Loading...

Sammenlign og find den bedste internetudbyder - i dag

Vi har samlet de bedste udbydere til dig – ét sted

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find den bedste internetudbyder til den bedste pris på vores samlede liste af udbydere.

 • internetudbyder ansøg gratis Sammenlign udbydere

  Benyt vores liste over internetudbydere og find det match der passer dig bedst.

 • internetudbyder modtag flere tilbud Vælg ønsket internet

  Vælg din ønskede udbyder ved at klikke på den grønne Vælg knap.

 • internetudbyder vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

  Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om internetudbydere herSidst opdateret: 18/08-2023 | Læsetid: 21 minutter

Skrevet af: Medstifter, Marc Rossing


Internet udbyder

Den bedste internet udbyder for dig er ikke nødvendigvis den bedste internet udbyder for din nabo. Der er nemlig flere forskellige faktorer, der spiller ind, når det handler om at finde den bedste internet udbyder såsom dine krav til pris og dine ønsker til dit internets hastighed. Derudover er det værd at være opmærksom på, at du har mulighed for at vælge mellem flere forskellige typer af internet. Alt det kan du få meget mere at vide om i afsnittene nedenfor, hvor vi hjælper dig godt på vej til at finde den internet udbyder, der på bedste vis matcher dine ønsker og behov. Du kan også læse mere om, hvordan vi hos Letfinans kan hjælpe dig med at spare penge hver eneste måned.


Værd at vide om internet udbydere

Det står dig helt frit for, hvilken internet udbyder du ønsker at benytte dig af, og finder du en, der i højere grad opfylder dine krav til pris eller hastighed end din nuværende, så står det dig frit for at skifte. Du skal dog være opmærksom på, om der er en bindingsperiode på dit gamle abonnement, for i så fald kan du ikke afmelde dig dette abonnement, før bindingsperioden er udløbet.

Dit valg af internet udbyder afhænger dog af, hvor du bor, da det ikke er alle internet udbydere, der dækker overalt. Du kan nemt klikke dig ind på den enkelte internet udbyders hjemmeside og herigennem se, om denne dækker der, hvor du bor. Særligt fibernet er stadig i gang med at blive rullet ud herhjemme, og det vil derfor ikke være alle, der kan få fibernet.

Hvis du bor i et kollektiv eller bofællesskab, så vil der i nogle tilfælde allerede være valgt en internet udbyder for dig, og det vil i så fald slet ikke være muligt for dig selv at vælge. Du kan i stedet glæde dig over, at du med stor sandsynlighed får en ekstra god pris på dit internet, da boligforeningen formentlig har stået for at forhandle en ekstra god pris hjem til dig og de andre beboere i ejendommen.

Når du skal vælge internet udbyder, så er det en god idé at tjekke deres Trustpilot og på den måde blive klogere på andres erfaringer med den pågældende udbyder. Her kan du også gennemskue, om det er nemt at få hjælp gennem deres kundeservice, så du på den måde er godt dækket ind, hvis der skulle opstå problemer med din internetforbindelse. I samme omgang kan du også tjekke den pågældende udbyders åbningstider, så du ved, om du kan få hjælp om aftenen og i weekenderne.

Dit og resten af husstandens behov er en afgørende faktor i forhold til, hvilken type internet, og dermed internet udbyder, der er den rette for jer. Her er det først og fremmest afgørende, hvor mange der bor i husstanden. Jo flere personer i husstanden, jo flere Mbit båndbredde skal der også være at tage af for at forbindelsen fungerer problemfrit. Derudover kan I forsøge at danne jer et overblik over, hvor mange timer om ugen I streamer film og TV. Streaming optager nemlig en del båndbredde, og især hvis I streamer i HD. Hvis der er flere, der streamer på samme tid og i lang tid ad gangen, så kan I drage stor nytte af en hurtig og stabil bredbåndsforbindelse. Hvis du eller andre i husstanden ofte anvender nettet til at hente store filer, så skal du ligeledes gå efter ekstra båndbredde. Hvis du har langsomt internet, så vil download af filer tage utroligt lang tid, og har du COAX eller DSL, så kan det, at du henter store filer, påvirke de andres hastighed, så længe der downloades. Måske har du en teenager i huset, der spiller spil online, så kan du med fordel gå efter en internet udbyder, der kan tilbyde høj hastighed, så din søn eller datter ikke skal døje med, at spillet konstant går i hak.

Når du skal skifte til en ny internet udbyder, så er det vigtigt at være opmærksom på, at du har mulighed for at få bredbånd og TV hos samme udbyder. Det kan være med til at sikre dig en lavere samlet pris, da de fleste udbydere giver en form for samlerabat. Det giver samtidig et bedre overblik, idet du kun skal betale regninger til en enkelt udbyder frem for to. Det er dog også værd at tjekke, hvad den billigste TV-udbyder og den billigste internetudbyder koster og herefter regne på, om det giver bedre mening at gøre brug af to forskellige udbydere. I det hele taget er research vejen frem, når du vil finde den billigste internet udbyder, som samtidig matcher dine konkrete behov.


Internet udbyder - Værd at vide om internet udbydere

Sådan skifter du internet udbyder

Når det kommer til at skifte internet udbyder, så er det desværre ikke muligt at vælge og vrage mellem de forskellige udbydere, der er på markedet. Din bopæl er nemlig afgørende for, hvilken internetudbyder der er tilgængelig for dig. På de fleste udbyderes hjemmeside har du mulighed for at taste din adresse ind, og på den måde kan du se, om du kan få internet fra den pågældende udbyder på din adresse. Såfremt det er muligt at gøre brug af den pågældende udbyder, så vil forløbet i forbindelse med skiftet afhænge af, om du også skifter teknologi, når du skifter udbyder, for eksempel fra DSL til COAX eller fra COAX til fibernet. For i så fald skal du selv tage kontakt til din nuværende udbyder og oplyse om skiftet, så du ikke risikerer at ende med at betale for to forskellige typer af internet. Skifter du blot til et andet abonnement hos en ny internet udbyder, så vil din nye udbyder typisk stå for selve overdragelsen og for at få afmeldt dit nuværende abonnement. For det meste vil du ikke miste din forbindelse, når du skifter fra en udbyder til en anden, men det kan forekomme. Der vil her typisk være tale om en ganske kort periode, og du kan her gøre brug af internetdeling på din mobil i overgangsfasen. Her er det dog vigtigt at holde øje med, at du ikke bruger mere data, end hvad du har i dit abonnement, da du ellers kan komme til at betale dyre ekstraregninger, hvis du overskrider din forbrugsgrænse.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.Find den bedste internet udbyder for dig

Den bedste internet udbyder vil med stor sandsynlighed ikke være den samme for dig som for din bedste ven eller din nabo. Dette afhænger nemlig i høj grad af, hvilke behov du har. Når du går på jagt efter den bedst mulige udbyder af internet, er det derfor vigtigt, at du gør op med dig selv, om prisen eller hastigheden har størst prioritet for dig. Er det prisen, så husk at kigge på prisen for seks måneder, så du kan være sikker på, at alle udgifter er regnet med. Er det i stedet hastigheden, du går efter, så husk, at du ikke nødvendigvis har brug for den højeste hastighed, du kan finde. Bor du alene og bruger du hovedsaligt nettet til at tjekke nyheder og sociale medier, så kan du nøjes med en meget lav hastighed og stadig nyde godt af en tilfredsstillende loadinghastighed. Er der derimod flere beboere i dit hjem, og streamer I gerne film og serier af høj kvalitet og spiller spil online, så vil der være helt andre krav til internethastigheden. Det optimale vil selvfølgelig være at finde en internet udbyder, der kan tilbyde dig den hastighed, du har brug for, til en så lav pris som muligt.

Når du har fundet nogle udbydere, som du overvejer at benytte dig af, så kan vi anbefale dig at gå ind og læse deres anmeldelser på Trustpilot. Her kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilke erfaringer andre brugere har med den pågældende udbyder. Samtidig kan du blive klogere på, om deres kundeservice er til at få fat på, og om den fungerer, som den skal. På den måde er du sikker på at kunne få hjælp, hvis der er brug for det.


Forskellige typer af internet

Helt overordnet kan du vælge mellem fire forskellige slags internet: internet via tv-stik, internet via telefonstik, fibernet eller mobilt bredbånd.

Selvom der løbende er kommet nye teknologier til, så er den traditionelle løsning ved navn DSL stadig det mest populære valg rundt om i de danske hjem. DSL er internet via telefonstikket, og er der et telefonstik indlagt i dit hus, så kan du altså få DSL. Hastigheden på DSL varierer meget fra husstand til husstand, og omgivelser som træer, bakker og høje bygninger kan være med til at påvirke dette. Hvis du på nuværende tidspunkt har DSL, og hastigheden ikke matcher dine behov, så kan du undersøge, om du kan opgradere dit abonnement, ligesom du også kan tjekke op på, om der er mulighed for at få fibernet der, hvor du bor.

Internet via kabel-tv-stik kaldes også COAX. COAX har en begrænset båndbredde, hvilket betyder, at hastigheden vil nedsættes, hvis der er flere, der surfer, streamer eller gamer på samme tid. Hvis der er tale om en større husstand, hvor flere familiemedlemmer ofte bruger nettet på samme tid, vil COAX altså ikke være at foretrække. Vurderer du, at COAX egner sig godt til dine behov, så er der rig mulighed for at finde udbydere af denne type internet.

Vil du gerne kunne surfe på nettet, når du er på farten, så er det mobilt bredbånd, du skal vælge. Du kan få mobilt bredbånd via et USB-stick, router eller et SIM-kort. USB-sticket sætter du enten i computeren eller i fjernsynet, og herefter har du mulighed for at koble enheden på det trådløse netværk. Mobilt bredbånd fungerer lidt på samme måde som et mobilabonnement, og du vil derfor typisk have en begrænsning i forhold til forbrug af data. Vil du have fuld frihed, så skal du se dig om efter en internet udbyder, der tilbyder mobilt bredbånd med fri data. Du kan også få mobilt bredbånd ved hjælp af en router, som er en lille boks, der kan fange det trådløse signal og herved gøre det tilgængeligt for andre enheder med Wi-Fi. Hos de forskellige internet udbydere har du mulighed for at vælge mellem routere i flere forskellige størrelser. Skal du ofte have din router med på farten, giver det altså god mening at finde en lille router, der er handy at have med rundt. Du kan også få mobilt bredbånd med et SIM-kort, som du blot indsætter i din elektroniske enhed, hvorefter du har mulighed for at tilgå det mobile netværk. Også når det kommer til mobilt bredbånd, er der mange forskellige internet udbydere at vælge mellem, som har forskellige vilkår. Dem kan du med fordel sætte dig grundigt ind i, inden du vælger, hvem af dem du ønsker at benytte dig af.

Uanset hvilken type internet du ønsker at gøre brug af, så er det vigtigt at være opmærksom på, at der er mange forskellige internet udbydere, som gerne vil have dig som kunde, og der hersker derfor en vis form for priskrig i branchen. Det kan du gøre til din fordel ved at sammenligne priser hos flere forskellige internet udbydere. På den måde får du et godt overblik over markedet netop nu, ligesom du nemmere kan gennemskue, om der er tale om en billig udbyder eller ej.


Internet udbyder - Forskellige typer af internet

Sammenligning af internet udbydere

Når du sammenligner de forskellige internet udbydere, så er det ikke kun deres priser, du bør have for øje. Det er også vigtigt, at du ser på, om den pågældende udbyder har god dækning i dit område. Er der tale om fibernet, så skal du undersøge, om det overhovedet er muligt at få i dit område. Dit valg af internet udbyder bør tages med udgangspunkt i grundig research, hvis du vil have mest muligt ud af din løsning. Du kan derfor med fordel sætte lidt tid af til at se nærmere på de forskellige internet udbydere og på, hvad de konkret kan tilbyde dig som kunde. Til at skabe et overblik over de forskellige udbydere kan du gøre brug af vores sammenligningstjeneste, der gør det nemt at blive klogere på priser og hastigheder hos de forskellige udbydere. Med et enkelt klik kan du blive ført direkte videre til den enkelte udbyders hjemmeside, hvor du kan læse mere om, hvad de har af fordele. Måske er der forskelligt udstyr inkluderet i prisen, og måske får du adgang til forskellige streamingtjenester gennem dit abonnement? Det er også en god idé at tjekke op på, om hvert enkelt abonnement er forbundet med en bindingsperiode eller ej. Ved at undersøge disse ting sikrer du dig selv bedst muligt mod ubehagelige overraskelser.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.5 tips til at spare penge på dit internet

 1. Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger den rette hastighed. Medmindre du har mange boende i din husstand, så er det ikke nødvendigt med tophastighed. Hvis dit internetbehov er gennemsnitligt, og du betaler for tophastighed, så betaler du for meget og vil kunne nøjes med billigere internet med lavere hastighed.

 2. Du kan overveje at skifte til en udbyder, der tilbyder en samlet løsning med internet og tv-pakke, da der her vil være penge at spare. Har du opdaget, at du i den senere tid har streamet mere, end du har set flow-tv på dine kanaler, så kan der omvendt også være penge at spare ved at fravælge dine tv-kanaler, så du udelukkende betaler for internet hos din tv-udbyder.

 3. Når du vil spare penge på dit internet, så er det vigtigt, at du er opmærksom på nye udbydere. Der er nemlig hård konkurrence mellem de forskellige internet udbydere, og når en ny udbyder melder sig på banen, så vil de gerne have foden indenfor hos kunderne, hvilket de gør med konkurrencedygtige priser.

 4. Ud over at holde øje med nye internet udbydere så kan du også med fordel rette blikket mod de ældre og mere etablerede udbydere på markedet. Ved at danne dig et overblik over samtlige internet udbydere giver du dig selv de bedste muligheder for at finde billigt internet.

 5. Det er ikke nok at kigge på priserne hos de forskellige udbydere en enkelt gang og så stille dig tilfreds. Priserne er under konstant forandring, og derfor kan du med fordel tage et kig på dem fra tid til anden for at sikre dig, at du stadig har den billigste løsning. Det gælder ikke kun din internet udbyder, men også din A-kasse, dit mobilabonnement og din strøm. Generelt anbefales det, at du gennemgår dine abonnementer 1-2 gange om året for at sikre, at du altid får den bedst mulige pris.

Spar penge med Letfinans

Du kan med fordel gennemgå dine abonnementer fra tid til anden og på den måde bliver klogere på, om du har mulighed for at spare penge. Når det kommer til abonnementer, så vil der typisk være tale om penge, der bliver trukket hver eneste måned og bare en lille besparelse på hver af dine abonnementer kan således løbe op i store beløb på årlig basis. Hos Letfinans har vi gennem tiden hjulpet mange glade kunder med at spare penge i deres privatøkonomi, og vi står også klar til at hjælpe dig. Hos os kan du ikke kun sammenligne internetudbydere, men også A-kasser, mobilabonnementer og elselskaber. Det er ganske gratis at gøre brug af vores sammenligningstjeneste, og den tid, du bruger på at sammenligne, vil være godt givet ud, da den i sidste ende kan spare dig for mange penge.


Internet udbyder - Spar penge med Letfinans

Find din nye internet udbyder her

Der er mange forskellige internet udbydere at vælge mellem, og der er derfor også rig mulighed for at finde en, der matcher dine ønsker, både når det kommer til hastighed og pris. Ønsker du at skifte til en ny internet udbyder, så er det bare med at kigge her på siden, hvor vi har samlet priser fra en række forskellige internet udbydere, som du frit kan vælge mellem. Her finder du informationer om, hvad det vil koste dig at vælge denne udbyder, både for den første måned og for et halvt år. På den måde får du et realistisk billede af, hvad det vil koste dig at gøre brug af lige præcis denne internet udbyder, da der er taget højde for eventuelle prisstigninger. Derudover kan du også se den maksimale hastighed, som hver enkelt udbyder kan tilbyde dig, ligesom det er nemt at se, om du skal give noget i oprettelse, eller om denne er gratis. Det bliver med andre ord ikke meget nemmere at finde din nye internet udbyder. Vi opdaterer med jævne mellemrum vores priser, så du altid kan tjekke op på, om du har den internet udbyder med de bedste vilkår og priser.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder