Loading...

De bedste udbydere af billig el - samlet ét sted

Sammenlign priser og få billig el i dag

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find billig el med de bedste vilkår på vores samlede liste af udbydere.

  • billig-el ansøg gratis Sammenlign udbydere

    Benyt vores liste over El-udbydere og find det match der passer dig bedst.

  • billig-el modtag flere tilbud Vælg ønsket billig el

    Vælg din ønskede udbyder ved at klikke på den grønne Vælg knap.

  • billig-el vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

    Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om billig el her



Sidst opdateret: 15/08-2023 | Læsetid: 21 minutter

Skrevet af: Medstifter, Peter Rossing


Billig el

De fleste af os bruger el hver eneste dag til at vaske tøj, tænde for lyset, se fjernsyn, oplade vores mobiltelefoner og meget andet. Men tænker du nogensinde over, om det er billig el, du gør brug af til alle disse ting? Hvis ikke, så kan du med fordel begynde at gøre det nu for ved at skifte til en anden og billigere eludbyder, har du mulighed for at spare penge hver eneste måned. Det står dig nemlig helt frit for, hvilket elselskab du ønsker at gøre brug af, og det giver derfor god mening at se nærmere på dem og deres priser og på finde måde frem til det elselskab, der på bedste vis opfylder dine behov, og som kan tilbyde dig billig el. Der er også andre måder at få billig el på, og dem kan du blive klogere på i afsnittene nedenfor. Her har vi lavet en guide, der gør din vej til billig el både kortere og nemmere.


Sådan får du billig el

Med et dagligt forbrug af el vil de fleste gerne have en aftale, der sikrer, at deres el er så billigt som overhovedet muligt. Selvom det er elselskaberne, der ultimativt bestemmer priserne på el, så er der også en række ting, du kan gøre for at få billig el. Der kan nemlig være penge at spare ved at skifte til en ny leverandør eller til en anden aftale hos din nuværende leverandør. Skulle du blive kontaktet af en telefonsælger, der kan tilbyde dig et særligt godt tilbud på elprodukter, så få gerne ham eller hende til at sende det til dig på mail. Ved at have det på skrift kan du nemmere undersøge selskabets priser, ligesom du også kan blive klogere på de konkrete vilkår og eventuelle skjulte gebyrer i forbindelse med tilbuddet. I jagten på billig el er det også en god ide at kende til dit forbrug. Du kan nemt danne dig et overblik over dit forbrug på din udbyders hjemmeside, eller du kan tjekke dine regninger i netbank. Nogle elselskaber har også lavet deres egen app, som du kan hente ned på din telefon, og som gør det nemt at danne sig et overblik over forbruget af el fra dag til dag og fra måned til måned. Ved at have et godt overblik over dit elforbrug kan du nemmere sætte nye tilbud op mod din nuværende aftale og pris og på den måde vurdere, om det giver mening for dig at benytte dig af det nye tilbud.


Billig el - Sådan får du billig el

Få billig el med en ny leverandør

Det er langt fra alle danskere, der tager aktivt stilling til deres elselskab, og som med jævne mellemrum vurderer, om deres løsning giver mening for dem. Men det kan vi kun anbefale at gøre. Ved at tjekke udvalget af leverandører og deres priser med jævne mellemrum, vil du lettere kunne gennemskue, om du får billig el eller ej. Skulle du finde frem til en elleverandør med mere favorable priser, så vil du få tilsendt en ny kontrakt af dem, og før du underskriver den, kan du med fordel læse den grundigt igennem, så du har et indgående kendskab til betingelserne og ved, præcis hvad du skriver under på. Tjek også gerne, om der er en bindingsperiode i aftalen, og om det er muligt for dig at beholde din nye aftale på billig el, hvis du skulle skifte bopæl.

Når du ønsker at skifte til en ny leverandør med billig el, så kan du med fordel have følgende informationer klar:

Din adresse – Her menes der den adresse, du vil bestille strøm til, og står du midt i en flytning, vil det altså være din nye adresse.

Navn og CPR-nummer – Dit navn og dit CPR-nummer skal oplyses til den nye udbyder. Disse oplysninger kan de bruge til at slå dig op i Datahubben, som indsamler forbrugsmålertal fra elkunder over hele landet.

Startdato – Dette er den ønskede startdato for levering af strøm til din adresse. Hvis du skifter til et nyt elselskab i forbindelse med en flytning, så vil du her kunne angive din indflytningsdato, så du er sikker på at have strøm, når du flytter ind. Hvis du skifter til et nyt elselskab og bliver boende på din nuværende adresse, så kan du bare vælge den dag, der passer dig bedst. Mange elselskaber har en opsigelsesperiode på løbende måned + en måned mere, og du kan derfor med fordel vælge den dato, der passer med ophøret af dit abonnement hos din gamle udbyder, så du er sikker på ikke at skulle være uden strøm.

Email og telefonnummer – Disse oplysninger bruger dit elselskab, når der skal sendes fakturaer og forskellige servicemeddelelser til dig, eller hvis de har brug for at kontakte dig i forbindelse med dit abonnement.

Aftagenummer – Hos nogle udbydere vil du blive bedt om at oplyse dit aftagenummer, som du finder på din elregning. Dette nummer er unikt for lige præcis din elmåler, og det anvendes typisk, hvis der skulle være tvivl om adressen.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.



Vær opmærksom på dette, når du skal finde billig el

Betalingsservice og oprettelse – Både oprettelse og betaling af regninger via betalingsservice skal du hos nogle selskaber betale for, mens det hos andre er gratis. Selvom det kan virke som et lille beløb, så er det stadig med til at påvirke prisen på din el, og et lille gebyr til betalingsservice kan gennem mange år ende med at løbe op i et stort beløb. Oprettelsesprisen er kun et engangsbeløb, men vil altså også være med til at påvirke prisen på din el.

Priser – Det siger sig selv, at du skal være opmærksom på priserne hos de forskellige selskaber, når du skal finde billig el, men det er også godt at vide, at det kun er cirka 20% af din elregning, der er styret af konkurrence, da 80% af den vil være de samme beløb for alle elselskaber. Denne del består nemlig af afgifter, PSO, transport og moms. Derudover har du mulighed for at betale en fast eller en variabel pris for dit el. Det kan du læse mere om i et af de kommende afsnit.

Vilkår og gebyrer – Det kan sagtens ligne, at en udbyder tilbyder billig el ved første øjekast, men husk altid at læse deres betingelser grundigt igennem, inden du underskriver noget. På den måde ved du præcis, hvad den pågældende udbyder har af vilkår og ikke mindst om der er skjulte gebyrer forbundet med en aftale hos dem. Det er især en god idé at have øje for, om der er en bindingsperiode på abonnementet. Nogle eludbydere har en bindingsperiode på seks måneder, som gør, at du ikke kan komme ud af abonnementet, før den tid er gået, medmindre du betaler et beløb for at få ophævet bindingsperioden. Vil du gerne have friheden til at skifte til en ny udbyder, når du ønsker det, så gå efter en udbyder af billig el uden en bindingsperiode.

Fordele – Der er kamp om kunderne blandt elselskaberne, og derfor vil de alle gøre deres for at forsøge at lokke dig til at vælge lige præcis dem, og det gør de ved at tilbyde en række dig en forskellige fordele, hvis du vælger at blive kunde hos dem. Det kan derfor være, at du får en gratis Chromecast, hvis du vælger en bestemt udbyder af billig el, mens du hos en anden kan få en billigere pris de første tre måneder. Foretrækker du at gøre noget godt for andre med dit abonnement, så kan du gå efter de udbydere, der hver måned donerer et beløb til en velgørende organisation.


Billig el - Vær opmærksom på dette, når du skal finde billig el

Hvad afgør, om jeg kan få billig el?

Der er flere ting, der er afgørende for, om du kan få billig el. Bliv klogere på dem lige her.

Din bopæl – Om du bor øst eller vest for Storebælt er afgørende for, hvilken pris din el har. Generelt er el lidt dyrere øst for Storebælt, hvilket bunder i, at der er begrænsninger i den kabelforbindelse, der skal transportere el rundt til husstandene i Danmark. Der er dog tale om en ganske lille forskel på en enkelt øre pr. kWh i løbet af en dag.

Tidspunkt på dagen – Når efterspørgslen på el daler, så gør prisen det også. Der er færrest, der bruger strøm i tidsrummet mellem 00 og 06, og derfor vil du kunne få billig el i dette tidsrum. De fleste sover selvsagt i dette tidsrum, men du kan alligevel rykke noget af dit strømforbrug til om natten, hvis du for eksempel har vaskemaskine eller opvaskemaskine med timerfunktion og først sætter dem til at køre der.

Dit elselskab – Priserne på strøm vil variere fra elselskab til elselskab, og det er netop derfor, vi anbefaler, at du løbende sammenligner priserne på dem, så du kan være sikker på, at du får den bedst mulige løsning.

Nabolandenes priser på el – Vi køber og sælger el til Norge, Sverige og Tyskland, og derfor er deres priser på el også afgørende for, hvad prisen pr. kWh ligger på for den enkelte dansker.


Billig el med fast eller variabel pris

Når du skal finde billig el, så vil du ofte kunne vælge mellem en fast og en variabel pris. Med den faste pris betaler du det samme beløb hver eneste måned, mens de variable priser følger markedsprisen for el, og din pris vil derfor kunne stige eller falde fra måned til måned. Hvis du vælger en elaftale med variable priser, så vil du ofte få en lavere månedlig afgift, men til gengæld kan du også risikere, at prisen på din strøm stiger, hvis markedsprisen for el gør det. Du kan derfor ikke være sikker på, hvad du kommer til at betale for din el, og der kan i perioder være tale om billig el, mens det i andre perioder vil være dyrere. Vælger du i stedet en fast aftale, så vil du komme til at betale en lidt højere pris samlet set, men til gengæld ved du også, præcis hvad du kommer til at betale for din el hver eneste måned. Derudover vil aconto-betalingen variere fra udbyder til udbyder. Nogle steder skal du betale for dit forbrug tre måneder forud, mens du hos andre leverandører kun skal betale 1 måned forud. Nogle leverandører vil tilbyde at tilpasse dette, så det på bedst mulig vis matcher dit behov.


Billig el - Billig el med fast eller variabel pris

Billig el fra forskellige kilder

El er bestemt ikke bare el. Det kommer nemlig fra mange forskellige kilder, og fordi vi kun har et enkelt elnet i Danmark, så består vores el i stikkontakterne af en blanding af el fra de forskellige kilder. Hvis en udbyder tilbyder grøn el, så kan der også her være tale om el fra flere forskellige kilder.

Der arbejdes konstant mod at øge produktionen af grøn el, men næsten halvdelen af danskernes el kommer fortsat fra afbrænding af kul. Problemet med denne fremgangsmåde er, at kul forurener. Samtidig vil der en dag ikke være mere kul tilbage, og det er også en vigtig grund til, at der er særligt fokus på at øge produktionen af el ved hjælp af vedvarende kilder. Der er netop nu en målsætning om, at alle kulkraftværker i 2030 skal være omdannet til i stedet at gøre brug af biomasse.

Biomasse består blandt andet af træpiller og -flis, der kommer fra skove, hvor træerne genplantes. Biomasse bruges både til at producere varme og el med, og denne måde at producere el på er med til at sikre, at vi også har el på de overskyede og vindstille dage, hvor der ikke produceres så store mængder el gennem solceller og vindkraft.

Her i Danmark er vi især kendt for produktion af el ved hjælp af vind via vindmøller. Vi har mange vindmøller opsat både på land og i vandet, og når det blæser, så sættes vingerne i gang, og der genereres strøm. Det blæser meget i Danmark, og derfor har vi gunstige forhold for vindmøller. Der er planer om, at en endnu større del af vores el skal komme fra vindmøller i fremtiden, og vindenergi er en vigtig del af Danmarks plan om i 2050 at være helt uafhængig af fossile brændsler.

I lande som Sverige og især Norge formår de at udnytte deres brusende elve og vandfald til at producere el med. Vandkraft har flere fordele. Det er billigt, det giver forsyningssikkerhed og så har det et lavt niveau af CO2-udledning. Vi har indgået en aftale med Norge, Sverige og Tyskland om løbende salg og køb af el indbyrdes. Skulle vi i Danmark ikke producere nok strøm via vindmøllerne, så kan vi altså købe strøm fra vandkraft fra vores naboer mod nord. Og skulle de ikke producere nok strøm til at dække indbyggernes behov, så kan de altså købe det strøm, som Danmark har til overs. Det er nemlig ikke muligt at lagre energi, og derfor skal strømmen bruges, når den bliver produceret.

Også solen kan bruges til produktion af billig el, som samtidig er godt for miljøet. Solceller er opsat i moduler af siliciumplader, som er loddet sammen, og når lyset rammer disse plader, så produceres der strøm. Solcellerne virker også, når det er overskyet, men der genereres langt mere elektricitet, når solen skinner. Også i private hjem er solceller blevet et populært valg, når det kommer til el. På den måde produceres der el nok til husstandens forbrug på yderst klimavenlig vis.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.



Sådan skærer du ned for dit elforbrug

Når du har fundet en udbyder af billig el, så er du godt på vej mod en stor årlig besparelse. Og vil du spare endnu mere, så kan du med fordel overveje at ændre lidt på dine vaner i hverdagen, så du på den måde nedbringer dit forbrug af el og gør beløbet på din elregning mindre hver eneste måned. Nedenfor har vi samlet en række tips, som alle er gode skridt på vejen til at sænke dit elforbrug, og som ikke kræver det store af dig og husets andre beboere. Der er flere gode grunde til at spare på strømmen, for det kommer ikke kun din pengepung, men også miljøet til gode.

Tjek køleskabet – Køleskabet er i forvejen en af husstandens helt store strømslugere, og det er derfor vigtigt at sørge for, at det ikke bruger mere strøm en højst nødvendigt. Du kan derfor starte med at tjekke temperaturen, som skal ligge på fem plusgrader. Ligger den under dette, så skal kompressoren arbejde mere og dermed bruge mere strøm, og er køleskabet varmere end fem grader, så vil det forkorte dine madvarers holdbarhed. Derudover er det vigtigt, at lågen på køleskabet slutter helt tæt. Tjek dette ved at sætte en lap papir i klemme i lågen. Hvis papiret ikke bliver siddende, betyder det, at den ikke er tæt, og der bliver brugt ekstra meget strøm, fordi den kolde luft hele tiden fosser ud.

Vask med omtanke – Også vaskemaskinen er et apparat, der står for en stor del af strømforbruget i mange danske hjem, og det er derfor vigtigt at vaske med omtanke. Undgå derfor at klatvaske og fyld i stedet maskinen helt op, hver eneste gang du vasker. På den måde sparer du både el, vand og tid, og så slider det mindre på maskinen at vaske på denne måde. Du kan også overveje, om tøjet overhovedet trænger til at blive vasket. Nogle gange kan du nøjes med at hænge det til luftning og dermed spare en vask. Det er også en god idé at vaske ved så lave temperaturer som muligt. En almindelig kulørt vask kan du fint vaske ved 30 eller 40 grader i stedet for 60. Når vasken er færdig, så brug gerne tørresnoren i stedet for tørretumbleren. Der kan være flere hundrede kroner at spare hver eneste år på at lade tøjet lufttørre i stedet for at bruge tørretumbleren.

Undgå standby – Når det kommer til samtlige elektroniske apparater i huset, så er det en god idé at undgå standbytilstand. Har du mange apparater i hjemmet, og står de alle på standby, når de ikke er i brug, så kan det løbe op i 1000 kWh om året. I stedet for at lade dem stå på standby, bør du altså slukke helt for dem, enten på stikkontakten eller på apparatets egen afbryderknap. Du kan også gøre det nemmere for dig selv ved at samle flere apparater i en stikkontakt, så der kun skal slukkes ét sted.

Tænk over belysningen – Det ultimativt vigtigste spareråd, når det kommer til belysningen i din bolig, er at huske at slukke for dine lamper, når du ikke bruger den. Mind også gerne de andre i husstanden om det, hvis de skulle glemme det. Du kan samtidig spare på el til belysning ved at udnytte dagslyset bedst muligt og placere arbejds- og læsepladser tæt ved vinduer. Når dine pærer trænger til en udskiftning, så udskift dem med LED-pærer. De er dyrere i anskaffelse, men de tjener sig hurtigt hjem, da de holder meget længere og har et meget lavere elforbrug.


Værd at vide om energimærkningen

EU's energimærkning giver dig mulighed for at gennemskue, hvor meget energi et apparat bruger. Energimærket gør det således nemmere for forbrugerne at foretage et energirigtigt valg, når det kommer til køb af alt fra hvidevarer til elpærer. Energimærket gælder for alle EU-lande, og skalaen går fra G til A, og i nogle tilfælde A+++. Besparelsen ved at skifte fra E-mærkede apparater til A+++ kan være flere hundrede kroner om året, og det er derfor godt at have øje for energimærket, når du køber nye elektroniske apparater. Det er godt at kende til energimærkningen, da du også kan bruge dette som pejlemærke, når du skal købe hus. Her kan energimærkningen bruges til at give en vurdering af ejendommens energimæssige tilstand.


Billig el - Værd at vide om energimærkningen

Lad Letfinans hjælpe dig med at finde billig el

Ved at sammenligne flere forskellige udbydere af el og deres priser kan du nemmere gennemskue, om der er tale om billig el eller ej. Hos Letfinans har vi gjort det nemt for dig at sammenligne de forskellige udbydere, da vi har stået for at indhente priser fra dem og samlet dem på ét sted, så du nemt kan danne dig et overblik og udvælge den udbyder, der passer dig bedst. Det tager kun ganske kort tid at sammenligne priser på el hos os og den tid være godt givet ud, da du på den måde kan spare penge hver eneste måned. Når du har fundet frem til en udbyder, som tilbyder billig el, og som samtidig matcher dine krav, så klikker du blot på den grønne knap, og så vil du blive ledt direkte hen til udbyderens egen hjemmeside, hvor du kan tilmelde dig. Meget nemmere bliver det vist ikke at finde frem til og tilmelde sig billig el.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder