Loading...

Sammenlign internet priser – bedste udbydere samlet ét sted

Se internet priser og få lynhurtigt bredbånd i dag

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find de bedste internet priser på vores samlede liste af udbydere.

  • internet-priser ansøg gratis Sammenlign udbydere

    Benyt vores liste over Internet priser og find det match der passer dig bedst.

  • internet-priser modtag flere tilbud Vælg ønsket bredbånd

    Vælg din ønskede udbyder ved at klikke på den grønne Vælg knap.

  • internet-priser vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

    Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om internet priser herSidst opdateret: 20/08-2023 | Læsetid: 22 minutter

Skrevet af: Medstifter, Peter Rossing


Internet priser

Internet priser kan variere meget fra udbyder til udbyder, og netop derfor giver det god mening at danne sig et overblik over samtlige udbydere fra til anden, så du kan være sikker på, at du har den billigste løsning. Hos Letfinans kan vi hjælpe dig med at sammenligne internet priser på en nem og overskuelig måde, ligesom vi i de følgende afsnit gør dig klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge, hvilken type internet du ønsker at gøre brug af.


Sådan får du de bedste internet priser

Internet er en absolut nødvendighed for de fleste af os, men det er ikke ensbetydende med, at du skal betale overpris for det. Nedenfor får du en lille guide til, hvordan du får de bedste internet priser, og hvad du skal have øje for, når du ser på de forskellige internet priser.

Først og fremmest bør du ganske enkelt ikke betale for internethastighed, du ikke har behov for. Hvis dit forbrug er nogenlunde gennemsnitligt, og du ikke bor sammen med mere end to personer, så behøver du ikke internet på tophastighed. Betaler du for det på nuværende tidspunkt, så kan du allerede nu spare penge ved at skifte til internet med lavere hastighed og dermed til en lavere pris.

Måske har du på seneste opdaget, at du bruger dine tv-kanaler utroligt lidt. I så fald vil det give god mening at afmelde din tv-pakke og nøjes med internet. Førhen var det nemlig et krav, at man skulle have et tv- signal for at man kunne få forbindelse til internettet via antennestikket. Mange er ikke klar over, at det ikke længere forholder sig sådan, men det står dig altså frit for at droppe din tv-pakke og stadig have adgang til internettet.

Som det også gælder for mange andre markeder, så er der stor konkurrence hos udbyderne af internet, og der kommer hele tiden nye til. Det er en god idé at holde øje med disse nye udbydere, da de ofte vil forsøge at få en fod indenfor på markedet ved at tilbyde ekstra gode tilbud, og det vil derfor ofte være her, du kan finde de bedste internet priser. Generelt er det en god idé at have øje for flere forskellige udbydere, da de ligger i konstant konkurrence med hinanden, og den udbyder med de bedste internet priser vil ikke nødvendigvis være den samme i dag og om to måneder. Derfor bør du med jævne mellemrum afsøge markedet og på den måde finde de bedste internet priser nu og her. Selv når du har fundet den billigste løsning, så bør du også fremadrettet se nærmere på de forskellige udbyderes internet priser med jævne mellemrum, for eksempel hvert halve år, så du altid er sikker på at have internet til de bedst mulige priser.

Du kan også med fordel forholde dig kritisk til dit nuværende abonnement. Betaler du en høj internet pris for noget, du reelt ikke bruger? Er du tilfreds med dækningen, så er det ofte ganske nemt at tilmelde dig en mindre pakke til en lavere pris hos din nuværende udbyder. Du kan også vælge at ringe til dem og sige, at du har planer om at skifte til et andet abonnement. De vil så vidt muligt gerne holde på deres kunder, og derfor vil de ofte kunne tilbyde dig lavere internet priser, blot for at få dig til at blive hos dem.


Internet Priser - Sådan får du de bedste internet priser

Hvilken hastighed har jeg brug for?

En af de helt afgørende faktorer for priserne på internet er hastigheden. Det er træls at betale for en for høj hastighed, men det vil også resultere i irritation at skulle døje med langsomt internet, hvor du venter længe på, at en side loader, eller hvor din film hele tiden går i hak. Derfor er det vigtigt at finde en god mellemvej, når det kommer til hastigheden på dit internet, da den også har stor indflydelse på din internet pris. Og hvilken hastighed har du så brug for? Det afhænger af flere forskellige faktorer. Blandt andet bør du se på, hvor mange medlemmer du har i husstanden, og hvor ofte de vil komme til at bruge internettet på samme tid. Derudover er det også afgørende, hvad I skal bruge internettet til. Skal der ofte downloades store filer, så vil det sætte visse krav til hastigheden. Skal internettet også bruges til smartphones, tablets og spillekonsoller, så vil du ligeledes skulle se dig om efter internet med høj hastighed. Bor du alene, og bruger du udelukkende nettet til at tjekke din mail og surfe på forskellige sider på nettet, så vil du typisk kunne nøjes med 10 Mbit. Hvis du derimod spiller onlinespil eller streamer film, og hvis der er andre i husstanden, der gør det samme, så skal I op over 10 Mbit og måske endda op mod 30 eller 50 Mbit. Netop fordi hastigheden er så afgørende for internet prisen, så bør du tænke dig grundigt over dine konkrete behov, så du ender med den rette løsning. Og skulle dine behov have ændret sig, så er det også vigtigt, at du finder et nyt bredbåndsabonnement, der matcher dem.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.Internet priser med og uden TV

Ved at kombinere flere forskellige produkter hos den samme udbyder kan du ofte få en lavere samlet pris. Det gælder også, hvis du vælger at købe din TV-pakke og dit internet hos samme udbyder. En anden fordel ved at samle dine ydelser ved samme udbyder er, at du får et godt overblik, da du kun modtager regninger fra et sted frem for flere forskellige. Du kan med fordel ringe til udbyderen og spørge dem, hvilken pris de kan tilbyde dig, hvis du vælger at købe både TV-pakke og internet gennem dem. Hvis du i stedet benytter dig af streamingtjenester, så giver det ikke meget mening at tilkøbe en tv-pakke til dit abonnement på internet. Men det betyder ikke, at du ikke kan finde internet til lave priser. Vejen frem er blot at indhente internet priser fra flere forskellige udbydere og sætte dem op imod hinanden. Herefter vil det være nemt at gennemskue, hvilket af abonnementerne der prismæssigt taler mest til dig. Når du har udvalgt abonnementer på internet med favorable priser, så husk altid at tjekke den enkelte udbyders dækningskort. Billigt internet kan nemlig ikke bruges til ret meget, hvis udbyderen ikke har god dækning der, hvor du bor.


Priser på internet - bredbånd og fibernet

Man skelner typisk mellem traditionelt bredbånd, som er internet gennem telefon- eller antennestikket, og så fibernet. Overordnet set koster fibernet mere end klassisk bredbånd, men de ekstra penge vil også være godt givet ud, da du med fibernet får en forbindelse, der er mere stabil, og som er hurtigere. Fibernet er stadig under udvikling, og det er derfor ikke alle steder, det er muligt at få det. Har du et ønske om at få fibernet, så tjek først op på, om den pågældende udbyder dækker hos dig. Hvis du sjældent bruger dit internet, og du ikke stiller krav til hurtige og stabile hastigheder, så kan du sagtens nøjes med traditionelt bredbånd og herigennem få en lavere pris på dit internet. Uanset om du ønsker at gøre brug af traditionelt bredbånd eller fibernet, så anbefaler vi dig at sammenligne de forskellige priser, så du får den bedst mulige pris for dig.

Får du lyst til at skifte udbyder, så vil der ikke være nogen udgifter forbundet med dette ud over en eventuel oprettelsespris, så længe du er ude af din bindingsperiode til din nuværende udbyder. Ønsker du at tilmelde dig fibernet, og skal der foretages et større gravearbejde for at etablere dette, så vil det dog være en omkostning, som det er værd at have med i dine beregninger. Dog har det siden 2018 været muligt at lægge det ind over håndværkerfradraget. Er internettet i dit område ekstremt dårligt, så har du også mulighed for at få tilskud fra det offentlige, der har forskellige bredbåndspuljer med tilskud.

Hvis du gerne vil have forbindelse til internettet gennem fibernet, men har oplevet, at det endnu ikke er muligt der, hvor du bor, så kan du med fordel tjekke udbydernes hjemmesider fra tid til anden. Fibernettets stigende popularitet er nemlig ensbetydende med, at det bliver udbredt til flere og flere boligområder.


Internet Priser - Priser på internet - bredbånd og fibernet

Værd at vide om Mbit

Mbit er en af de afgørende faktorer for prisen på internettet. Det er en forkortelse for megabit og betegner hastigheden på din internethastighed. Jo flere Mbit, jo hurtigere er dit internet, og jo mere kan det klare. Det kan være et lidt fluffy begreb for mange, og det kan derfor også være svært at vurdere, hvor mange Mbit du har brug for. Derfor kommer vi nedenfor med nogle eksempler på, hvad du kan med 50, 100 og 1000 Mbit.

Med en bredbåndsforbindelse på 50 Mbit vil du kunne surfe på nettet og streame i almindelig kvalitet. Er der flere end tre personer, der skal tilgå nettet på samme tid, så vil du dog med stor sandsynlighed få brug for en hurtigere forbindelse end 50 Mbit. Denne hastighed vil kunne bruges til langt de fleste almindelige opgaver på nettet såsom at shoppe, tjekke sociale medier og mails o.l.

Vælger du en bredbåndsforbindelse med 100 Mbit, så kan alle husstandens medlemmer tilgå nettet uden problemer. Flere personer kan også se en film i HD på samme tid eller spille spil online med avanceret grafik. Er der tale om en husstand med mere end fire medlemmer, så vil du få brug for en hurtigere bredbåndsforbindelse.

Vælger du at købe en bredbåndsforbindelse på 1000 Mbit, så kan du nyde godt af internettets mange facetter uden at skulle lade dig begrænse, og det gælder for alle medlemmer i husstanden. Vil du være sikker på ikke at opleve udsving i dit internet, så kan du med fordel vælge 1000 Mbit. Men har du ikke brug for alt dette, så er det omvendt også unødvendigt at betale en for høj internet pris for noget, du ikke gør brug af.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Værd at vide om internet priser

Hvis du på nuværende tidspunkt har et dyrt abonnement, så kan det give god mening at se sig om efter et billigere et af slagsen. Det er bare en af måderne, hvorpå du kan få lavere internet priser. Når du ser på de forskellige internet priser, så kan du med fordel holde øje med, om der er gratis oprettelse på det pågældende abonnement, for det vil også være med til at give dig en lavere internet pris, da oprettelse hos nogle udbydere kan koste op mod 300 kroner. Når du ser på de forskellige internet priser, så husk også, at den laveste internet pris ofte betyder den dårligste dækning. Det er derfor en god idé at tjekke den enkelte udbyders dækningskort for på den måde at se, hvad du konkret får ud af den pris, de tager for deres internet.

Når du kigger på internet priser, så er det godt at kende til upload- og downloadhastigheder. Uploadhastighed er den tid, det tager at sende data til internettet, og den er afgørende for, hvor lang tid det tager at vedhæfte et dokument i en mail eller poste et billede på de sociale medier. Kun hvis du dagligt uploader videoer og billeder af høj kvalitet, eller hvis du har mange samtaler på Facebook Messenger eller Skype, vil du have behov for en høj uploadhastighed. Downloadhastigheden er derimod af stor betydning for de fleste, da den afgør, hvor lang tid det tager at hente data fra nettet, og om streaming af film og serier foregår problemfrit eller ej. Hvis du vil have symmetri mellem upload- og downloadhastighed, så er det fibernet, du skal gå efter. Denne type bredbånd har dog også højere internet priser end DSL og COAX. Det er antallet af megabit i sekundet, der afgør, hvor hurtig din internetforbindelse er, og dermed også hvad du kan bruge det til.

Hvis du allerede nu har et abonnement med gode internet priser, men hvor du fra tid til anden oplever dårlig forbindelse, så kan du med fordel være opmærksom på følgende ting, inden du vælger at skifte til et dyrere abonnement. Flere trådløse routere kan godt forstyrre hinanden, så hvis naboen også har en sådan, så sørg for at vælge en anden frekvens end ham. Hvis din husstand ikke har fibernet, og hvis der er flere, der bruger nettet på samme tid, så kan hastigheden godt blive påvirket af dette. Det kan dog også være, at din forbindelse ganske enkelt er langsom, og så kan du med fordel kontakte din udbyder og høre, om de kan levere noget bedre, eller du kan se dig om efter en anden udbyder.


Internet Priser - Værd at vide om internet priser

Hold øje med dette, når du kigger på internet priser

Særligt når det handler om DSL, så kan der være stor forskel på det, der reklameres med, og den leverede hastighed. Hvis du ser nærmere på reklamer fra udbydere af internet, så står der ofte, at de tilbyder ”op til” eller ”max”. Det kan derfor sagtens være, at du får en langt lavere hastighed end dette. Og det er værd at have øje for, når du ser på internet priser.

Derudover kan du tjekke op på, hvad der er inkluderet i internet prisen. Skal du betale for udstyr, levering og installering, eller tager udbyderen sig af dette? Er der tale om fiberbredbånd, så har udbyderen pligt til at installere det, så længe der er tale om en afstand, der er kortere end 30 meter. Det, der er inkluderet i prisen, kan altså være med til at afgøre, om der er tale om en favorabel internet pris eller ej.

Internet prisen afhænger især af, hvilken teknologi du gør brug af. Og hvilken af de forskellige typer bredbånd, der er den rette løsning for dig, afhænger både af dine pengepung og af dine konkrete behov. Det er en god ide at tjekke internet priser på de forskellige teknologier, så du har et godt overblik over, hvad den enkelte løsning vil komme til at koste dig.

Har du udset dig en specifik udbyder med gode internet priser, så tjek gerne op på, om der er mulighed for at opgradere din løsning hos dem på et senere tidspunkt. Hvis det viser sig, at din valgte hastighed ikke er tilstrækkelig, så er det rart at have mulighed for at kunne opgradere, uden at du behøver at skifte udbyder eller udstyr.


Sammenlign internet priser

Der findes et væld af internetudbydere, som alle konkurrerer om kunderne. Lige præcis det kan du udnytte til at få den bedste internet pris ved at se nærmere på, hvad de forskellige udbydere kan tilbyde dig og sætte deres tilbud op imod hinanden. Når du sammenligner de forskellige udbydere, så er der flere forskellige faktorer, du bør have øje for, og som kan hjælpe dig med at sikre, at du får det bedste mulige internet til prisen.

Dækningen – Det allervigtigste at have for øje, når du sammenligner internetudbydere, er dækningen. Om den enkelte udbyder har god dækning der, hvor du bor, tjekker du nemt ved at gå ind på deres dækningskort, som findes på deres hjemmeside. Her taster du din adresse ind, hvorefter du kan se, hvordan dækningen er i lige præcis dit område.

Bindingsperiode – Når du ser på de forskellige abonnementer, så er det vigtigt at have øje for, om der er en bindingsperiode forbundet med dem. En bindingsperiode vil nemlig begrænse din mulighed for at kunne skifte til et andet bredbåndsabonnement, hvis dit nuværende skulle vise sig ikke at være den rette løsning for dig. Bindingsperioden gør, at du vil komme til at betale til to forskellige abonnementer på samme tid, hvis du vælger at skifte til et andet, mens bindingsperioden stadig er i gang, eller også vil du blive opkrævet et gebyr for at ophæve bindingsperioden før tid. Derfor er der god grund til at gå efter abonnementer uden en bindingsperiode.

Fordele – Alle udbydere af bredbånd vil selvfølgelig gerne have, at kunderne vælger lige præcis dem, og derfor lokker de ofte med fordele af den ene eller anden slags. Hos nogle udbydere vil du således kunne få biografbilletter til ekstra lave priser, mens andre lokker med særligt lave internet priser i en begrænset periode, såsom de første tre måneder eller det første halve år. Det er dog vigtigt, at du forholder dig kritisk til disse fordele og også har selve bredbåndsabonnementet for øje, så du ikke lader dig forblænde af en spændende fordel, som ender med at binde dig til en langt højere internet pris, end du ville kunne få andre steder.

Oprettelsespris – Selvom oprettelsesprisen er en engangsbetaling, så har den unægtelig betydning for den pris, du betaler for dit abonnement. Oprettelsesprisen er derfor også god at have for øje, når du sammenligner de forskellige udbydere.

Kundeservice – Skulle der opstå problemer med dit internet, så er det rart at kunne få hjælp af din udbyder, og også gerne i weekender og om aftenen. Tjek derfor gerne åbningstiderne for de forskellige udbyderes kundeservice, så du ved, hvornår du har mulighed for at få hjælp af dem. Du kan også overveje, om det er værd at betale en lidt højere internet pris for at have hjælp tilgængeligt på skæve tidspunkter.

Prisen – Internet prisen spiller selvsagt en stor rolle for de fleste, og med de mange udbydere på markedet er der god mulighed for at få ekstra lave internet priser. Husk dog, at lave internet priser til tider kan være ensbetydende med dårlig dækning, og det er derfor vigtigt, at du tjekker op på, hvordan dækningen er for den pågældende udbyder på lige præcis din bopæl.


Internet Priser - Sammenlign internet priser

Få et overblik over internet priserne med Letfinans

Hos Letfinans kan vi hjælpe dig med at få et godt overblik over internet priserne netop nu. Vi har samlet priser på internet fra både store og små udbydere i Danmark, så du kan vælge den pris og hastighed, der matcher dine ønsker. Er der en af de to, der har størst prioritet for dig, så kan du nemt sortere efter hastighed og efter billigste pris. Ved at samle alle udbydere et sted har vi gjort det nemt for dig at spare penge på dit internet og få de bedst mulige internet priser. Ud over internet kan vi også hjælpe dig med at sammenligne priser på A-kasser, strøm, og mobilabonnementer. Hvis du skulle komme i tvivl om noget i forbindelse med, at du benytter vores services, så send gerne en mail til os på info@letfinans.dk. Du kan også ringe til os på 31 31 90 00.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder