Loading...

Sammenlign bredbånd pris – bedste udbydere samlet ét sted

Se bredbånd priser og få lynhurtigt bredbånd i dag

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find de bedste bredbånd priser på vores samlede liste af udbydere.

  • bredbaand-pris ansøg gratis Sammenlign udbydere

    Benyt vores liste over bredbånd priser og find det match der passer dig bedst.

  • bredbaand-pris modtag flere tilbud Vælg ønsket bredbånd

    Vælg din ønskede udbyder ved at klikke på den grønne Vælg knap.

  • bredbaand-pris vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

    Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om bredbånd pris herSidst opdateret: 14/08-2023 | Læsetid: 15 minutter

Skrevet af: Medstifter, Marc Rossing


Bredbånd pris

De fleste af os er på nettet dagligt og er derfor afhængige af en god bredbåndsforbindelse. Hvad vi betaler for bredbånd, varierer dog en del. Vil du være sikker på, at du ikke betaler en for høj bredbånd pris, så kan du med fordel læse de nedenstående afsnit. Vi har nemlig udarbejdet en guide til dig, som gør dig klogere på alt, hvad der vedrører bredbånd og ikke mindst bredbånd priser. Her får du konkrete tips til, hvordan du får den bedst mulige bredbånd pris, ligesom du også kan læse mere om de forskellige typer af bredbånd, du har mulighed for at vælge mellem.


Værd at vide om din bredbånd pris

Bredbånd priser varierer utroligt meget fra udbyder til udbyder, og netop derfor giver det ganske god mening at danne dig et overblik over dem alle, så du kan være sikker på, at du ikke betaler en for høj bredbånd pris. Men ud over bredbånd prisen er det også vigtigt, at du har øje for, hvilken hastighed du har brug for. Måske betaler du netop nu for en bredbåndshastighed, som du slet ikke har brug for. Samtidig er det værd at være opmærksom på, at udbyderne har pligt til at oplyse, hvilken hastighed de kan tilbyde dig. Denne hastighed afhænger af afstanden til din bopæl, og den kan derfor variere utroligt meget, og her er reglen, at udbyderen skal kunne komme med et estimat. Dette estimat kan dog godt være langt fra virkeligheden, og derfor kan du med fordel stå for selv at foretage en hastighedstest, så du kan være sikker på, at du får fuld valuta for din bredbånd pris. Det er ganske nemt at måle hastigheden på dit bredbånd, hvis du gerne vil blive klogere på, om du får det ud af det, som du betaler for. Der findes flere forskellige tjenester, som du kan teste dit internets hastighed igennem. Du kan også vælge at benytte dig af flere forskellige tjenester, så du på den måde får et bredere udsnit af resultaterne og herigennem et bredere sammenligningsgrundlag. For at få et så præcist resultat som muligt bør du foretage dig følgende, inden du går i gang med at teste hastigheden på dit bredbånd:

Sæt et internetkabel direkte i routeren og forbind det direkte til din computer. Tjek samtidig, at du har taget alle andre netværksstik ud. Er du tilsluttet et trådløst netværk, så sørg også for at slå det fra. Derudover skal du afslutte alle internetsessioner og slå samtlige af dine firewalls og antivirusprogrammer fra, når du kører testen. Det er vigtigt, at du husker at slå dem til igen, når testen er færdig. Inden du foretager testen, skal du desuden slukke for samtlige af de enheder, der er koblet på netværket. Det kan både være tablets og smartphones, men det kan også være for eksempel et digitalkamera eller en printer. Til sidst skal du sørge for at lukke de programmer og tjenester, som bruger internettet. Det er både browseren og andre programmer som Skype og antivirus. Herefter er du klar til at foretage en hastighedstest af dit bredbånd. Du kan med fordel tage testen flere gange på en dag og gerne mellem kl. 7 og 23, som er det tidsrum, hvor udbyderne skal kunne levere den hastighed, du betaler for. Det er ganske gratis at udføre en hastighedstest hos de fleste tjenester, og du kan også vælge at gøre det gennem din egen udbyder.


Bredbånd pris - Værd at vide om din bredbånd pris

Priser på forskellige typer af bredbånd

Der findes flere forskellige typer af bredbånd, og det er bare en af grundene til, at der findes mange forskellige bredbåndspriser. Nedenfor kan du blive klogere på de forskellige bredbåndsløsninger, du har mulighed for at vælge mellem og herigennem finde den rette løsning for dig.

De typer af bredbånd med den laveste bredbånd pris er DSL og COAX. DSL er en bredbåndsforbindelse, som fungerer via et kobberkabel i telefonstikket. DSL er kendetegnet ved, at der ikke er en garanteret hastighed, og afstanden fra tilslutningen til den pågældende udbyders central kan derfor være med til at påvirke hastigheden på internettet. Med DSL giver det derfor særligt god mening at teste din internethastighed fra tid til anden, så du kan være sikker på, at får noget for de penge, du betaler i pris for dit bredbånd. DSL er en meget udbredt bredbåndsforbindelse, fordi der blot skal være et telefonstik indlagt i huset, for at der kan etableres en internetforbindelse.

Med COAX etableres der forbindelse til internettet gennem antennestikket. Der vil derfor ofte være indgået en aftale om en TV-pakke hos en specifik udbyder, inden der etableres en COAX forbindelse i hjemmet. En af COAXs fordele er netop, at du kan få internet og TV i samme stik og har mulighed for at få en lavere bredbånd pris ved at få leveret det i en samlet pakke fra samme udbyder.

Den tredje teknologi er fibernet. Her fungerer fiber som en lysleder mellem glas eller plastik, hvorefter det er muligt at sende data med lysets hastighed. Alle hastigheder er med garanti og vil ikke kunne forstyrres af støj, fordi det leveres gennem kabler. Er lynhurtigt internet vigtigt for dig, så kan du overveje, om det giver mening for dig at betale lidt mere for at få fibernet.

Herudover har du også mulighed for at gøre brug af mobilt bredbånd, som gør det muligt at komme på nettet, uanset hvor du befinder dig. Mobilt bredbånd er for dig, der gerne vil kunne arbejde andre steder end på arbejdspladsen, eller som vil kunne tjekke nyheder og se serier, når du ikke er derhjemme.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.Hvilken type bredbånd skal jeg vælge?

Der er flere forskellige faktorer, der er afgørende for, hvilken type bredbånd der udgør det bedste valg for dig. Har du brug for en lynhurtig forbindelse, så vil fiberbredbånd være et godt valg, og bruger du kun sjældent nettet til simple ting som at tjekke mails eller surfe på nettet, så kan du fint bruge traditionelle typer såsom DSL og COAX. Derudover spiller prisen selvsagt også en afgørende rolle, og du bør derfor gøre op med dig selv, hvilken bredbåndpris du er villig til at betale hver eneste måned. Vil du have så billigt bredbånd som overhovedet muligt, så er fiberbredbånd ikke en mulighed, da den er dyrere end andre typer af bredbånd. Samtidig er det også vigtigt at se på, hvordan dækningen er i dit område, både når det kommer til bredbåndstypen og udbyderen. Det er endnu ikke alle danskere, der har mulighed for at få fiberbredbånd, så beslutningen kan være taget for dig på forhånd. Derudover kan du også se på, om du kan acceptere at være bundet af abonnementet i for eksempel et halvt år, eller om du sætter pris på at kunne skifte, lige når det passer dig og dermed skal gå efter et abonnement uden en bindingsperiode. Uanset hvilken type bredbånd du ønsker at benytte dig af, så kan vi kun anbefale dig at indhente tilbud fra flere forskellige udbydere, så du er sikker på at få den bedste og billigste løsning på markedet netop nu.


Bredbånd pris - Hvilken type bredbånd skal jeg vælge?

5G bredbånd pris

5G er en betegnelse for den 5. generation af det mobile netværk. Denne teknologi er stadig under udvikling, og med tiden er det meningen, at den skal sikre det meste af verden højere hastighed, mere sikkerhed og minimal responstid. 5G bredbånd priserne er højere end på 4G bredbånd, men hvis det giver mening i forhold til dit behov, så kan du med fordel betale en lidt højere pris for at få en langt hurtigere forbindelse. Også når det kommer til 5G bredbånd giver det god mening at sammenligne priser hos flere forskellige udbydere, da bredbåndspriserne også her kan ændre sig fra dag til dag. 5G er et godt alternativ til fiberbredbånd, og inden 2024 forventes det at være rullet ud til hele Danmark. Hos nogle udbydere har du også mulighed for at vælge 5G mobilt bredbånd, som gør det muligt for dig at blive koblet på nettet, uanset hvor du befinder dig. I mange husstande er dataforbruget støt stigende, når der både skal surfes, streames og games. Vælger du 5G, så er du sikret en stabil forbindelse, da du her kan nyde godt af en langt større kapacitet, som kommer dig og resten af familien til gode, når I kobler flere enheder til nettet på samme tid.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Bliv klogere på din bredbånd pris

Ved den enkelte udbyder kan du se, hvad du skal betale om måneden, og hvilken hastighed du får til denne bredbånd pris. Men denne månedlige bredbånd pris kan godt være misvisende. Oven i denne pris skal du måske også betale oprettelsesgebyrer og eventuelle omkostninger i forbindelse med installering. Finder du et tilbud med en ekstra skarp bredbånd pris, så kan du også risikere, at denne pris kun gælder i 2 eller 3 måneder, hvorefter den vil stige til normalprisen, og du derfor ender med at betale en langt højere pris for abonnementet. Det er derfor vigtigt, at du vurderer den enkelte udbyders bredbåndspris ud fra de første seks måneder og ikke prisen pr. måned. Sammenligner du priser på bredbånd her hos Letfinans, så vil du både få oplyst den månedlige pris og prisen for seks måneder, så du nemt kan danne dig et overblik over prisen på bredbånd fra lige præcis denne udbyder. Samtidig angiver vi også udbyderens pris for oprettelse, så du fra start ved, om du skal betale noget her, eller om denne del er gratis for dig. Med denne oversigt får du fuld gennemsigtighed i markedet, så du kan vælge din bredbåndsudbyder på et oplyst grundlag.


Sådan får du den bedste bredbåndspris

Der er flere måder, hvorpå du kan sænke din bredbåndspris. Og ved at gøre det har du mulighed for at spare mange penge, som du i stedet kan bruge på langt sjovere ting. Hvis der er tale om fibernet, så har du mulighed for at sænke din bredbåndspris, hvis du selv står for at grave det ned. Det finder du en kort vejledning til nedenfor.

Først og fremmest skal du lade din udbyder vide, at du selv står for nedgravningen af fiberkablet. Det er dog værd at vide, at hvis der er mindre end 30 meter fra dit hus og til tilkoblingsstedet, så foregår tilkoblingen på udbyderens regning, og du kan dermed få en ekstra lav oprettelsespris på dit bredbånd. Er der tale om en afstand på mere end 30 meter, så kan du ved at udføre gravearbejdet selv også være med til at sænke din bredbånd pris.

Først og fremmest skal du udse dig det sted i husmuren, hvor der skal bores et hul, som fiberrøret kan løbe igennem. På indersiden af hullet i husmuren skal der placeres en boks, og da den helst skal stilles i et tørt og opvarmet rum, så er kælderen ikke det optimale valg. Det er også værd at have med i overvejelserne, at boksen lyser og blinker konstant, og da den ikke må overdækkes, er soveværelset heller ikke et godt valg, da det meget vel kan forstyrre nattesøvnen. Fra det sted, hvor hullet bores, skal der være en tilgængelig stikkontakt inde i huset inden for 1,5 meter. Alternativt kan du også vælge at gøre brug af en forlængerledning.
Når der er styr på denne del, og du har fundet det sted i din husmur, som fiberrøret skal føres ind igennem, så er det tid til at måle afstanden mellem skellet og hen til det sted i din husmur, hvor nettet skal kobles til. Her kan du med fordel lægge nogle meter til, så du undgår at stå med et fiberrør, som er for kort. Herefter skal du have fat i selve fiberrøret. Det kan du enten få tilsendt eller hente hos din lokale elforsyning. Når du har fået fat i fiberrøret, så er det bare med at gribe skovlen og gå i gang med gravearbejdet. Her skal du vide, at fiberrøret skal placeres en halv meter nede i jorden og gerne dybere. Hvis røret skal lave et skarpt sving, så skal du sørge for at lave buen så blød som muligt, så røret ikke knækker. Sørg derfor for at lave en blød bue med en radius på minimum 30 cm. Når du når til husenden, så skal du grave et hul, der måler 1x1 meter som minimum, og som har en dybde på 50 cm. Herefter skal du overlade arbejdet med at bore hullet i muren og koble kablet til den indvendige boks til en professionel tekniker.
Det er desuden vigtigt, at du husker at markere tydeligt, hvor rørene er placeret. Det kan du gøre med det advarselsbånd, som følger med fiberrøret. Ved at placere det 10 cm under jordoverfladen langs med fiberrøret, kan du sikre, at der bliver gravet ind i det, inden der bliver gravet ned i selve fiberrøret, som vil kunne tage skade og afbryde din forbindelse til internettet. Når du er færdig med gravearbejdet, skal du desuden forsegle røret i begge ender med de propper, der også følger med til fiberrøret. Det er med til at sikre, at der ikke trænger skidt og jord ind i det.
Når du selv står for at grave fiberrørene ned, så er det vigtigt, at du ikke kaster dig ud i at blæse eller skyde fibre ind i røret. Det kan være farligt og bør overlades til en professionel. Når du har klaret gravearbejdet, så vil teknikere inden for nogle uger komme og puste fibre gennem røret og opsætte en fiberboks på indersiden af det sted, du har markeret som indgangen. Herefter er du klar til at gøre brug af dit bredbånd.

Der findes et væld af forskellige udbydere af bredbånd på markedet, og det kan blive til din fordel, hvis du sætter lidt tid af til at sætte dem op mod hinanden og sammenligne deres respektive priser og hastigheder. Både priser og hastigheder kan nemlig variere meget og ved at sammenligne de forskellige muligheder forbedrer du dine chancer for at få den bedst mulige bredbånd pris. Vil du spare mest muligt på dit bredbåndsabonnement, så gå gerne efter udbydere med gratis oprettelse eller det laveste oprettelsesgebyr.

Du kan også påvirke din bredbåndspris i en positiv retning ved at kombinere dit TV-abonnement med dit internet. Det er derfor en god idé at tjekke op på, hvilke udbydere der tilbyder en samlet løsning. Har du allerede nu et TV-abonnement, så kan du også kontakte din udbyder og høre, om du kan få en samlet løsning hos dem med internet inkluderet og dermed få en lavere bredbåndspris. Samtidig er du sikret en god forbindelse, fordi du med stor sandsynlighed har kabler i nærheden, som du modtager dit TV-signal fra.


Bredbånd pris - Sådan får du den bedste bredbåndspris

Sammenlign priser på bredbånd hos Letfinans

Hos Letfinans ønsker vi at gøre det nemt for dig at sammenligne bredbånd priser. Vi har derfor påtaget os at stå for rugbrødsarbejdet med at indhente priser på bredbånd hos flere forskellige udbydere og samlet dem et sted, så du blot skal se dem igennem og udvælge den, der matcher dine ønsker til pris og hastighed på bedst mulig vis. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du bruger vores sammenligningstjeneste, så sidder vi klar til at hjælpe dig godt videre. Skriv blot til os i chatten eller send en mail, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Her hos Letfinans er du som kunde i fokus, og vi bestræber os på, at du får en god oplevelse, når du sammenligner bredbånd priser hos os.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder