Loading...

Find det bedste elselskab til dig – markedets udbydere samlet ét sted

Sammenlign priser og få billig el i dag

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi

Find det bedste elselskab med den billigste pris på vores samlede liste af udbydere.

  • elselskab ansøg gratis Sammenlign elselskaber

    Benyt vores liste over elselskaber og find det match der passer dig bedst.

  • elselskab modtag flere tilbud Vælg ønsket el

    Vælg din ønskede udbyder ved at klikke på den grønne Vælg knap.

  • elselskab vælg det bedste tilbud Spar tid & penge

    Vi har samlet de bedste udbydere ét sted – så du kan spare tid & penge.

Det siger Letfinans brugere

Prøv vores gratis ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare mange penge i din privatøkonomi – Gratis og uforpligtende.

Opret her

Læs mere om elselskaber her



Sidst opdateret: 19/08-2023 | Læsetid: 21 minutter

Skrevet af: Medstifter, Marc Rossing


Elselskab

Der er helt frit valg, når det kommer til, hvilket elselskab du ønsker at gøre brug af. Derfor kan du med fordel afsøge markedet, så du kan træffe beslutningen på et oplyst grundlag og måske endda spare penge hver eneste måned. Der er nemlig stor forskel på priserne hos det billigste og det dyreste elselskab. Hos Letfinans kan vi hjælpe dig med at sammenligne de forskellige elselskaber, så du nemt kan finde frem til det, der på bedste vis matcher dine ønsker. Her er det også tydeligt angivet, hvilke fordele der er forbundet med at vælge lige præcis dette elselskab. Vil du være bedst muligt klædt på til at vælge elselskab, så læs gerne de nedenstående afsnit, hvor du også får en række gode tips til, hvordan du kan spare på strømmen.


Hvorfor skifte elselskab?

Der kan være flere gode grunde til at skifte elselskab. Den mest oplagte er nok, at man gerne vil finde et billigere alternativ til sin nuværende løsning. En flytning kan også være en god grund til, at der er behov for at skifte elselskab. Det kan også være, du ønsker at tage mest muligt hensyn til miljøet og derfor ønsker at skifte til et elselskab med grøn strøm eller et elselskab, der sørger for at plante et træ hver eneste måned for hver af deres abonnenter. Uanset hvad der ligger til grund for dit ønske om at skifte elselskab, så kan vi anbefale dig at sammenligne flere forskellige udbydere frem for at tage det første og det bedste, der dukker op. På den måde forbedrer du dine muligheder for at finde et elselskab med lave priser og med gode fordele for dig som kunde.


Elselskab - Hvorfor skifte elselskab?

Sådan vælger du elselskab

Der er flere ting, du med fordel kan have øje for, når du skal vælge, hvilket elselskab du ønsker at benytte dig af. Dem kan du blive klogere på lige her.

Kundeservice – Som kunde er det vigtigt at kunne få god kundeservice, når behovet opstår. Derfor kan du med fordel søge det valgte elselskab frem på Trustpilot og se, hvad andre mener om dem. Er der fortrinsvis dårlige anmeldelser af deres kundeservice, så har du en god grund til at se dig om efter et andet elselskab.

Prisen – Som med alt andet vil man gerne have et produkt til den billigst mulige pris, og det gælder også, når det kommer til el. Derfor kan du med fordel gå på udkig efter det elselskab med den bedste pris og på den måde spare mange penge i din privatøkonomi. Når du ser på de forskellige elselskaber, så husk på, at der er to forskellige priser, du skal holde øje med. Der er prisen på abonnementet, og så er der prisen på el. Prisen på abonnementet vil ligge på et fast beløb hver måned, mens prisen på el bliver målt i kWh. Denne kan svinge meget, men en god tommelfingerregel er, at 1 kWh cirka koster 2,25 kroner. Denne pris vil dog variere fra elselskab til elselskab, ligesom prisen også kan afhænge af årstiden og tidspunktet på døgnet.

Introtilbud – Hvis et elselskab tilbyder dig en attraktiv intropris, så vil dette typisk kun gælde for en begrænset periode. Husk derfor at tjekke, hvad prisen ender med at ligge på, så du ikke lader dig friste af et godt tilbud, som ender med at blive langt dyrere end de aftaler, du kan få hos andre selskaber.

Fordele – Der er ofte forskellige fordele forbundet med at vælge hvert enkelt elselskab. Nogle af dem står for at plante træer hver eneste måned, mens andre kan tilbyde dig gratis ting i form af for eksempel en Google Nest Mini eller en Chromecast. Du bør selvfølgelig ikke basere dit valg af elselskab udelukkende på disse fordele, men de er dog stadig værd at have øje for. Der er også elselskaber, der giver en del af din månedlige betaling til forskellige velgørende organisationer. Vakler du mellem to elselskaber med skarpe priser, så kan du gå med det elselskab med de bedste fordele.

Vilkår – Det er en god idé at tjekke op på de vilkår, der er forbundet med at tilmelde sig et fast abonnement på el hos de enkelte elselskaber. Nogle har lange bindingsperioder, mens andre slet ikke har nogen. Nogle elselskaber kan endda finde på at opkræve et beløb af dig, hvis du ønsker at skifte til en anden leverandør. Sådanne ubehagelige overraskelser kan du gardere dig bedst muligt imod ved at læse vilkårene grundigt igennem, inden du tilmelder dig en bestemt udbyder. På samme måde bør du tjekke, hvilke gebyrer der bliver lagt oven i din pris. Mængden og størrelsen af disse kan nemlig have stor indflydelse på en pris, du betaler for strøm hos det enkelte elselskab.


Klimavenlige elselskaber

De fleste klimavenlige elselskaber er gode til at markedsføre sig på, at de er lige præcis det, og det er derfor også forholdsvist nemt at finde frem til disse. Hvis du går specifikt efter et klimavenligt elselskab, så kan du holde øje med, om deres strømprodukt er mærket med en eller to grønne blade. Denne bladmærkning er en ordning, der giver dig som forbruger gennemsigtighed i forhold til, om der er tale om grøn strøm hos det pågældende elselskab. Skal din strøm være så klimavenlig som overhovedet muligt, så skal du gå efter klimaselskaber med to grønne blade. Du kan også gøre miljøet en tjeneste ved at spare så meget som muligt på strømmen. Nedenfor giver vi dig fem tips til, hvordan du bedst gør det.


Spar penge på A-kasse, Bredbånd, Mobilabonnement og Strøm her

A-kasse

Her finder du de bedste og billigste A-kasser - samlet ét sted.

Følg linket herunder og vælg din nye A-kasse i dag.

Bredbånd

Find billigt bredbånd med høj hastighed på vores liste over udbydere herunder.

Sammenlign og vælg din ønskede udbyder via linket her.

Mobilabonnement

Sammenlign markedets bedste udbydere af mobilabonnementer ét sted.

Vælg din udbyder herunder.

Strøm

Har du brug for billig grøn strøm?

Vi har fundet klimavenlige abonnementer på grøn strøm til dig herunder.



7 måder at spare på strømmen

Med ganske få ændringer i din hverdag kan du spare mange penge på din elregning og samtidig skåne miljøet mest muligt.

  1. Lufttør dit tøj – Tørretumblere er en af de helt store strømslugere, og det gælder også for dem med en god energimærkning. En nem måde at spare strøm på er altså ved at hænge dit tøj til tørre på tørresnoren frem for at tørre det i tørretumbleren. En anden fordel ved dette er, at det slider mindre på tøjet, så du kan få glæde af det i længere tid.
  2. Vask ved lavere temperaturer – Også når det kommer til tøjvasken er der strøm – og dermed penge – at spare. Køber du vaskemiddel til koldvask med et indhold af de rigtige enzymer, så kan du nøjes med at vaske tøj som T-shirts, bluser og bukser ved 15-20 grader i stedet for 30-40 grader. Hvis tøjet er meget beskidt, vil du dog blive nødt til at vaske ved højere temperaturer for at få det ordentligt rent. Ved at vaske ved lavere temperaturer skåner du også tøjet, så der går længere tid, før det er slidt op, ligesom farverne bliver bevaret bedre.
  3. Fyld maskinen helt op – Endnu et tip når det kommer til tøjvask handler om at fylde vaskemaskinen helt op, når du vasker. De fleste vaskemaskiner kan rumme mellem 5 og 8 kilo tøj, men i gennemsnit vasker danskerne kun 3,2 kilo tøj ad gangen og kan således nøjes med halvt så mange vaske, hvis maskinen fyldes helt op hver gang, og strømforbruget til vaskemaskinen kan derved halveres.
  4. Fyld opvaskemaskinen og skru ned – Mange vasker deres tallerkener og bestik ved 65 grader, men de kan sagtens blive rene ved en temperatur på 50 eller 55 grader. Dette kan medføre en strømbesparelse på 10-20 procent.
  5. Undgå standby og ældre elektronik – Hvis du har elektronik i din husstand, der er ældre end 2009, så kan du med fordel overveje at skifte dem ud til nyere udgaver. Samtidig bør du så vidt muligt undgå at have dine el-apparater på standby, da der også her bruges strøm. Sluk i stedet på kontakten, når du er færdig med at bruge apparatet.
  6. Sluk lyset – Gør det til en vane at slukke lyset, når du forlader et rum, frem for at lade det brænde rundt om i huset. Samtidig kan du udskifte dine halogenpærer med LED-pærer. Ved at gøre dette kan du spare 80 kroner om året pr. pære.
  7. Regulér temperaturen på køleskab og fryser – Bare en temperaturs forskel kan være med til at spare 5 procent på strømforbruget i dit køleskab, mens du med ved at hæve temperaturen 1 grad på din fryser kan spare 2-3 procent mere strøm. Tjek gerne om temperaturen ligger på omkring fem grader i dit køleskab og -18 i fryseren. Når du sørger for, at de er rigtigt indstillet, så kan det være med til at gøre en forskel for din elregning.
  8. Tænk over tidspunktet – El er en smule dyrere i tidsrummet 17-20, mens det er billigere i tidsrummet 00-06. Derfor er der mulighed for at gøre din elregning mindre, hvis du tænker lidt ekstra over, hvornår du bruger el. Det er selvfølgelig svært slet ikke at bruge el mellem 17 og 20, hvor der ofte ses fjernsyn, og hvor familiens aftensmad skal tilberedes. Men hvis du for eksempel har vaskemaskine og opvaskemaskine med timer, så giver det god mening at sætte dem til at køre om natten.

Elselskab - 7 måder at spare på strømmen

Sådan skifter du elselskab

Har du fundet et elselskab, som du ønsker at skifte til, så skal du blot følge de nedenstående steps:

  1. Først skal du undersøge din opsigelses- og bindingsfrist. Nogle elselskaber har en bindingsperiode på seks måneder, mens du hos andre kan opsige med et varsel på løbende måned og en måned mere. Dette kan du nemt undersøge i dine betingelser.

  2. Herefter er du klar til at tilmelde dig dit nye elselskab, hvilket du typisk gør på deres hjemmeside. Du vil få tilsendt en leveringsaftale på det produkt, du ønsker, og denne skal underskrives enten på papir eller digitalt.

  3. Når du har sat din underskrift på den nye aftale, så sørger dit nye elselskab for at informere din tidligere leverandør om, at du ønsker at skifte.

  4. Til sidst vil du få besked om at aflæse din elmåler. Dette vil dog kun være tilfældet, hvis du har en gammeldags elmåler, som elselskabet ikke har mulighed for at aflæse automatisk. Herefter vil dit tidligere elselskab sørge for at sende slutopgørelsen til dig senest seks uger efter, at skiftet til det nye selskab er gennemført.

Hvor meget kan jeg spare ved at skifte elselskab?

Den besparelse, du kan opnå ved at skifte elselskab, afhænger i høj grad af, hvor stort dit elforbrug er. Jo større elforbrug, jo mere kan du spare ved at skifte til et elselskab med lavere priser. Hvis dit hus er opvarmet med elvarme, jordvarme eller en varmepumpe, vil dit elforbrug være særligt højt, og der vil derfor også være ekstra mange penge at spare. En dansker med gennemsnitligt elforbrug bruger omkring 1.600 kWh om året, mens en familie på to voksne og to børn i et hus på 150 m2 bruger omkring 4450 KWh om året. Hvis vi antager, at du kan spare 15 kWh på at skifte elselskab, så kan du som enkeltperson spare 240 kroner, mens en familie på fire kan spare 668 kroner årligt. Det lyder ikke nødvendigvis af meget, men du kan med garanti godt finde noget andet og sjovere at bruge 668 kroner på end el. Og hvad der er sparet, er som bekendt tjent.


Elselskab - Hvor meget kan jeg spare ved at skifte elselskab?

Hvilket elselskab skal jeg vælge?

Der findes mere end 45 forskellige elselskaber i Danmark, og det står dig helt fri for, hvilket et af dem du ønsker at benytte dig af. Siden 2003 har det danske elmarked nemlig været frit, og det er derfor op til den enkelte at afgøre, hvilket elselskab de vil benytte sig af. Du behøver derfor heller ikke at vælge det samme elselskab som din nabo. Faktisk er der ret stor chance for, at I har forskellige elselskaber og derfor også betaler vidt forskellige priser for jeres el. Det kan dog virke som en uoverskuelig opgave at indhente priser fra de forskellige selskaber, og det er her, Letfinans kommer ind i billedet. Vi har nemlig stået for at indhente priser fra flere forskellige elselskaber, så du kun skal kigge et sted for at finde frem til den billigste løsning. Vi håber, at det kan være med til at gøre dit valg af elselskab lidt nemmere.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til de bedste udbyder. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste tjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.



Det skal du gøre ift. dit elselskab, når du flytter

Det er ganske gratis at skifte til et nyt elselskab, så skulle du finde et med en bedre pris, eller har du skiftet bopæl, så kan du trygt skifte. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at du ikke må bryde en bindingsperiode, så er du allerede bundet af et elselskab, så skal du altså vente på, at denne bindingsperiode udløber. Hvis du står over for en flytning, så skal du huske at informere dit elselskab om det. Det er nemlig den person, der flytter ud, som har ansvaret for at fortælle, at der sker ændringer på adressen. Får du ikke gjort dette, så kan det resultere i, at du ender med at skulle betale for de nye beboeres elforbrug. Du skal i forbindelse med flytningen oplyse dit elselskab om, hvor du flytter hen og datoen for din flytning. I forbindelse med din flytning bør du desuden undersøge, om dit elselskab benytter sig af fjernaflæste målere. Hvis det er tilfældet, så står de selv for at aflæse dem. Er dette ikke muligt, så skal du selv sørge for at aflæse måleren den sidste dag, du er bosiddende på adressen. Vi anbefaler dog, at du gør dette under alle omstændigheder og også gerne tager et billede af måleren, så du senere kan tjekke, at det er det rigtige tal, der er opgivet i slutopgørelsen, og at du har dokumentation for det, hvis det ikke er tilfældet. Du vil modtage denne slutopgørelse senest seks uger efter, at du er tilmeldt el på din nye bopæl. Har du ikke modtaget denne slutopgørelse efter seks uger, så skal du kontakte dit elselskab og bede dem om at sende den til dig.
Når du flytter et nyt sted hen, så vil du typisk have et elselskab tilknyttet helt automatisk. Det er dog godt at huske på, det står dig frit for selv at vælge dit elselskab, og du kan derfor med fordel afsøge markedet og på den måde blive klogere på, om der skulle være en bedre løsning for dig.


Elselskab - Det skal du gøre ift. dit elselskab, når du flytter

Sådan klager du over dit elselskab

Hvis du oplever problemer med dit elselskab, eller hvis du ikke mener, at beløbet på din elregning stemmer overens med dit forbrug, så har du mulighed for at klage over dit elselskab. Først og fremmest kan du tage kontakt til dit elselskab og forlægge dem din utilfredshed. Gør gerne dette på skrift i form af en mail eller et brev og huske at gemme en kopi, så du har dokumentationen i orden. Hører du ikke tilbage på din klage inden for en måned, eller er du ikke enig i deres bedømmelse, så har du mulighed for at klage til Ankenævnet på Energiområdet. Hvis din klage handler om elselskabets salg og markedsføring, så skal din klage rettes til Forbrugerombudsmanden.


Sådan læser du regningen fra dit elselskab

Når du modtager regningen fra dit elselskab, så er det godt at vide, at den er delt op i flere dele. Faktisk er det kun omkring 19% af den, som ikke ligger fast på forhånd, og det er den del, der skal dække den faste månedlige ydelse og kWh-prisen. Det er således også denne del, de forskellige elselskaber konkurrerer om. Resten er beløbet på din elregning går til moms, transport, offentlige serviceforpligtelse og energiafgifter til staten. Denne del af regningen ligger fast og er derfor den samme, uanset hvilket elselskab du vælger. 20% af regningen er moms, som det er pålagt alle i Danmark at betale. Herudover kommer også transportudgiften, som udgør 19% af den samlede pris. Denne del skal dække de udgifter, der er forbundet med at få strømmen transporteret ud til den enkelte kunde. Denne udgift består af to dele: et netabonnement og en nettarif, som varierer, afhængigt af hvilket netselskab der ejer kablerne til den pågældende adresse. Elnetselskaberne bruger også disse transportudgifter til at dække reparationer og løbende vedligeholdelse af elnettet. 1% af udgiften på elregningen er offentlige serviceforpligtigelser, som ofte forkortes til PSO. Den omfatter de omkostninger, som det offentlige transmissionsselskab Energinet.dk afholder. De sidste 42% af regningen udgøres af lovpligtige afgifter til staten. Hvis du vælger at gå på jagt efter et nyt elselskab, så er det vigtigt, at du ikke kun sammenligner kWh-prisen, men også abonnementsprisen og de forskellige gebyrer, der kan være forbundet med abonnementet. På den måde får du det mest retvisende billede af, hvad du vil komme til at betale. Det er derfor også en god idé at have en regning fra dit nuværende elselskab klar, så du har noget at sammenligne med.


Elselskab - Sådan læser du regningen fra dit elselskab

Find dit nye elselskab med Letfinans

Det kan være lidt af en jungle at skulle danne sig et overblik over de forskellige elselskaber, som du kan vælge mellem. Hos Letfinans har vi gjort det nemt for dig ved at lave en samlet liste over de forskellige elselskaber, så du nemt kan blive klogere på deres priser og de specifikke fordele, der er forbundet med deres aftale. Med alle elselskaber og deres priser samlet på et sted bliver det ikke meget nemmere at sammenligne og herigennem finde frem til den bedste løsning for dig. Vi opdaterer løbende vores oversigt over elselskaber, så du kan med fordel kigge forbi siden her med jævne mellemrum, hvis du vil være sikker på, at du er tilmeldt det elselskab med de bedste priser.

Kilde: Letfinans.dk


De bedste udbydere samlet ét sted

Vi har samlet de bedste udbydere i markedet til dig ét sted – Sammenlign, Vælg og spar penge i dag.

Find udbyder