Loading...

De bedste udbydere af hurtigt internet - samlet ét sted

Sammenlign priser og få lynhurtigt internet i dag

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find hurtigt internet til den bedste pris på vores samlede liste af udbydere.

 • hurtigt-internet ansøg gratis Sammenlign udbydere

  Benyt vores liste over internetudbydere og find det match der passer dig bedst.

 • hurtigt-internet modtag flere tilbud Vælg ønsket bredbånd

  Vælg din ønskede udbyder ved at klikke på den grønne Vælg knap.

 • hurtigt-internet vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

  Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om hurtigt internet herSidst opdateret: 12/08-2023 | Læsetid: 15 minutter

Skrevet af: Medstifter, Marc Rossing


Hurtigt internet

De fleste vil gerne have hurtigt internet, men vil også gerne undgå at betale en formue for det. Og her er vejen frem ganske enkelt at sammenligne de forskellige udbydere. Hos Letfinans kan vi hjælpe dig med at finde frem til de bedste udbydere af hurtigt internet. Du kan således sortere i udbyderne, så du får vist dem i rangeret rækkefølge efter, hvem af dem der har det hurtigste internet. Læs med nedenfor, hvor vi giver dig en række gode tips til, hvad du med fordel kan være opmærksom på, når du skal finde hurtigt internet til skarpe priser.


Hurtigt internet til en god pris

Hvis du blot går efter det hurtigste internet, så vil du ofte også komme til at betale en højere pris. I stedet kan vi anbefale dig at sammenligne flere forskellige udbydere og på den måde finde frem til den udbyder af hurtigt internet, der samtidig også tilbyder det til en lav pris. Vil du spare penge på dit abonnement, så er det en god idé at tage dine konkrete behov op til overvejelse. Du kan nemlig nemt ende med at betale for hurtigt internet, som du i bund og grund slet ikke har behov for. Den hastighed, du har behov for, afhænger nemlig af, om du er den eneste beboer i din husstand, og om du blot bruger nettet til ting såsom at tjekke din mail og besøge nyhedssites. Bor du sammen med flere personer, og ser I gerne film på diverse streamingtjenester, og er der måske også en eller flere af husstandens medlemmer, der holder af at spille spil online med avanceret grafik, så vil der blive brug for ekstra hurtigt internet. Vi kan derfor anbefale, at du afdækker dine konkrete behov, inden du går på jagt efter hurtigt internet, så du ikke ender med at betale for meget for dit abonnement og i stedet får hurtigt internet til en god pris. Er du i tvivl om, hvad du skal bruge for at dække din husstands behov, når det kommer til internettets hastighed, så har de fleste udbydere en kundeserviceafdeling, som gerne hjælper med at afdække dit behov.


Hurtigt internet - Hurtigt internet til en god pris

Sådan får du hurtigt internet

Der er flere forskellige faktorer, der afgør, om du kan få hurtigt internet, og der er derfor også flere forskellige veje til hurtigere internet. Først og fremmest er det vigtigt at have øje for de forskellige udbyderes dækningskort. Det er dem, der kan oplyse dig om, hvor godt den pågældende udbyder dækker i lige præcis dit område.

Hvis du vil have hurtigt internet, så kan vi anbefale dig at overveje fibernet, som leverer data via lyslederkabler. Ved at gøre brug af lyslederkabler kan data blive leveret langt hurtigere, end det er tilfældet med traditionelt bredbånd. Samtidig kan lyslederkablerne transportere langt større mængder af data, hvilket kommer brugeren til gode.

Du har også mulighed for selv at måle, om du har hurtigt internet eller ej. Denne test kan udføres på diverse hjemmesider. Hastigheden på dit internet er afgørende for, hvad du kan bruge det til. Jo hurtigere en forbindelse, jo flere muligheder har du. Med hurtigt internet kan flere medlemmer af husstanden derfor være på nettet samtidig og endda streame film og spille onlinespil med avanceret trafik samtidig. Når du måler hastigheden på dit internet, så er der en række ting, du bør gøre for at få det mest præcise resultat. Først og fremmest skal du tilslutte computeren til din router ved hjælp af det lan-kabel, som typisk følger med, når du køber en ny computer. Herefter skal du slukke alle de enheder i dit hjem, som er koblet på netværket. Det kan både være computere og tablets, men også printere og digitalkameraer. Derudover skal du også slukke for de programmer på computeren, som bruger internettet. Det kan både være diverse browsere, men også antivirusprogrammer og Skype. Til slut slukker du for Wi-Fi på computeren og herefter kan du påbegynde testen af, om du har hurtigt internet eller ej. Når testen er færdig, kan du sætte resultatet op imod den pris, du betaler, og på den måde kan du vurdere, om du betaler en fair pris for dit internet.

Hvis dit internet på nuværende tidspunkt ikke er hurtigt nok, så er det på tide at se sig om efter en anden udbyder, hvilket du nemt kan gøre i vores oversigt over udbydere her på siden.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.8 veje til hurtigt internet

Hvis du oplever langsomt internet, så vil du nok tænke, at den oplagte løsning er at skifte til en anden udbyder med bedre dækning i dit område eller opgradere dit abonnement. Men inden du gør det, er der en række ting, du kan gøre for at få hurtigere internet med din nuværende abonnementsløsning.

 1. Først og fremmest kan du tjekke op på, om der er nogle steder i din bolig, hvor der er bedre signal end andre. Det kan du nemt gøre ved at teste din internethastighed flere forskellige steder i hjemmet og herefter placere din router det sted med det bedste testresultat. Blandt andet kan tykke vægge være med til at påvirke signalet negativt. Ved at flytte til et andet rum kan du således få hurtigt internet på ganske få sekunder.

 2. Placeringen af routeren i selve rummet har også en betydning for, om du kan få hurtigt internet. Den skal gerne stå frit i rummet og helst ikke på vægge af mursten. Derudover er det en god idé at placere den højt oppe, så det er nemmere at fange signalet. Nogle routere er lavet med flere antenner, som du kan sørge for peger i hver deres retning. På den måde er du bedst muligt dækket ind, når det kommer til at sikre hurtigt internet i flere forskellige rum i huset.

 3. Måske er det på tide at udskifte dit trådløse udstyr? Anbefalingerne går på at udskifte trådløse enheder hvert 3. til 5. år. Det gælder både for din router og for din tablet, computer eller telefon. En gammel tablet eller computer vil nemlig ikke være i stand til at udnytte den hastighed, som en ny trådløs router kan give, til fulde.

 4. Når det kommer til browseren, så er enten hastighed eller brugervenlighed prioriteret. Hvis du sætter pris på brugervenlighed, så kan du med fordel benytte dig af Chrome, og vil du have de hurtigste resultater, så er det i stedet Firefox, du skal gå med.

 5. En anden vej til hurtigt internet er at installere adblocker på din computer. En adblocker vil forhindre, at diverse reklamer dukker op, når du besøger de forskellige hjemmesider. Reklamer vil med deres billeder og videoer være med til at tære på nettet, og hjemmesiderne vil derfor loade hurtigere, hvis du sørger for at blokere disse reklamer. Ud over at give dig hurtigere internet så vil det også være med til at sikre, at du får færre forstyrrelser i form af irriterende reklamer, når du surfer på nettet.

 6. Du har sikkert vænnet dig til, at du skal acceptere cookies, når du besøger en ny hjemmeside. Cookies kan have en negativ indvirkning på internettets hastighed, og derfor er det en god idé at slette dem med jævne mellemrum. Vi anbefaler en gang om måneden.

 7. Er du en af dem, der ignorerer påmindelser om, at dine enheder skal opdateres, så kan vi kun anbefale dig at vænne dig af med dette med det samme. Opdateringerne byder ofte på nye funktioner, som kan være med til at optimere den pågældende enheds hastighed. Ved at sætte enhederne til at udføre disse opdateringer kan du ligeledes påvirke dit Wi-Fi og din hastighed i en positiv retning og dermed få hurtigere internet, når du surfer på nettet på den pågældende enhed.

 8. I jagten på hurtigt internet er det vigtigt at være opmærksom på, at der findes flere forskellige typer af bredbånd, og dit internets hastighed afhænger i høj grad af, hvilken af disse typer du vælger. Hvis du har været tilmeldt det samme abonnement i mange år, så kan du med fordel tjekke op på, om du er tilmeldt den optimale løsning til dit behov, og om du får dit internet til den bedst mulige pris. Du kan let danne dig et overblik over de forskellige udbydere her hos Letfinans.

Hvor hurtigt internet har jeg brug for?

Hvor hurtigt internet du har brug for, afhænger blandt andet af, hvor mange personer der skal bruge nettet samtidig, samt hvad de skal bruge det til. Når der streames film i høj kvalitet og spilles spil online med avanceret grafik, så sætter det høje krav til internetforbindelsen, og til de aktiviteter vil der i høj grad være brug for hurtigt internet. Derudover kan du også se på, hvor mange enheder der skal kobles på nettet samtidig, for jo flere enheder, jo hurtigere internet vil være påkrævet for at opnå en stabil forbindelse. Oplever du generelt, at filmen ofte går i hak, eller at det tager evigheder at uploade et billede, så vil du kunne drage nytte af hurtigere internet. Går du efter internet, der er så billigt som muligt, så vil du dog også skulle gå på kompromis med hastigheden. Det er derfor vigtigt, at du finder et godt kompromis mellem hastighed og pris.


Hurtigt internet - Hvor hurtigt internet har jeg brug for?

Sådan skifter du til et abonnement med hurtigt internet

Har du fundet en udbyder, der kan tilbyde dig hurtigt internet og måske endda til en bedre pris end din nuværende udbyder, så er det bare med at få skiftet. Først skal du undersøge, om den nye udbyder står for at afmelde dit gamle abonnement, eller om du selv skal stå for dette. Hvis det ikke sker automatisk, skal du gøre det skriftligt. På den måde har du også et konkret bevis, hvis der skulle blive problemer med, at din gamle udbyder fortsætter med at opkræve penge for det abonnement, du har afmeldt dig. Det er især, hvis du skifter bredbåndstype, at du i mange tilfælde selv skal stå for at afmelde dig hos din gamle udbyder. Derudover skal du være opmærksom på, om der er en bindingsperiode, som betyder, at du er bundet af dit nuværende abonnement i et stykke tid frem. Hos nogle udbydere kan du mod betaling af et gebyr ophæve dit abonnement før tid. Det er ganske nemt at skifte fra et abonnement til et andet, og endnu nemmere er det, hvis du vælger at skifte mellem to forskellige abonnementer hos den samme udbyder.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Sådan vælger du udbyder af hurtigt internet

Der er mange forskellige udbydere af internet på markedet, og en stor del af dem vil med garanti markedsføre sig på, at de kan tilbyde dig hurtigt internet. Men hvordan vælger man så, hvem af dem man skal gøre brug af? Det får du vores bud på i dette afsnit.

Først skal du gøre op med dig selv, hvor hurtigt internet du egentlig har brug for. De fleste sætter pris på en stabil forbindelse, hvor deres film ikke hakker, og hvor det ikke tager adskillige minutter at uploade et billede. Men dine konkrete behov afhænger af, hvor mange der bor i husstanden, hvor stort huset er, og hvad de forskellige familiemedlemmer typisk bruger nettet til. Medmindre du har et særligt stort behov, kan du ofte nøjes med 10 Mbit pr. sekund. Skal flere personer være på nettet på samme tid, så kan du regne med ca. 3 Mbit pr. ekstra computer, der skal tilkobles nettet. Når det kommer til andre enheder såsom tablets og smartphones, så kan du nøjes med 1 ekstra Mbit pr. enhed. De fleste familier vil altså kunne nøjes med 20 Mbit og stadig nyde godt af hurtigt internet. Derudover skal du gøre op med dig selv, om du foretrækker mobilt bredbånd eller en traditionel bredbåndsforbindelse. Dette valg afhænger af, om du kun skal kunne gå på nettet derhjemme, eller om du ønsker at tilgå nettet, når du er på farten. Foretrækker du sidstnævnte mulighed, så skal du gå efter mobilt bredbånd. Ønsker du i stedet at få hurtigt internet i form af fiberbredbånd, så vil dit valg af udbyder afhænge af, om denne udbyder har mulighed for at etablere fibernet i lige præcis det område, du bor i.


Hurtigt internet med fibernet

Hurtigt internet og fibernet nævnes ofte i samme sætning, og det er der god grund til. Fibernet er nemlig med til at sikre en stabil forbindelse, uanset om du skal bruge det til at streame dine yndlingsfilm, spille spil, tjekke dine sociale medier eller noget helt fjerde. Fibernet bygger på moderne teknologi, som sikrer, at data bliver transporteret med lynets hast. Med fibernet får du hurtigt internet ved hjælp af lyslederkabler, som samtidig er med til at sikre den samme høje download- og upload-hastighed. Fibernet er forbundet med andre fordele end blot hurtigt internet. Her slipper du nemlig for at bakse med kabler, da det her er muligt at få internet, TV og telefoni i et og samme kabel.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at ikke alle kan få fibernet. Det kan du nemlig kun få, hvis der er etableret fibernet i det område, du bor i. Du kan nemt tjekke, om der er mulighed for at få fibernet i dit område på den enkelte udbyders hjemmeside. Det er samtidig værd at være opmærksom på, at hvis din husstand er mindre end 30 meter fra fibernet, så har udbyderen pligt til at tilkoble dig gratis. Hvis det er muligt at få fibernet på din adresse, så vil din udvalgte udbyder stå for at føre et fiberkabel fra vejen og ind i din bolig, hvor det skal kobles til en fiberboks. Herefter skal du blot koble dine enheder til fiberboksen, og så kan alle i din husstand nyde godt af hurtigt internet. Er du på udkig efter hurtigt internet, så kan fibernet altså klart anbefales. Her på siden har du mulighed for at finde fibernet til favorable priser.


Hurtigt internet - Hurtigt internet med fibernet

Få hurtigt internet med Letfinans

Når du skal have hurtigt internet, så er sammenligning af flere forskellige udbydere en vigtig vej hertil. På den måde kan du nemlig sikre, at du ikke betaler for meget for dit hurtige internet. Der findes nemlig en stor mængde af udbydere, som alle konkurrer om kundernes gunst, og det er det, du kan udnytte ved at sætte de forskellige udbydere op mod hinanden og herigennem vælge den, der matcher dine behov og dine ønsker til pris bedst muligt. Og det er her, Letfinans kommer ind i billedet. Vi har nemlig indsamlet priser og hastigheder fra udbydere over hele landet og samlet dem på ét sted, så du nemt kan gå dem igennem og udvælge din favorit. Du kan også vælge at sortere i dem, så du får vist udbyderne med laveste pris eller hurtigste hastighed først. Det er altid ganske gratis at gøre brug af vores sammenligningstjeneste, og det er helt op til dig, om du ønsker at benytte dig af en af udbyderne eller ej. Ved at sammenligne priser på hurtigt internet har du mulighed for at spare penge hver eneste måned. Vi kan derudover også hjælpe dig med prissammenligning på strøm, telefonabonnementer og A-kasser. Skulle du have spørgsmål til os, så tøv ikke med at kontakte os. Hos Letfinans er du som kunde i fokus, og vi vil derfor gøre vores for, at du får en god oplevelse og så let som muligt finder frem til det, du søger.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder