Loading...

Sammenlign udbydere - og skift A-kasse i dag

Sammenlign priser og find din nye A-kasse her

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find den bedste A-kasse til den bedste pris og skift a-kasse i dag.

  • skift-a-kasse ansøg gratis Sammenlign A-kasse

    Benyt vores liste over udbydere og find det match der passer dig bedst.

  • skift-a-kasse modtag flere tilbud Vælg ønsket A-kasse

    Vælg din ønskede A-kasse ved at klikke på den grønne Vælg knap.

  • skift-a-kasse vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

    Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

opret her

Læs mere om skift A-kasse herSidst opdateret: 17/08-2023 | Læsetid: 10 minutter

Skrevet af: Medstifter, Marc Rossing


Skift A-kasse

Ønsker du at finde en A-kasse, som er billigere end din nuværende, eller har du andre forventninger til din A-kasse end det, som din nuværende kan tilbyde dig? Så er det på tide at skifte A-kasse. Læs de nedenstående afsnit og bliv klogere på, hvad du skal vide, når du står over for at skifte A-kasse. Du kan også få mere at vide om, hvordan vi kan hjælpe dig godt på vej, så dit skift af A-kasse forløber så nemt som overhovedet muligt.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.Værd at vide om skift af A-kasse

I Danmark er der frit valg, når det kommer til A-kasser, og du er derfor ikke forpligtet til at være medlem af en bestemt en, ligesom det også står dig frit for at skifte A-kasse, hvis du skulle ønske dette. Skift af A-kasse kaldes også for en overflytning, og uanset hvem du vælger at skifte til, så kan du være sikker på, at du beholder dine optjente rettigheder og din anciennitet. Samtidig vil et skift af A-kasse ikke have nogen indflydelse på det beløb, du kan få udbetalt i dagpenge. Dette er nemlig fastsat af staten og vil være det samme, uanset hvilken A-kasse du er medlem af. Når du står over for at skulle skifte A-kasse, så kan du med fordel lave en prioriteret liste over, hvad du vægter højest, når det kommer til din A-kasse. Nedenfor har vi samlet en række punkter, som kan have indflydelse på dit valg af A-kasse, så du nemt kan sætte dem i rækkefølge, efter hvad der betyder mest og mindst for dig.

Prisen på medlemskabet – For mange er prisen en vigtig faktor, og et skift af A-kasse vil da også ofte bunde i, at vedkommende har fundet en billigere løsning. Hvis den billigste løsning også er den bedste for dig, så kan vi nemt hjælpe dig med at give dig et overblik over de forskellige A-kasser, så du hurtigt kan udvælge den billigste af de forskellige A-kasser og skifte til den. Går du efter at skifte til en billigere A-kasse, så vil det være de tværfaglige A-kasser, du skal gå efter.

Krav til A-kassen – Det er meget forskelligt, hvor meget eller hvor lidt det enkelte medlem gør brug af A- kassen og dens ydelser. Nogle vil blot se deres medlemskab som en mulighed for at få udbetalt dagpenge i forbindelse med deres ledighed, mens andre gerne vil gøre brug af A-kassen i forhold til løbende rådgivning og sparring i forbindelse med deres jobsøgning. Hører du til den første gruppe, så kan du med fordel skifte til en tværfaglig A-kasse, og hører du til den anden gruppe, så kan du drage stor nytte af at skifte til en faglig A-kasse. Her vil du nemlig blive mødt af medarbejdere, som har et indgående kendskab til lige præcis din branche.

Bopæl – Hvis du foretrækker at have kort transporttid til dine ledighedsmøder, så vil det give god mening at kigge efter en A-kasse, som har en afdeling i nærheden af din bopæl.

Fagforening – Ønsker du også at skifte fagforening, så kan du med fordel kigge efter en A-kasse, som har en fagforening tilknyttet. På den måde kan du få en samlet løsning. Står du og vakler mellem to A-kasser, så kan du lade en af de ovenstående faktorer afgøre, hvilken af dem du vælger at skifte til.


Skift A-kasse - Værd at vide om skift af A-kasse

Skift til A-kasse med lønsikring

Lønsikring fungerer som en ekstra dækning ud over medlemskabet af A-kasse, og det er blevet mere og mere populært at tilvælge dette gennem de senere år. Hvis der er tale om en A-kasse med fagforening tilknyttet, så vil denne A-kasse kræve, at du skifter til både deres A-kasse og fagforening, for at du kan købe lønsikring. Derudover vil de forskellige A-kasser have en øvre grænse for, hvor gammel du højst må være for at købe lønsikring hos dem. Denne maksimumalder kan svinge mellem et sted i 50’erne og op til 60 år. Dette kan du få oplyst ved at henvende dig til den enkelte A-kasse. De fleste A-kasser vil tilbyde lønsikring, og det er derfor ikke dette, der bør være afgørende, hvis du står over for et skift af A-kasse. Ønsker du at skifte til en A-kasse med lønsikring, så kan du dog med fordel sætte dig nøje ind i forsikringsvilkårene. Der kan nemlig være forskellige undtagelser og forbehold, som det er værd at være opmærksom på.


Hvorfor skifte A-kasse?

Der kan være flere gode grunde til, at man går med et ønske om at skifte A-kasse. Måske er du på nuværende tidspunkt medlem af en tværfaglig A-kasse og kunne godt tænke dig at skifte til en branchespecifik A-kasse, som kan give dig mere målrettet rådgivning. Behovet for at skifte A-kasse kan også opstå, hvis du mener, at du giver for mange penge for dit nuværende medlemskab. Der findes mange forskellige A-kasser på markedet, og der er derfor god chance for, at du kan finde en billigere en af slagsen, som kan spare dig for mange penge på den lange bane. Hvis du har fået nyt job, som ligger udenfor din A- kasses fagområde, så er du forpligtet af loven til at træde ud af din faglige A-kasse og eventuelt skifte til en A-kasse med fagområde inden for dit nye arbejdsområde, ligesom du også kan vælge at skifte til en tværfaglig A-kasse.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Gør brug af Letfinans i forbindelse med skift af A-kasse

Hvis du går med tanker om at skifte A-kasse, så vil en klar anbefaling gå på at afsøge markedet og tage et kig på de forskellige A-kasser. Hvad kan de tilbyde dig, hvis du skulle stå uden arbejde? Er du særligt opmærksom på prisen i forbindelse med dit skift af A-kasse, så kan du gøre brug af vores ØkonomiTjek. Her tager vi et kig på blandt andet din nuværende A-kasse og kommer med forslag til andre A-kasser med et billigere kontingent. Vi kan også tilbyde at se dine forsikringer og banklån igennem og sende dig tilbud på billigere alternativer. Har du fokus på andre ting end prisen, når du skal skifte A-kasse, så kan du tage udgangspunkt i vores liste med A-kasser og gå ind på deres respektive hjemmesider for at læse mere om, hvad de kan tilbyde dig. Vi ønsker at gøre det nemt for dig at skifte A-kasse, og det tager derfor heller ikke mere end to minutter at udfylde vores ansøgning, og det er altid let, enkelt og sikkert at bruge vores tjenester. Skulle du have spørgsmål til os, så står vores kundecenter altid til rådighed for dig, og vi er altid kun en chatbesked eller et opkald væk.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder