøn strøm.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Sådan får du grøn strøm

I virkeligheden er der ikke noget, der hedder grøn strøm, da strøm er et blandingsprodukt, der består af strøm fra både fossile brændstoffer, bioaffald, vand, vind og atomkraft, og de kan ikke bare lige sådan skilles ad. Den eneste måde at få 100% grøn strøm på er altså, hvis du har solceller i haven, som gør, at du kan holde dig selvforsynende med strøm. Til gengæld er der timer i døgnet, hvor strømmen er grønnere. Det er de timer, hvor der er færrest, der bruger den, og det vil sige timerne mellem 00 og 06. Vil du have indflydelse på, om det er grøn strøm, du bruger af, så kan du altså flytte noget af dit elforbrug til disse timer. Hvis du for eksempel har timer på din vaskemaskine eller opvaskemaskine, så kan du sætte dem til at starte i dette tidsrum. Ud over at strømmen er grønnere i dette tidsrum, så er den også billigere, og det er derfor både miljøet og din pengepung, der kan drage nytte af, at du ændrer lidt på dine vaner.

Når du vil finde en udbyder af grøn strøm, så kan du holde øje med de grønne blade. Et enkelt blad betyder, at strømmen er baseret 100% på vedvarende energikilder, mens to blade betyder, strømmen leveres 100% fra vedvarende energikilder, og at udbyderen samtidig foretager yderligere klimatiltag med en ikke ubetydelige effekt.

Tag gerne et kig i overblikket her på siden, hvor du har mulighed for at blive klogere på priserne på grøn strøm netop nu. Finder du en leverandør, som du ønsker at benytte dig af, så trykker du blot på den grønne knap, hvorefter du vil blive ledt til dennes hjemmeside, hvor du har mulighed for at tilmelde dig grøn strøm hos dem. Du kan også fremover kigge forbi siden her for at sikre dig, at du fortsat har den billigste løsning, når det kommer til grøn strøm.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder