Forbrugslån Loading...

Forbrugslån - Få bedste tilbud fra flere banker med én ansøgning

Vi er en af Danmarks største låneformidlere - lån trygt til dine drømme her

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 150.000 kr.

15.000 kr.    400.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Forventet månedlig ydelse* 1.557 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 150.000 kr.

30.000 kr.    400.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Forventet månedlig ydelse* 1.557 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 150.000 kr.

15.000 kr.    400.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Forventet månedlig ydelse* 1.557 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Bankpartnere

Lad Letfinans gøre arbejdet og lad bankerne konkurrere om dig

Gør som over 100.000 danskere - Spar 11.723,- kr. årligt i gns. på dit forbrugslån


Kendt fra TV

 • forbrugslån ansøg gratis Ansøg gratis på 2 minutter

  Lav kun èn ansøgning, så gør vi arbejdet for dig og sender den til bankerne. Gennem Letfinans er du altid sikret iht. Kreditaftaleloven.

 • forbrugslån modtag flere tilbud Modtag flere tilbud

  Du modtager automatisk flere lånetilbud, og vælger selv det forbrugslån der passer dig bedst.

 • forbrugslån vælg det bedste tilbud Vælg det bedste lånetilbud

  Det er altid uforpligtende at ansøge om forbrugslån gennem Letfinans. Du kan selv bestemme om lånetilbudene er noget for dig.

Det siger vores brugere

100.000 danskere

Har vi indtil nu hjulpet med at få det bedste tilbud på Privatlån, Boliglån, Forsikring & Erhvervslån - Det er altid gratis og uforpligtende, og du sparer både tid og penge.

Ansøg her
 • forbrugslån let og enkelt Let og enkelt

  Det er let og enkelt at modtage flere lånetilbud fra vores bankpartnere. Det tager kun 2 minutter at lave en låneansøgning og så klarer vi arbejdet.

 • forbrugslån altid gratis Altid gratis

  Det er altid gratis at benytte Letfinans tjeneste og du er ikke forpligtet til at gøre brug af de lånetilbud du modtager.

 • forbrugslån altid sikkert Din sikkerhed

  Din datasikkerhed og fortrolighed er højeste prioritet for os. Vi er en e-mærket dansk tjeneste, og dine data behandles altid krypteret. Gennem Letfinans er du altid sikret iht. Kreditaftaleloven.

Nyheder om forbrugslån & Letfinans

Læs mere om forbrugslån herSidst opdateret: 15/08-2023 | Læsetid: 34 minutter

Skrevet af: Medstifter, Marc Rossing


Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er en aftale mellem en långiver (kreditor) og en låntager (debitor), hvor långiver stiller et beløb til rådighed for låntager, som låntager skal tilbagebetale. Lånetypen kendes også som privatlån og banklån, men kan også dække over f.eks. billån og rejselån. Låntager skal tilbagebetale lånebeløbet samt rente og gebyrer til långiver inden for en nærmere aftalt periode. Dette kendes som terminer, som består af afdrag på lånebeløbet samt renter og gebyrer. Lånet kendes også som et annuitetslån.

Lånet er karakteriseret ved at ydes uden du nødvendigvis skal stille sikkerhed. Der bliver foretaget en kreditvurdering af dig som låntager, for at kunne give dig et lånetilbud med en korrekt rente og passende lånebeløb, som din økonomi kan bære. Dette kan være ved indsendelse af lønsedler og årsopgørelse, kreditalgoritmer eller ved at give midlertidig adgang til e-skat gennem www.skat.dk. Dette er en hurtigere og mere sikker måde, at foretage kreditvurderingen på og det giver øget tryghed for dig der ønsker lånet.

Lån formidlet gennem Letfinans har typisk en løbetid på 12 – 144 måneder (1 – 12 år).

Du kan få lån til en lang række formål hos Letfinans. Bl.a.:

 ● Andelsboliglån
 ● Billån
 ● Boliglån
 ● Boligforbedring
 ● Forbrugslån
 ● Privatlån
 ● Rejselån
 ● Samlelån

forbrugslån - Hvad er et forbrugslån

Låneformål

Et forbrugslån er typisk det samme som et almindeligt banklån, der hovedsageligt udstedes uden der skal ydes sikkerhed for lånet. Ligeledes er det ikke altid nødvendigt for banken at vide hvad lånet skal finansiere, så længe din økonomi og evt. medansøgers økonomi kan bære lånet og den månedlige ydelse. Der er derfor næsten ubegrænsede muligheder for hvad du kan benytte dit forbrugslån til, og det er ofte denne fleksibilitet der gør denne type lån populær hos danskerne. 
Flere benytter bl.a. denne type banklån uden sikkerhedsstillelse til større begivenheder som bryllupper, rejser, konfirmationer og runde fødselsdage. Men også til boligforbedringer som energirenovering, tilbygninger, køkken, bad, gulvlægning og depositum ved indflytning og udflytninger.

Forbrugslånets fleksibilitet gør at mulighederne er mange, og da man kan tage flere lån til flere forskellige låneformål i løbet af livet, vil det på et tidspunkt være en god ide at få samlet disse til lån til et enkelt samlelån. Dette låneformål er blevet mere og mere populært, og et samlelån er ligeledes et forbrugslån uden sikkerhedsstillelse. Her låner man blot det man samlet skylder på sine forskellige lån hos en enkelt bank, som herefter indfrier de mindre lån. På den måde betaler man kun en månedlig ydelse hver måned og der er ofte mange tusinde kroner at spare ved at samle sine lån. Har du flere forskellige lån du ønsker at samle og få en lavere månedlig ydelse kan du ansøge her.


Forbrugslån til boligkøb

Med indtrædelsen af de nye låneregler ved boligkøb skal du kunne stille med 5% af boligens pris og herefter belåne 80% af boligens pris med et realkreditlån. Det efterlader 15% som oftest bliver belånt med et almindeligt banklån og som flere indhenter tilbud på det traditionelle forbrugslån for at finansiere.

Konkurrencen på markedet for forbrugslån er i de seneste år spidset til og du vil derfor ofte kunne få en meget konkurrencedygtig pris på denne del af dit boligkøb. Det afhænger alt sammen af løbetiden og lånestørrelsen du ønsker på dit lån, men også her er de fleste banker blevet mere konkurrencedygtige. Gennem Letfinans kan du fx ansøge om op til 400.000 kr. med en løbetid på 12 år.

forbrugslån - Forbrugslån til boligkøb

Er forbrugslån det samme som kviklån?

Et kviklån er oftest som navnet antyder et lån der kan optages hurtigt, men som samtidig også har en meget kort løbetid. Dette i modsætning til forbrugslånet, der kræver en kreditvurdering af dig som kunde og som ofte har en længere løbetid med lavere renter og lavere omkostninger. Kort sagt kan man sige, at et forbrugslån er et typisk banklån uden sikkerhedsstillelse, hvor et kviklån findes i flere forskellige udgaver med meget små lånebeløb og korte løbetider. Der findes fx kviklån som er gratis at optage i 30 dage, men indfrier man ikke lånet inden de 30 dage løber der meget store omkostninger på lånet, og man har set flere tilfælde af ÅOP op til 800% blandt kviklåns udbydere.

Disse udbydere samarbejder Letfinans ikke med, og du vil ikke kunne ansøge om et kviklån gennem Letfinans tjenesten. Vi samarbejder kun med veletablerede banker og kreditgivere, som udbyder forbrugslånsprodukter som almindelige banklån. Dette gør at du kan ansøge om lån fra 15.000 kr. - 400.000 kr. med løbetid fra 12 - 144 mdr og rente startende fra 3,49%.


Hvordan sammenligner jeg bedst priser?

Det er vigtigt at undersøge markedet og sammenligne priser før du vælger den bank og det lån, der passer dig bedst. Med Kreditaftaleloven er forbrugslån gået hen og blevet helt standardiseret, så du har de samme rettigheder og vilkår uanset hvor du optager dit lån. Fx. er 14 dages fortrydelsesret lovpligtigt hos alle låneudbydere. Samtidig er det blevet ekstra nemt at sammenligne priser, da bankerne skal oplyse omkostningerne på lånet i ÅOP (Årlige omkostninger i procent) Hvor alle omkostninger på lånet skal indgå.  
Det er derfor ikke længere så vigtigt hvilken bank du vælger at optage dit forbrugslån hos, da lånet som vare er blevet meget standardiseret. Det er derimod mere afgørende hvilken pris du skal betale for dit lån.

For at finde ud af hvilken pris du skal betale kræver det at du laver en låneansøgning hos hver enkelt bank, da deres renter kan gå fra fx 3% - 30%, og da det afhænger af kunden og den låneansøgning banken modtager hvor renten lander. Dette kan være meget tidskrævende og være svært at holde overblik over, da man sidder med flere forskellige låneansøgninger og skal sammenligne. Letfinans har derfor gjort det nemt for dig, at indhente personlige lånetilbud fra flere banker med kun én enkelt låneansøgning.

Du kan herefter sammenligne bankernes tilbud samme sted og dermed have bedre overblik over hvor du får det billigste forbrugslån.

forbrugslån - Hvordan sammenligner jeg bedst priser

Tjek dine lån halvårligt

Det kan være en god ide at lave et pristjek af dine lån halvårligt, da renterne kan være faldet eller de forskellige banker har sænket deres priser. Det kan også være at du har fået nyt job med højere indtægt, flyttet i ejerbolig eller andre faktorer der vil gøre din låneansøgning mere attraktiv for bankerne. På den måde vil du oftest kunne indfri dine nuværende lån med et billigere lån og opnå en lavere månedlig ydelse. Vi anbefaler derfor altid at tjekke sine lån halvårligt med en gratis og uforpligtende låneansøgning. Ved dette pristjek skal du dog være opmærksom på etableringsgebyret ved optagelse af det nye lån, og det er derfor vigtigt du ikke kun kigger på renten, men også de årlige omkostninger i procent (ÅOP) når du ønsker at indfri dine forbrugslån til et der er billigere.


Ansøg med NemID

Det er vigtigt at du har dit NemID klar, når du ønsker at lave en gratis og uforpligtende ansøgning om forbrugslån. Bankerne kræver af sikkerhedsmæssige årsager, at du kan identificere dig som kunde ifm. din låneansøgning, og når du skal videre i ansøgningsforløbet. Samtidig kan du også benytte dit NemID til at give bankerne adgang til E-Skat, som er en digital måde hvorpå bankerne kan verificere din indtægt samt gældsforhold gennem Skat. Dette gør det både hurtigere, nemmere og mere sikkert for dig som kunde, og du slipper for at indsende dokumentation manuelt med enten E-mail eller post. Du kan læse mere om E-Skat her, som de fleste banker benytter i dag: E-Skat

forbrugslån - Ansøg med NemID

Find nogle af de mest populære låneformål her

Samlelån

Her kan du samlelån flere lån til et enkelt samlelån eller refinansiere et enkelt lån til et billigere lån med lavere rente.

Ansøg gratis og uforpligtende om samlelån herunder og se hvad du kan spare i dag.

Lån Penge

Lån til bil, bolig, samlelån, ferie eller lige hvad du drømmer om. Vi sender din ansøgning ud til flere banker, så du kan se hvor der billigst for dig at låne penge.

Ansøg på 5 minutter herunder og se dine lånetilbud.

Billån

Lad os gøre arbejdet og lad bankerne konkurrere om at give dig det billigste billån. Lånet er uden sikkerhed, så du sparer tinglysnings omkostningerne og får pengene direkte på din Nemkonto.

Ansøg gratis i dag og gør drømmen om ny bil til virkelighed herunder.

Erhvervslån

Lån til vækst, drift, udstyr, lager, byggeprojekter eller lige hvad din virksomhed har brug for. Renten starter fra 4% og du kan låne helt op til 10 mio. kr.

Ansøg gratis og uforpligtende om erhvervslån herunder.Hvad er rente?

Renten er en omkostning du betaler långiver for at låne penge. Renten udgør en procentdel af lånebeløbet, som skal betales tilbage sammen med lånebeløbet. 
Renten baseres på flere faktorer, som f.eks. risikoen for långiver på lånet ej bliver tilbagebetalt, långivers interne omkostninger mv. Gennem en kreditvurdering af dig som kunde, udregner långiver den rentesats du skal betale. Hvis du har en god økonomi, f.eks. er boligejer og har en medansøger/meddebitor, vil du som oftest blive tilbudt de laveste rentesatser.

En medansøger eller meddebitor indestår for, at låntagers forpligtelse overfor långiver opfyldes, således at hvis låntager ikke selv betaler långiver, så gør meddebitoren. Dette øger sikkerheden for långiver, hvilket som oftest giver udslag i en bedre kreditvurdering af dig som låntager.

Du får som låntager fradrag for dine renteudgifter i forbindelse med lånet. Det betyder, at omkostningerne til renter kan du trække fra i din skattepligtige indkomst. I forbindelse med årsopgørelsen fra Skat vil du derfor have mulighed for at indtaste de omkostninger du har haft til renter på dine lån. De fleste banker og finansieringsselskaber indberetter dog dine udgifter automatisk til Skat, og du behøver derfor ikke foretage dig yderligere, da omkostningerne automatisk bliver modregnet din skattepligtige indkomst.

Gennem Letfinans kan du få en rente ned til 3,49%, hvilket kan være billigere sammenlignet med andre låneudbydere på markedet.
Du laver hos os kun en gratis ansøgning, hvor vi indhenter flere tilbud til dig, og du kan ansøge om lån på op til 400.000 kr. Her


Hvad er afdrag?

Når man indgår en låneaftale, skal det lånte beløb betales tilbage igen. Dette sker i forskellige rater også kaldet afdrag. Sammen med betaling af renter og gebyrer udgør dette en termin. Antallet af rater, og dermed terminer, afhænger af løbetiden. F.eks. 12-144 måneder. Oftest vil man i forbindelse med oprettelsen af selve lånet, have indgået en aftale om, hvor ofte og med hvor store beløb man betaler sin gæld tilbage. Et afdrag er en delvis betaling af en større gæld. Man betaler som regel afdragene på sin gæld hver d. 1. i måneden. 

Uanset, hvor stort eller lille et lån du optager, vil en del af aftalen således indeholde en afdragsordning. Afdragene fastsættes oftest ud fra, hvor meget du og långiver vurderer, du kan betale tilbage ad gangen. Hvis du har en lav indkomst, kan afdragsordningerne aftales til at løbe over længere tid – det vil sige, at dit låns løbetid kan forlænges. Har du en højere indkomst, er det mest fordelagtigt for dig at vælge så kort en løbetid som muligt, da du på denne måde betaler færrest mulige renter og gebyrer hvilket gør det samlede tilbagebetalingsbeløb lavere og dermed lånet billigere.

forbrugslån - Hvad er afdrag

Hvad er løbetid?

Løbetid på et lån er den periode, som lånet bliver betalt tilbage over. Det er den periode hvor du har dine penge til rådighed. Det er også samtidig et udtryk for, hvor længe du har til at tilbagebetale pengene. Det kan være fra 12 til 144 måneder dvs. 1-12 år.

Går man efter et forbrugslån med en lav månedlig ydelse, skal man vælge et lån med lang løbetid. Der spredes udgifterne på lånet nemlig over en længere periode og det gør de månedlige ydelser eller terminer mindre. Hvis man derimod ønsker at betale lånet ud så hurtigt som muligt, skal man vælge en kort løbetid. Det gør de månedlige ydelser højere, men man er tilsvarende hurtigt ude af sin gæld.

Det kan være fristende at vælge lån med en lang løbetid, men man skal være opmærksom på, at omkostningerne bliver væsentlig større ved sådanne lån. Du betaler rente af det beløb du har lånt. Jo længere tid du har lånet, jo mere bliver der tilskrevet i renter.

Derfor handler det om at finde den gyldne mellemvej.


Hvilke banker er bedst til forbrugslån?

Letfinans samarbejder med mere end 16 af de bedste banker i Danmark for at tilbyde det bedste forbrugslån.

Herunder finder du et udsnit af de bedste banker:

Express Bank

Express Bank ejes af verdens 4. største bank BNP Paribas, og har været på det danske marked siden 1987. Bankens hovedkontor ligger i Taastrup og specialiserer sig i lån og kreditter til privatkunder.

Resurs Bank

Resurs Bank blev grundlagt i 1977 og er i dag repræsenteret i hele norden. Banken hjælper dagligt 5,7 mio. kunder med privatlån, kreditkort og forsikringer.

Kompas Bank

Kompasbank er Danmarks nye erhvervsbank, og tilbyder små og mellemstore virksomheder konkurrencedygtig finansiering.

Remember

Entercard Danmark som står bag forbrugslån og kreditkort virksomheden Re:member i Danmark. Entercard Danmark er en del af Entercard International, som opererer i hele Norden.

Ferratum

Ferratum Bank er en del af den europæiske koncern, Multitude - som med mere end 700 ansatte leverer finansielle produkter til hele Europa.

Resurs Billån

Resurs Billån giver dig et lånebevis du kan indløse i alle landets bilforhandlere - uden undtagelse.

Bank Norwegian

Bank Norwegian blev etableret i Norge i 2007, og har i dag mere end 1.5 mio. kunder. Banken er en del af NOBA Bank Group og tilbyder kreditkort, opsparingskonto og lån uden sikkerhed.

KreditNu

KreditNu tilbyder privatkunder lån op til 25.000,- kr. uden sikkerhedsstillelse. KreditNu foretager altid en grundig kreditværdighedsvurdering og udbetaler lån ved straksoverførsel i hele åbningstiden.Hvad er annuitetslån?

Et annuitetslån, er som regel et fastforrentet lån hvor rentedelen af den samlede ydelse, falder over lånets løbetid. Renteandelen falder, da der over løbetiden afdrages løbende, og der betales således renter af et stadig mindre beløb. Ydelsen er fast over hele lånets løbetid, men skifter fra at rentedelen er høj i starten af lånets løbetid til, at afdragene er høje i slutningen af lånets løbetid.

Et annuitetslån kan også være variabelt forrentet. Det har den indvirkning på ydelsen, at forholdet mellem rente- og afdragsdelen kan svinge, alt efter hvorledes den variable rente bevæger sig.

Med lån efter annuitetsprincippet og fast ydelse formidlet af Letfinans, får du et lån, som giver dig tryghed i din økonomi, og hvor du kender dine månedlige betalinger.

forbrugslån - hvad er et annuitetslån

Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Udover renteomkostninger betaler du som låntager ofte også andre gebyrer, og disse gebyrer indregnes i ÅOP således de samlede omkostninger for dig udregnes i procent af lånebeløbet.

ÅOP giver dig som låntager et bedre overblik over de samlede omkostninger, der kan være i forbindelse med optagelse af lån hos en given udbyder. Men selvom ÅOP kan hjælpe til at give et bedre overblik, er det dog også vigtigt at kigge på de lånesituationer hvor ÅOP giver god mening at sammenligne på, og hvor det ikke gør. Hvis man som låntager f.eks. blot ønsker et kviklån, som man har tænkt sig at tilbagebetale efter 30 dage, vil en høj ÅOP ikke nødvendigvis være afgørende, men her kan f.eks. tilgængelighed og bekvemmelighed være vigtigere.

Man bør som udgangspunkt finde et lån med lav rente og lav ÅOP. Vær opmærksom på, at ÅOP ikke er en procentvis omkostning du skal betale på lånet årligt, men blot er et regnestykke der skal gøre nemmere at se det samlede billede af omkostningerne på lånet.

Du kan hos Letfinans få en ÅOP helt ned til 4,68% om året.


Hvor meget kan jeg låne?

Hos de banker Letfinans samarbejder med kan du låne fra 15.000 kr - 400.000 kr. ved almindeligt forbrugslån og op til 400.000 kr. ved samlelån. Almindeligt forbrugslån er til alle låneformål bortset fra lån hvor du skal stille sikkerhed eller samlelån. Dette kan fx være til boligforbedringer, rejser, bil, båd, motorcykel, større begivenheder eller lige præcis det du drømmer om. Lån hvor du skal stille sikkerhed vil typisk være ved køb af ny bil, hvor banken skal tinglyse pant i bilen eller ved boligkøb hvor banken vil tinglyse pant i boligen. Når du ansøger gennem Letfinans og derved vores bankpartnere vil du ikke skulle stille sikkerhed for lånet, og du sparer derved tinglysningsafgiften og du vil frit kunne bruge dit lån til det du ønsker.

Hvis du derimod ansøger om et samlelån eller indfrielse af et eksisterende lån, vil du ved at ansøge gennem Letfinans og derved vores bankpartnere kunne låne op til 400.000 kr. Dette lån skal dog have til formål at indfri anden gæld, og det er derfor muligt for bankerne at tilbyde et højere lånebeløb. Bankerne kigger på hvor høj en gældsfaktor du har som kunde, dvs. hvor meget gæld du har ift. din indkomst. Tjener du fx 300.000 kr. om året og har eksisterende forbrugslån for 100.000 kr. vil din gældsfaktor være 33% (0,3). Ved denne type lån vil bankerne helst ikke gå op over 80% (0,8), og du vil derfor kunne optage omkring 240.000 kr. i lån uden sikkerhed på en indkomst der ligger på 300.000 kr. årligt. Her kan det fx. være en god ide, at have en medansøger på lånet for at blive godkendt eller for potentielt at låne mere.

Hvis der er tale om boliglån vil bankerne typisk tillade en gældsfaktor på 400% (4) ved køb af ejerbolig og 280% (2,8) ved andelsbolig. Dette skyldes at denne type lån fås med meget billig rente, med afdragsfrihed i en årrække samt med løbetider på op til 30 år. Ligeledes har bankerne pant i boligen i modsætningen til forbrugslånet.

Du kan ansøge om samlelån (indfrielse af anden gæld) op til 400.000 kr. ved at klikke på samlelån øverst på siden eller i menuen i højre hjørne. Ønsker du at ansøge om et forbrugslån fra 15.000 kr. - 400.000 kr. kan du gøre dette på siden her. Det er altid gratis og uforpligtende

forbrugslån - Hvor meget kan jeg låne

Og hvis jeg fortryder?

Du kan som forbruger fortryde dit forbrugslån inden for 14 dage, regnet fra den dag låneaftalen trådte i kraft. Hvis du fortryder, skal du meddele den långivende bank din fortrydelse skriftligt og tilbagebetale det fulde lånebeløb plus renter inden 30 dage. Banken kan oplyse dig, hvor du retter din skriftlige henvendelse til.

Det er desuden muligt til enhver tid at indfri dit lån helt eller delvist. Dette kan f.eks. være tilfældet med samlelån, hvor du samler alle dine lån uden sikkerhed til et enkelt og billigere lån. Mange danskere benytter sig af samlelån til at indfri nogle af deres lån, da der kan være besparelser at hente, ligesom ens økonomi bliver mere overskuelig.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til det bedste lån. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om lån og låneansøgning gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste lånetjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Letfinans sørger for din tryghed og sikkerhed

Hos os får du kun personlige lånetilbud fra seriøse, etablerede banker. Bankerne er kendetegnet ved at have mange års erfaring på det danske marked og ved at være underlagt tilsyn af Finanstilsynet, ligesom Forbrugerombudsmanden også har tilsyn.

De lån, som bankerne tilbyder dig igennem Letfinans, er alle reguleret af Kreditaftaleloven. Loven sikrer dig som forbruger, da ethvert lån er standardiseret, så den eneste forskel imellem lånene kan blive omkostningerne. De samlede omkostninger aflæses ud af ÅOP, hvorfor ÅOP er en vigtig målestok for dig som forbruger, når du skal afgøre hvilket lån, du ønsker at optage.

Kreditaftaleloven sikrer dig som forbruger en række standardiserede rettigheder som f.eks. fortrydelsesret og ret til førtidig indfrielse.

Det betyder, at din tryghed og sikkerhed for hvad selve lånet angår, er den samme ved at vælge lån igennem Letfinans, og fra de banker som vi indhenter tilbud fra, som din tryghed og sikkerhed ved at vælge lån fra din egen bank. Der er altså ingen forskel på om du vælger et lån fra din egen bank eller lån fra de banker vi indhenter tilbud fra – andet end omkostningerne på lånet.

Du ansøger desuden gratis og uforpligtende hos Letfinans.


Bliv din dyre gæld kvit

Når du ansøger om forbrugslån hos os, kan du overveje om du samtidig har noget eksisterende gæld som er dyr for dig at have. Dette kan være andre dyre lån, kviklån eller dyr kreditkortgæld.

Denne gæld kan du samle til ét billigere lån. Det fungerer på den måde, at du oplyser dit formål som samlelån og hvilke lån du ønsker indfriet eller hvilke der blot skal indgå i kreditvurderingen. Du kan låne op til 400.000 kr. samlet, hvor de 300.000 kr. kan lånes til andet forbrug.

Vær opmærksom på, at din økonomi skal kunne bære den ekstra omkostning der er forbundet med at optage yderligere gæld.

forbrugslån - bliv din dyre gæld kvit

Indfri dit lån hvis du ønsker

I henhold til Kreditaftaleloven, som er gældende for de lån Letfinans formidler, er muligt for dig at indfri dit lån enten helt eller delvist. Du kan altså udbetale hele din tilbageværende restgæld plus påløbne renter, hvis du føler din økonomi tillader det. Du skal blot forinden informere den bank eller långiver som du har lånet hos, så du også samtidig kan forhøre dig om den aktuelle restgæld.

Hvis din restgæld er forholdsvis høj, kan det måske kun lade sig gøre for dig at foretage en delvis indfrielse på lånet. Dette er også kendt som ekstraordinært afdrag. Det kan være svært at indfri et lån med en restgæld på f.eks. 100.000 kr., men det er måske muligt at foretage et ekstraordinært afdrag udover den månedlige ydelse på f.eks. 20.000 kr.

Dermed vil restgælden nu være reduceret til 80.000 kr., og fordelen er, at du nu kun betaler renter på 80.000 kr. frem for 100.000 kr., hvilket gør lånet billigere for dig.

Kontakt din bank eller långiver hvis du ønsker at foretage ekstraordinært afdrag, så du samtidig sikrer dig, at du få en opdateret amortiseringsplan (betalingsplan), hvor der beregnes renter af den lavere restgæld.


FAQ

Hvad er forskellen på Forbrugslån og Kviklån?
Forskellen på forbrugslån og kviklån er lånets løbetid, hvor et forbrugslån kan have helt op til 15 års løbetid og et kviklån hovedsageligt er defineret som et lån der skal betales tilbage indenfor 30 dage.

Låneudbyderne tilbyder ikke længere kviklån i Danmark, da renterne typisk er for høje og ikke lever op til ny lovgivning på området. Forbrugslån er derimod lån med rente helt ned til 4,49% uden sikkerhedsstillelse og med løbetid op til 15 år. Typisk an et forbrugslån være helt op til 500.000,- kr.
Hvor meget koster et Forbrugslån?
Det afhænger meget af den individuelle kreditvurdering hvor meget et forbrugslån koster. Bankerne kigger på hvor meget gæld man har i forvejen, hvad man tjener og hvor mange udgifter man har - samt alder og civilstatus.

Iht. bankernes prislister er Express Bank billigst hvor et forbrugslån koster helt ned til 4,49% i rente.
Hvad kan man bruge Forbrugslån til?
Du kan bruge dit forbrugslån til lige hvad du ønsker, og bankerne sætter ingen krav til hvad du ønsker at bruge forbrugslånet til.
Hvordan tager man et Forbrugslån?
Du tager et forbrugslån ved at lave en gratis og uforpligtende låneansøgning- herefter laver bankerne en individuel kreditvurdering og fremsender dig et endeligt lånetilbud.

Hvis du ønsker at gøre brug af dette lånetilbud kan du blot underskrive låneaftalen med MitID, og herefter vil lånet blive udbetalt til din NemKonto indenfor 1-2 hverdage.
Hvor høj er renten på Forbrugslån?
Renten på forbrugslån varierer fra bank til bank, men de årlige omkostninger må som hovedregel ikke overstige 25% iht. nyeste lovgivning på området. Bankernes renter varierer derfor oftest fra 4,49% - 25%.
Kan man få et Forbrugslån i banken?
Du kan typisk få et forbrugslån i egen bank eller ved at indhente tilbud fra de mange digitale banker. Der gælder samme lovgivning uanset hvor du får dit forbrugslån og du er derfor som forbruger beskyttet lige meget hvor du optager forbrugslånet. Du har fx altid 14 dages fortrydelsesret.


Er et lån gennem Letfinans billigt?

Det kan det være. Hos os laver du nemt og gratis kun en ansøgning, og herefter indhenter vi personlige lånetilbud til dig fra flere banker. Dermed kan du sammenligne bankernes tilbud på en overskuelig måde og udvælge det billigste lån, der passer netop dig.

Bankerne ved de er i konkurrence om dig som kunde, og dette sikrer dig lavere omkostninger.
Konkurrence – og Forbrugerstyrelsen anbefaler netop danskerne at afsøge markedet, når de ønsker at låne.

Hvor billigt dit lån bliver afhænger af en konkret kreditvurdering. Hovedsageligt vil du blive godkendt til et billigt lån med lav rente, hvis du har en sund økonomi, og f.eks. har aktiver i form af f.eks. ejerbolig. Hvis du samtidig ansøger sammen med en medansøger/meddebitor, vil dette øge din chance for godkendelse til et billigt lån.

forbrugslån - Er et lån gennem Letfinans billigt

Hvordan får jeg et billigt forbrugslån?

Udover din ansøgning som Letfinans sætter i konkurrence blandt flere banker, er der en række andre faktorer der spiller ind i hvor billigt dit lån kan blive. Du vil dog ikke kunne få lån, hvis du er registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitorregistret.

 ● Det er især et plus, hvis du ansøger sammen med en medansøger, da banken dermed får større sikkerhed for det udstedte lån.

 ● Du skal have fast arbejde, og have haft det igennem længere tid. Jo flere penge du tjener, jo større lån vil du i princippet kunne optage.

 ● I relation til dit arbejde vil det også være et plus, hvis du er tilmeldt en a-kasse.

 ● Du skal have sund økonomi, forstået således at der er god balance mellem dine indtægter og udgifter. Det nytter ikke, hvis du bruger alle de penge du tjener eller måske mere til. Derfor skal du have et fornuftigt rådighedsbeløb hver måned, og et rådighedsbeløb som kan bære, at du kan betale den månedlige ydelse på det lån du er ved at tage.

 ● Find dit månedlige rådighedsbeløb ved at lægge et holdbart budget. Budgettet lægges ved at du trækker alle dine faste månedlige omkostninger fra dine månedlige indtægter. Faste omkostninger er bolig (lejeudgift eller udgifter til bank og realkredit), forsikringer, el/vand/varme, månedlige ydelser på andre lån etc.

 ● Det er også et plus, hvis du er boligejer. Dermed kan bankerne se, at du ejer et aktiv, hvilket tæller positivt i kreditvurderingen af dig.

 ● Alle ovenstående punkter, samt de andre påkrævede informationer i ansøgningsskemaet, skal du angive så præcist som muligt i din ansøgning hos os. Vær opmærksom på, at bankerne tjekker dine oplysninger for at se om de er korrekte, f.eks. igennem Skat, Kreditadvarselsregistre og Tinglysningen. Hvis der er uoverensstemmelse imellem de oplysninger du har oplyst i din ansøgning og de oplysninger bankerne får fra offentligheder myndigheder etc., kan din ansøgning om lån blive afvist.


Beregn dit lån

Når du overvejer at optage et forbrugslån, skal du forinden se på dit månedlige rådighedsbeløb, ved at udarbejde et budget. Se evt. under punktet ”Før du låner”. Hvis du har udarbejdet et retvisende budget, kan du se dit månedlige rådighedsbeløb som er medbestemmende for hvor meget du kan låne.

Herefter benytter du blot vores låneberegner i forbindelse med ansøgningen, hvor du stiller på lånebeløb og løbetid, for her at kunne se hvor meget du kan låne. Du kan evt. også benytte vores låneberegner her.

beregn dit forbrugslån

Før du låner

Letfinans og vore bankpartnere anbefaler, at du lægger et holdbart budget for din økonomi, før du ansøger om lån. Dit budget bliver fastlagt ved at lægge alle dine månedlige indtægter sammen (Lønindkomst osv.) og herefter trække dine faste månedlige udgifter fra (Husleje, abonnementer, transport, el, vand og varme).
Det er altid en god ide at lægge en ekstra udgift ind til uforudsete udgifter, som forhøjet varme eller el-regning.

Ved at lægge et budget kan du samtidig se hvor stort et månedligt rådighedsbeløb du har, og herved bedre beslutte hvor meget du ønsker at låne. Du kan samtidig løbende følge med i, om budgettet holder, og om der er overensstemmelse med indtægter og udgifter.

Et holdbart budget som skitseret ovenfor sikrer dig, at du ikke risikerer at komme i økonomisk uføre. Med et godt overblik over din økonomi kan du sikre dig, at du ikke optager et lån, der ender med at stige dig over hovedet. Ubetalte terminer vil resultere i dyre rykkere og kan i sidste ende resultere i en registrering i RKI, som gør det meget svært at optage lån i fremtiden.

Vær desuden opmærksom på, at der kan være visse krav til dig som låntager. De forskellige låneudbydere har forskellige krav til dig, der ønsker at optage lån. Dette kan være krav til indtægt, alder og RKI-registrering.

Hos Letfinans skal du opfylde disse minimumskrav:

 ● Minimum 21 år
 ● Fast indkomst på minimum 180.000 Kr. om året
 ● Ingen registrering hos RKI/Experian og Debitorregistret

Du vil som låntager samtidig blive kreditvurderet, hvor en række faktorer indgår. Herunder gældsfaktor (Gæld i forhold til indkomst), ejerforhold (Hus, Lejlighed og bil) osv.
Den grundige kreditvurdering sikrer samtidig, at du som låntager får den lavest mulige rente og omkostninger på dit lån.

Tjek om du er registreret hos Debitorregistret og hos RKI/Experian


Find det rette forbrugslån for dig med Letfinans

Hos Letfinans har vi hjulpet tusindvis af danskere med at finde det lån, der på bedste vis matcher deres behov. Vi har vendt lånebranchen om, således at det er udbyderne, der konkurrerer om låntagerne. Det gør vi ved at indhente tilbud fra en række forskellige banker, som der frit kan vælges mellem. Hos Letfinans kan vi tilbyde lån på mellem 15.000 og 400.000, mens løbetiden kan være på mellem et og 12 år. Der er med andre ord rig mulighed for at finde et lån, som er tilpasset dine behov og ikke mindst din økonomi. Det tager kun få minutter at udfylde vores låneansøgning, og så er det ganske gratis. Så snart din ansøgning er godkendt, sørger vi for at sende dig en række lånetilbud, som det står dig frit for at vælge imellem. Vælger du at takke ja til et af lånetilbuddene og underskrive låneaftalen, så vil pengene stå på din konto inden for 1-2 hverdage, klar til at finansiere det, du måtte ønske. Har du spørgsmål til os, så tøv ikke med at tage fat i os. Vi sidder klar til at hjælpe dig over både mail og telefon, ligesom du også kan sende os en besked via chatten.


Forbrugslån uden kreditvurdering

Forbrugslån uden kreditvurdering eksisterer ikke i Danmark, da lovgivning om Kreditvurdering altid er gældende. Dette betyder at bankerne og udlånsselskaberne altid skal foretage en kreditværdigheds vurdering, når de ønsker at udstede et forbrugslån.

Loven om Kreditværdigheds vurdering er bestemt af EU/Folketinget og er indført i praksis af Finanstilsynet, som også sikrer at reglerne bliver overholdt.


Billigste forbrugslån

Du finder altid det billigste forbrugslån ved at indhente tilbud fra flere banker og kreditselskaber. Bankerne viser deres billigst mulige rente på forbrugslån, men det er altid helt individuelt hvad du kan opnå med din ansøgning.

Blandt de billigste forbrugslån uden sikkerhedsstillelse i Danmark finder du følgende banker:

Express Bank - Rente fra 4,49%
Resurs Bank - Rente fra 6,99%
Remember - Rente fra 7,18%
Bank Norwegian - Rente fra 8,83%

Kilde: Letfinans.dk

Prøv vores ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare penge i din privatøkonomi - Let, enkelt og sikkert.

Opret her