Loading...

De bedste udbydere af trådløst internet - samlet ét sted

Sammenlign priser og få lynhurtigt trådløst internet i dag

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find trådløst internet til den bedste pris på vores samlede liste af udbydere.

  • traadloest-internet ansøg gratis Sammenlign udbydere

    Benyt vores liste over internetudbydere og find det match der passer dig bedst.

  • traadloest-internet modtag flere tilbud Vælg ønsket internet

    Vælg din ønskede udbyder ved at klikke på den grønne Vælg knap.

  • traadloest-internet vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

    Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om trådløst internet herSidst opdateret: 16/08-2023 | Læsetid: 17 minutter

Skrevet af: Medstifter, Peter Rossing


Trådløst internet

Trådløst internet er ikke bare trådløst internet. Der er nemlig flere forskellige typer at vælge imellem. Uanset hvilken type trådløst internet du vælger, så er der en række fordele og ulemper forbundet med det. Med trådløst internet slipper du for at bøvle med kabler, og samtidig har du mulighed for at tilgå internettet overalt i dit hus. Er der tale om mobilt bredbånd, så kan du også gå på internettet, når du befinder dig væk fra dit hjem. Med trådløst internet får du med andre ord frihed og fleksibilitet. Du kan med fordel læse afsnittene nedenfor, hvor vi fortæller mere om både fordele og ulemper, ligesom du kan blive klogere på alt det, der er værd at være opmærksom på, når du skal finde trådløst internet, der på bedst mulig vis matcher dine behov.


Trådløst internet med mobilt internet

Hvis du ønsker at være sikret internetadgang, uanset hvor du befinder dig, så er det trådløst internet i form af mobilt internet, du skal vælge. Med mobilt internet slipper du for komplicerede installationer og besværlige ledninger. Til mobilt bredbånd kan du vælge en Wi-Fi router, som gør det muligt for hele familien at skabe forbindelse til det trådløse internet på flere forskellige enheder. Denne router udgør et godt alternativ, hvis du befinder dig i et område med langsom bredbåndshastighed. Du kan også få en mobil Wi-Fi router, som er noget mindre, og som derfor er nem at have med på farten i for eksempel sommerhuset eller på campingturen, så hele familien kan være online på samme tid. Du kan også få trådløst internet ved hjælp af et SIM-kort, som blot skal indsættes i den valgte enhed, hvorefter der kan oprettes forbindelse til det trådløse netværk. Mobilt internet giver dig mulighed for at arbejde, uanset om du befinder dig på en café eller i toget, ligesom det også kan bruges til at streame film og TV, så du er sikret underholdning, når du skal fra A til B.


Trådløst internet - Trådløst internet med mobilt internet

Skal jeg vælge mobilt bredbånd eller traditionelt bredbånd?

Om traditionelt bredbånd eller mobilt bredbånd er den rette løsning for dig, afhænger af flere forskellige ting. Særligt tre faktorer vil være afgørende for, hvad du bør vælge.

Hvor stort er dit behov i forhold til data?
Hvor du med trådløst internet i form af mobilt bredbånd ofte vil være begrænset af en vis mængde data, så kan du med traditionelt bredbånd bare surfe løs, fordi der her er ubegrænset forbrug. Skulle du opbruge alt data i dit mobile bredbåndsabonnement, så vil din hastighed typisk blive sat ned, indtil en ny måned starter. Og det kan være rigtig træls at skulle leve med langsom hastighed i flere uger, hvis du opbruger al din data i den første uge af en ny måned. Svinger dit forbrug meget, så vil det altså give god mening at vælge traditionelt bredbånd, hvor du kan surfe og streame alt det, du vil, uden at du skal bekymre dig om at løbe tør for data.

Hvor mange personer skal være online samtidig?
Hvis I bor flere personer i husstanden, og disse personer ofte er online samtidig, så vil enten en traditionel bredbåndsforbindelse eller fibernet være et godt valg. På den måde er I sikret en solid forbindelse, som alle kan gøre brug af. Hvis familien ofte streamer eller gamer, så kan vi anbefale fibernet, da hastigheden her ikke bliver påvirket af, at der er mange, der bruger nettet på samme tid til særligt krævende ting.

Ønsker du at tage bredbånd med på farten?
Hvis du sætter pris på at have adgang til nettet, uanset hvor du befinder dig, så er trådløst internet i form af mobilt bredbånd det helt rette valg. Med det kan du nemlig gå på nettet, uanset om du befinder dig i din egen have, på stranden eller i bussen på vej til skole eller arbejde. Dette mobile bredbånd kan være praktisk, hvis du gerne vil arbejde, lytte til musik eller se serier, når du er på farten. Det er dog vigtigt at huske, at du med mobilt bredbånd er begrænset af en vis mængde data, og det er derfor vigtigt, at du hele tiden holder øje med, at du ikke bruger for meget, da du i så fald skal leve med nedsat hastighed eller betale et ekstragebyr.

Uanset om du beslutter dig for, at mobilt bredbånd eller traditionelt bredbånd er den rette løsning for dig, så husk at tjekke op på, hvor god dækningen er i dit område. Det at du finder en god pris, vil nemlig være helt ligegyldigt, hvis der ikke er nogen dækning der, hvor du bor. Du vil ofte have mulighed for at tjekke, hvordan hver enkelt udbyder dækker i dit område ved at tjekke deres dækningskort, som du finder på deres egen hjemmeside.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.Trådløst internet med fibernet

Hvis du vil have ekstra hurtigt internet, så skal du vende din opmærksomhed mod fibernet. Fibernet kaldes også fremtidens internet, og her får du trådløst internet, som kan tage din færden på nettet til det næste niveau. Med fibernet bliver data leveret via lyslederkabler, hvilket betyder, at det kan leveres flere tusinde gange hurtigere til din husstand, end det er tilfældet med traditionelt bredbånd. Samtidig er det med denne type af trådløst internet muligt at transportere meget større datamængder på en gang. Du er derfor sikret en effektiv og lynhurtig proces, som du og resten af din husstand kan glæde sig over hver eneste dag. Hvis du vælger at få trådløst internet i form af fibernet, så vil der være tale om en personlig forbindelse, som ikke bliver påvirket af andre brugere i området, ligesom du heller ikke er afhængig af at være tæt på en central for at få godt og stabilt internet.

Særligt hvis I bruger nettet ofte og til for eksempel at streame film og serier af høj kvalitet eller spille spil online, kan det give god mening at vælge fibernet. Er behovet ikke så stort, så kan I i stedet overveje at blive koblet på trådløst internet i form af mobilt internet. I de fleste danske husstande stilles der højere og højere krav til nettet i form af flere enheder, der er i brug på samme tid og flere timer online af både små og store i husstanden. Vil du være sikker på, at nettet fortsat kan opfylde dine og resten af familiens behov, så kan I med fordel vælge trådløst internet i form af fibernet.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det endnu ikke er alle husstande, der har adgang til fibernet. Skulle din bolig være placeret i et område, hvor fibernettet ikke rækker, så vil det altså ikke være muligt for dig at få trådløst internet i form af fibernet. Det er dog nemt at lave et adressetjek på de fleste udbyderes hjemmesider og herigennem se, om du har mulighed for at få fibernet.


Trådløst internet – 5G

5G indikerer, at der her er tale om den femte generation af det mobile netværk. 5G har gennem et stykke tid været under udrulning i Danmark og er det fortsat. Med tiden er det planen, at 5G skal dække hele Danmark og sikre lynhurtige hastigheder og minimal forsinkelse.

Forbruget af data har gennem de senere år været støt stigende og vil fortsat gøre det fremover. Vi bruger nettet mere og mere og på flere og flere enheder. Og det er lige præcis dette øgede forbrug, som imødekommes med 5G. Ved at gøre brug af trådløst internet med 5G kan du nyde godt af en lige så hurtig internetforbindelse som med fibernet, men du slipper til gengæld for at skulle have gravet kabler ned og at få besøg af en montør, som det er tilfældet med fibernet. 5G bliver nemlig leveret trådløst direkte til din enhed.

For at få trådløst internet med 5G kræver det, at du har en enhed, der kan anvende 5G. Det kan både være en mobil og tablet, og de nyeste enheder er lavet til netop det. Antallet af enheder, der kan anvende 5G bliver derfor udvidet med jævne mellemrum. Derudover kræver adgang til denne type af trådløst internet, at du er i nærheden af en mast, der er ombygget til 5G.


Trådløst internet - Trådløst internet – 5G

Trådløst internet til hele familien

Vælger du trådløst internet, så er der rig mulighed for at få dækket hele familiens behov. En gennemsnitlig familie vil have brug for, at der kan betales regninger i netbank, bestilles madvarer online, researches på stof til lektier og måske arbejde, tjekkes mails, blive opdateret på de sociale medier og meget andet. Derfor stilles der visse krav til internettet og dets hastighed. Måske bliver der en gang imellem arbejdet hjemmefra? I så fald er det vigtigt, at internettet kan levere varen, så der kan arbejdes effektivt hele dagen.

Skal der være mulighed for, at hele familien kan streame løs og se alle deres foretrukne film og serier, ligesom der også skal være mulighed for at spille onlinespil med avanceret grafik, så er der særligt høje krav til det trådløse internet. Når du skal vælge trådløst internet, der kan dække hele familiens behov, så er det vigtigt, at der er god dækning lige præcis der, hvor I bor. Det kan du nemt tjekke på den enkelte udbyders hjemmeside, hvor det vil være muligt at taste adressen ind og se, hvor godt de dækker hos jer.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Trådløst internet på farten

Trådløst internet udgør et populært valg for dem, der gerne vil have adgang til internettet, når de er på farten. Hvis du for eksempel vil kunne se din yndlingsserie, når du er i sommerhus, eller hvis du gerne vil kunne arbejde på dine togture, så vil du kunne få stor glæde af trådløst internet. Hvis der samtidig er flere familiemedlemmer, der gerne vil gøre brug af det trådløse internet på samme tid, så kan du med fordel overveje at investere i en trådløs router, der gør det muligt koble flere enheder på det trådløse internet på samme tid. Hos nogle udbydere kan du leje en router, og nogle låner den til dig gratis. Du kan også overveje, om det giver mening selv at købe din egen router. Når du bruger det trådløse internet, så er det vigtigt at være opmærksom på, hvor meget data du bruger, da din hastighed vil blive sænket, hvis du opbruger al din data. Nogle udbydere vil også give dig en ekstraregning, der skal dække dit overforbrug. Hvis du er online dagligt, men ikke bruger det trådløse internet til at streame tv eller radio, så kan du godt nøjes med 10 GB. Hvis du kun er på nettet nogle få gange om ugen og du ikke bruger det til streaming, så kan du nøjes med helt ned til 1 eller 2 GB. Og skal dit trådløse internet kun bruges som en slags nødløsning nogle få gange om måneden, så kan vi anbefale dig at købe den mindste og billigste pakke med 0,5 GB. I det hele taget er det hvor hyppigt, du bruger internettet, og hvad du bruger det til, der afgør, hvor mange GB du har brug for.


Spar penge på dit trådløse internet

Har du længe haft det samme abonnement på trådløst internet, så kan vi kun anbefale dig at se det igennem og undersøge, om der findes en mere optimal løsning for dig derude, både når det kommer til hastighed og pris. Måske har du en alt for høj hastighed og betaler derfor for noget, som slet ikke er nødvendigt? Mange vælger at blive hos deres nuværende udbyder, fordi det fungerer, og de er trygge ved dem, men det er en god idé at forholde sig kritisk til sit abonnement på trådløst internet. Ønsker du at sammenligne priser på trådløst internet fra flere forskellige udbydere, så er du kommet til det helt rette sted. Hos Letfinans har vi nemlig indhentet priser fra flere forskellige udbydere, så du i ro og mag kan gå dem igennem hjemme fra sofaen og udvælge den helt rigtige udbyder for dig.

En anden nem måde at spare penge på dit trådløse internet er ved ganske enkelt at nedsætte dit forbrug. Jo mindre dit forbrug er, jo billigere et abonnement på trådløst internet kan du nøjes med. Det kan du for eksempel gøre ved at logge på nettet på det sted, du befinder dig. Log på nettet på din arbejdsplads, når du befinder dig der, og spørg om passwordet, så du kan logge på deres Wi-Fi, når du befinder dig på en café. På den måde kan du være med til at nedsætte dit forbrug og dermed nøjes med en mindre mængde data og et billigere abonnement på trådløst internet.


Trådløst internet - Spar penge på dit trådløse internet

Sammenlign priser på trådløst internet hos Letfinans

Hvis du har læst de ovenstående afsnit, så er du nok ikke længere i tvivl om, at det er vigtigt at sammenligne priser hos flere forskellige udbydere, inden du vælger den, du vil gøre brug af. Virker det som en uoverskuelig opgave at besøge de enkelte udbyderes hjemmesider for at få mere info om deres priser, så kan vi hos Letfinans hjælpe dig med lige præcis det. Vi har nemlig samlet priser på trådløst internet fra de bedste udbydere i Danmark på en og samme side, så du let kan gå dem igennem en for en og udvælge den, der på bedste vis matcher dine ønsker til pris og hastighed. Er der en af disse to faktorer, der tæller højere end den anden, så kan du nemt sortere i de forskellige udbydere efter både pris og hastighed. Når du har fundet den udbyder af trådløst internet, som du vil gøre brug af, så skal du blot trykke på den grønne knap, og så vil du blive ført direkte til den pågældende udbyders hjemmeside og tilmelde dig direkte hos dem. Fra den billigste til den dyreste udbyder af trådløst internet kan der være enorm forskel, og der kan derfor være mange penge at spare lige præcis her. Det er helt gratis at gøre brug af vores sammenligningsside, og det koster dig derfor ikke andet end en smule tid at få bedre og billigere trådløst internet.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder