Loading...

De bedste udbydere af billig strøm - samlet ét sted

Sammenlign priser og få billig strøm i dag

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find billig strøm med de bedste vilkår på vores samlede liste af udbydere.

  • billig-stroem ansøg gratis Sammenlign udbydere

    Benyt vores liste over strømudbydere og find det match der passer dig bedst.

  • billig-stroem modtag flere tilbud Vælg ønsket billig strøm

    Vælg din ønskede udbyder ved at klikke på den grønne Vælg knap.

  • billig-stroem vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

    Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om billig strøm her



Sidst opdateret: 09/08-2023 | Læsetid: 16 minutter

Skrevet af: Medstifter, Peter Rossing


Billig strøm

Er du en af dem, der gerne vil spare penge i din privatøkonomi, så kan det anbefales at give dine faste udgifter et eftertjek. Måske betaler du for meget for dit mobilabonnement, og måske kan du på få minutter finde en billigere A-kasse? Også når det kommer til dit strømforbrug kan der være penge at spare. Læs med nedenfor, hvor du kan blive meget klogere på, hvad du skal have øje for, når det kommer til priserne på strøm, ligesom vi også deler vores tips til, hvordan du får billig strøm i dit hjem.


Det bør du holde øje med, når du bliver tilbudt billig strøm

Måske har du mødt en sælger ude foran dit lokale supermarked, som tilbød dig billig strøm? Eller måske er du blevet ringet op af en? Der er mange elselskaber på markedet, og de konkurrerer alle om kundernes gunst. Der er derfor også mange, der vil tilbyde dig billig strøm, men hvad skal du tage højde for, når de gør det? Det kan du blive klogere på i dette afsnit.

Det kan være svært at gennemskue et tilbud på billig strøm, når man får tal præsenteret i røret eller i en samtale, som det ofte er tilfældet, når sælgere vil have, at du skal vælge lige præcis deres løsning. Få derfor altid sælgeren til at sende tilbuddet på billig strøm på skrift, før du siger ja. Så kan du i ro og mag gennemgå tilbuddet derhjemme og blive klogere på både priser, vilkår og gebyrer. Så ved du præcis, hvad du skriver under på, hvis du vælger at acceptere deres tilbud på billig strøm. Hvis du vil skifte fra en leverandør til en anden, så kan du også med fordel sammenligne tilbuddet med din nuværende elaftale, så du kan være sikker på, at der er tale om billigere strøm end det, du betaler for nu.

Hvis du bliver tilbudt en favorabel tilbudspris hos en leverandør, så husk altid at tjekke den efterfølgende pris på aftalen. Hvis du kun sparer penge på billig strøm de første to måneder, så er det ikke værd at skifte el-selskab for. Måske ender du endda med at betale mere hos det nye selskab, end du gør nu.

Har du fået et tilbud på billig strøm, så hold øje med bindingsperioden. Nogle elaftaler har ikke nogen binding, mens du hos andre selskaber vil være bundet af aftalen i op til seks måneder. Du må ikke bryde en bindingsperiode til et elselskab, og skulle du finde en leverandør med billigere strøm, så kan du altså ikke skifte over, før din bindingsperiode er ovre. Det kan derfor være en god idé at gå efter et elselskab, som tilbyder billig strøm, og som samtidig ikke har nogen bindingsperiode.


Billig strøm - Det bør du holde øje med, når du bliver tilbudt billig strøm

Billig strøm fra forskellige kilder

Som du måske allerede ved, så kan strøm produceres på flere forskellige måder ved hjælp af blandt andet vand-, vind-, kul- og atomkraft. Særligt i Norge og Sverige laves der meget strøm på vandkraft, da det er det faldende vands kraft, der her udnyttes, og det har vi knap så gode muligheder for herhjemme med vores fortrinsvis flade landskaber. Vandmængden i de norske og svenske floder har således indflydelse på, hvor meget strøm der produceres ved hjælp af vandkraft. I Danmark gør vi i høj grad brug af vindmøller til produktion af strøm, og der bliver altså produceret mere strøm, når det blæser. I Danmark har vi rigtig mange vindmøller, og det er især dem, der står for vores produktion af grøn strøm. Strøm kan også være produceret på kraftvarmeanlæg, der bruger kul, olie og halm, eller det kan være produceret på decentrale varmeanlæg, som benytter gas og alternative energikilder som biomasse og affald.

Når du tænder på din stikkontakt, så kan du ikke være sikker på, hvordan denne strøm er blevet produceret, for det vil være en blanding af flere forskellige typer, da vi kun har et enkelt elnet i Danmark, hvor strøm fra forskellige kilder bliver blandet sammen. Hvis du ønsker at støtte initiativerne omkring strøm fra vedvarende kilder, så kan du gøre det ved at købe grøn strøm fra et elselskab, der tilbyder dette. Det er i høj grad efterspørgslen, der styrer markedet, og jo flere, der efterspørger grøn strøm, jo mere vil der blive arbejdet for at øge produktionen af lige præcis det. En stor del af den danske produktion af strøm foregår stadig i dag ved hjælp af kul, gas og atomkraft, men der er en ambition om, at der skal skæres kraftigt ned på brugen af disse ikke-vedvarende kilder i fremtiden. Det er især vindenergi, som der i dag satses kraftigt på, og som der også vil blive det i de kommende år.

Uanset om du går efter grøn strøm eller ej, så kan du med fordel sammenligne priser fra flere forskellige udbydere. Det er den bedste måde at sikre, at du får så billig strøm, som det er muligt netop nu.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.



Forbrug af strøm i de danske hjem

Der er flere forskellige faktorer, der spiller ind ift., hvor meget el der bliver brugt i en husstand. Blandt andet spiller boligens størrelse en stor rolle. I et parcelhus bruges der således i gennemsnit mellem 4000 og 6000 kWh, mens der i en lejlighed kun bruges 1500-3600 kWh. Derudover vil antallet af personer i husstanden også spille en rolle i elforbruget. Større børn bruger ofte mere strøm på elektronik end mindre børn, og du kan derfor også opleve, at strømforbruget stiger i takt med, at dine børn bliver ældre. I gennemsnit bruger en person 1600 kWh om året, og bor I to personer sammen, så kan det være fristende blot at gange det tal med to. Det kan du dog ikke gøre, hvis du ønsker at få et retvisende resultat. For eksempel vil to personer, der ser fjernsyn sammen, ikke bruge mere strøm end en, og det kræver heller ikke dobbelt så meget strøm at lave mad til to frem for en. Derfor kan du som tommelfingerregel gange strømforbruget for en person med 1,5 for at finde forbruget for to personer, der bor sammen. Hvert enkelt medlem af husstandens vaner er også afgørende for, hvor meget el der bruges, og dermed hvor høj regningen bliver. Vil I spare penge på elregningen, så kan det gøres ved at ændre en smule på familiens vaner. Måske glemmer I ofte at slukke lyset, når I forlader et rum? Det er noget, I løbende kan minde hinanden om, så det til sidst bliver gjort til en vane hos alle husets beboere. Også antallet af elapparater og hvor ofte de kører, spiller en rolle i elforbruget. Mange småbørnsfamilier har for eksempel vaskemaskine og tørretumbler til et køre mange timer i døgnet, og på et år vil det løbe op i meget el. Du har mulighed for at indhente oplysninger om dit eget forbrug af el på din udbyders hjemmeside eller i deres app, hvis de har en sådan. Herefter kan du finde gennemsnittet for, hvad en familie ligesom din bruger af el om året. På den måde kan du nemt finde ud af, om jeres forbrug er exceptionelt højt, meget lavt eller måske ret gennemsnitligt. Er jeres forbrug højere end gennemsnittets, så kan du se det som en mulighed for at energioptimere i dit hjem og ændre på nogle vaner, der kan være med til at nedbringe forbruget af strøm. Også hvis jeres strømforbrug er som gennemsnittets, kan der stadig være penge at spare. Selvom en person i gennemsnit bruger 1600 kWh om året, så kan dette tal sagtens bringes ned på 1000 kWh årligt, uden at du behøver at gå på kompromis med din komfort.
I afsnittene nedenfor kan du blive klogere på, hvilke apparater i dit hjem der bruger allermest strøm, ligesom vi har samlet en række tips til, hvordan du med ganske få ændringer i din hverdag kan spare på strømmen og dermed få en lavere elregning.


Strømslugerne i hjemmet

Når du vil spare penge på din elregning, så kan du gøre to forskellige ting. Du kan lede efter et selskab, der kan tilbyde dig billig strøm, og du kan gøre dit for at nedbringe forbruget af strøm i dit hjem. I forbindelse med sidstnævnte punkt er det godt at kende til de helt store strømslugere i dit hjem.

  1. Måske er du en af dem, der har en tørretumbler stående i dit hjem? I så fald har du også en effektiv strømsluger, som bruger cirka 421 kWh om året. Netop fordi den bruger så meget strøm, går alle anbefalinger ift. strømbesparelse på, at tøjet i stedet lufttørres på en tørresnor, hvis det er muligt.

  2. Et andet apparat mange af os har stående – og som mange også har svært ved at undvære – er fjernsynet. En større moderne tv står således for et årligt forbrug på 416 kWh. Og her er det værd at bemærke, at der jo i mange hjem er op til flere fjernsyn, og du vil derfor kunne gange det årlige forbrug med det antal fjernsyn, der er i dit hjem.

  3. Et andet apparat i husholdningen, der har et forholdsvist stort strømforbrug, er opvaskemaskinen med et årligt forbrug på cirka 352 kWh.

  4. Lige efter opvaskemaskinen kommer fryseren med et forbrug på lige omkring 288 kWh årligt.

  5. På en femteplads finder du så køleskabet, som årligt bruger cirka 236 kWh. Det er vigtigt, at du tjekker temperaturen i både køleskab og fryser. Temperaturen i køleskabet skal være fem grader, for er den højere end det, så vil det gå ud over madens holdbarhed, og er den lavere, så stiger dit forbrug af el med omkring 5% pr. grad. På samme måde skal temperaturen i fryseren være på -18 grader, hverken mere eller mindre.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at de ovennævnte tal skal tages med et gran salt, da de vil variere meget, alt efter apparatets alder. Men fordi alle disse elektroniske apparater bruger store mængder strøm, giver det ekstra god mening at kigge efter Energimærkningen, når det er tid til at udskifte det gamle køleskab eller den gamle vaskemaskine med en ny model. Går du efter A+++-mærket, så er du sikker på at få en model, som bruger så lidt strøm som overhovedet muligt. Og Energimærket kan du kigge efter ved alle de ovenstående apparater.


Billig strøm - Strømslugerne i hjemmet

Få billig strøm ved at kende dit el-forbrug

Du vil have bedst mulighed for at gennemskue, om der er tale om en elaftale med billig strøm, hvis du har et godt kendskab til dit eget forbrug af el. Du kan tjekke dine elregninger i din netbank, ligesom du også kan danne dig et overblik i den seneste årsopgørelse over dit elforbrug. Nogle eludbydere har også skabt deres egne apps, som du kan downloade på din telefon og bruge til løbende at holde øje med dit strømforbrug.

Elforbruget kan svinge meget, og måske kan du se, at din elregning er blevet lavere, fordi du har sparet på strømmen, ligesom den kan være steget, hvis du har fået et nyt elektrisk apparat i husstanden såsom en tørretumbler. Hvor mange kWh, du bruger, afhænger af flere forskellige ting. Antallet af medlemmer i din husstand spiller for eksempel en stor rolle, og Hvis du har børn, der er flyttet hjemmefra, så vil du med garanti også kunne se det på elregningen. Boligstørrelsen og dine og din families vaner spiller også en afgørende rolle for strømforbruget. Hvis du vil vide, om der bliver brugt meget eller lidt el i din husstand, så kan du sammenligne jeres forbrug med det gennemsnitlige elforbrug. En enkelt dansker bruger i gennemsnit 1600 kWh om året, mens en husstand med to voksne og to børn i gennemsnit bruger cirka 4.450 kWh. Flere tal viser, at omkring en tredjedel af strømforbruget går til underholdning i form af computere, spillekonsoller o.l. Er I en familie, der ser ekstra meget fjernsyn, eller har du en teenager i hjemmet, der bruger rigtig mange timer foran computeren hver eneste uge, så vil denne post måske være endnu højere. En ting er sikkert: Jo højere strømforbrug, jo mere strøm og dermed penge er der at spare, og det giver derfor ganske god mening at gå på jagt efter billig strøm. Flere undersøgelser viser, at bare det at man er opmærksom på sit elforbrug, kan være med til at give en besparelse på elregningen. Og det er da også ganske få ændringer i hverdagen, der kan være med til at sænke din elregning og sikre billig strøm. Nogle af dem kan du blive klogere på i afsnittet nedenfor.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.



5 veje til billig strøm

Skift elselskab – Uanset om du er godt tilfreds med din nuværende udbyder af strøm, eller om du godt kunne tænke dig et billigere alternativ, så kan du med fordel afsøge markedet fra tid til anden. På den måde er du altid sikker på, at du får billig strøm. Skulle du finde en udbyder, der tilbyder billigere strøm end din nuværende, så er det ganske nemt at skifte fra en udbyder til en anden.

Spar på strømmen – Du kommer ikke uden om din elregning, da det er umuligt at leve i den moderne verden uden brug af strøm, men du kan gøre dit for, at din elregning bliver så lav som muligt. Det handler om de små vaner i hverdagen såsom at huske at slukke lyset i de rum, du ikke befinder dig i, ligesom du også kan slukke ovnen 10 minutter før, maden er færdig, da den fint kan klare opgaven på eftervarmen.

Drop tørretumbleren – Tørretumblere bruger rigtig meget meget strøm. Derfor vil du også hurtigt kunne mærke en forskel på din elregning, hvis du vælger at tørre tøjet på tørresnoren frem for i tørretumbleren. Særligt om sommeren vil dit tøj være tørt på ingen tid, hvis du blot hænger det udenfor.

Sluk for dine apparater – Mange tror, at det er nok at sætte deres elektroniske apparater på standby, men de kan være utroligt store strømslugere, og derfor bør du altid slukke på kontakten, når du er færdig med at bruge dem. Er der tale om et ældre musikanlæg, så kan du spare op mod 450 kroner årligt på at slukke på kontakten frem for at have det stående på standby. Husk, at det er alle elektroniske apparater, det vil sige også spillekonsoller, printere og højtalere. Du kan også samle flere apparater i en flerstikdåse, så du kan skal slukke for en enkelt knap, når du ikke bruger dem.

Hold øje med energimærket – Hvis det er tid til at skifte dine elektroniske apparater ud, så kan du med fordel holde øje med energimærket, som kan hjælpe dig med at gennemskue, hvor meget energi det pågældende apparat bruger. Det absolut laveste energiforbrug får du med apparater med en mørkegrøn pil og et A+++-mærke. Energimærkningerne er obligatoriske for både køleskabe, emhætter, vaskemaskiner, støvsugere, fjernsyn, varmepumper og mange andre apparater, og det kan derfor blive til store besparelser, hvis du konsekvent går efter apparater med grønne energimærkninger.


Når du skal skifte til en leverandør af billig strøm

Når du har fundet den leverandør af billig strøm, du ønsker at benytte dig af, så er der en række informationer, du med fordel kan have klar for at få dit skifte til at forløbe så nemt som overhovedet muligt.

Adresse – Leverandøren skal selvfølgelig vide, hvilken adresse der skal leveres strøm til. Skifter du til et nyt elselskab grundet en flytning, så skal du huske at oplyse din nye adresse.

Navn og CPR-nummer – Din nye udbyder vil også bede om dit navn og dit CPR-nummer. De oplysninger bliver brugt til at slå dig op i Datahubben, som indeholder forbrugsmålertal fra elkunder over hele Danmark.

Startdatoen – Her skal du angive den dato, du ønsker levering af strøm fra. Hvis du er i gang med at skifte elselskab grundet en flytning, så kan du angive den dag, du flytter ind i din nye bolig. På den måde er du sikker på at have strøm fra dag et. Hvis du skifter leverandør af strøm af andre årsager, så kan du bare vælge en dag, der passer dig bedst. Det er dog godt at være opmærksom på, at mange elselskaber har en opsigelsesperiode, der lyder på løbende måned + en måned mere. Hvis det er tilfældet med din udbyder, kan du altså også vælge den dag, dit abonnement udløber hos din nuværende udbyder.

Email og telefonnummer – Disse oplysninger er du nok vant til at oplyse mange andre steder også. I dette tilfælde skal oplysningerne bruges til at sende fakturaer og forskellige servicemeddelelser til dig, ligesom dit telefonnummer kan blive taget i brug, hvis udbyderen af strøm har brug for at komme i kontakt med dig.

Aftagenummer – Hos nogle udbydere vil du blive bedt om at oplyse dit aftagenummer. Det nummer kan findes på din elregning. Aftagenummeret er unikt for lige præcis din elmåler, og det anvendes typisk, hvis der skulle være tvivl om adressen.


Billig strøm - Når du skal skifte til en leverandør af billig strøm

Sammenlign og find billig strøm

Hos Letfinans ønsker vi at gøre det nemt for danskerne at spare penge i deres privatøkonomi, og derfor har vi skabt denne sammenligningstjeneste, som gør det muligt at sammenligne priser på blandt andet mobilabonnementer, A-kasser og internet. Vi har også indsamlet priser på strøm fra en række forskellige udbydere og samlet dem på et sted, så du nemt kan danne dig et overblik over dem alle og udvælge den, der tiltaler dig mest. Ved at sammenligne priser fra flere forskellige udbydere kan du nemmere gennemskue markedet og ikke mindst, om der er tale om billig strøm. Vores flinke medarbejdere sidder klar til at hjælpe dig godt videre i jagten på billig strøm. Skulle du blive i tvivl om noget, så er du derfor mere end velkommen til at skrive det til os i chatten. Så vender vi tilbage, så hurtigt vi kan. Vil du også spare penge hver eneste måned? Så kan vi kun opfordre dig til at komme i gang med at sammenligne priser på strøm allerede i dag!

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder