Samlelån Loading...

Samlelån - Du laver kun én ansøgning og modtager tilbud fra flere banker.

Start ansøgning  Letfinans ansøgning

Lånebeløb 125.000 kr.

30.000 kr.    500.000 kr.

Løbetid 8 år

1 år 12 år

Variabel pålydende rente fra kun 3,49%
Laveste månedlig ydelse: 1.567 kr.

Skriv dit CPR-nummer med alle 10 cifre og uden bindestreg. CPR-nummer bliver opbevaret sikkert og kun med adgang for de banker som vil give dig tilbud, når du færdiggør din ansøgning.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Lad Letfinans gøre arbejdet og lad bankerne konkurrere om dig

Vores brugere sparer i snit 19.440,- kr. årligt – Du kan også modtage flere personlige lånetilbud på Samlelån og vælge det bedste tilbud.


 • Samlelån ansøg gratis Ansøg gratis på 2 minutter

  Lav kun èn ansøgning, så gør vi arbejdet for dig og sender den til bankerne. Gennem Letfinans er du altid sikret iht. Kreditaftaleloven.

 • Samlelån modtag flere tilbud Modtag flere tilbud

  Du modtager automatisk flere lånetilbud, og vælger selv det samlelån der passer dig bedst.

 • Samlelån vælg det bedste tilbud Vælg det bedste lånetilbud

  Det er altid uforpligtende at ansøge om samlelån gennem Letfinans. Du kan selv bestemme om lånetilbudene er noget for dig.

Det siger vores brugere

20.850 ansøgere

Har vi indtil nu hjulpet med at få det bedste lånetilbud – Vores brugere sparer i snit 19.440,- kr. årligt og det tager kun 2 minutter.

Ansøg her
 • Samlelån let og enkelt Let og enkelt

  Det er let og enkelt at modtage flere lånetilbud fra vores bankpartnere. Det tager kun 2 minutter at lave en låneansøgning og så klarer vi arbejdet.

 • Samlelån altid gratis Altid gratis

  Det er altid gratis at benytte Letfinans tjeneste og du er ikke forpligtet til at gøre brug af de lånetilbud du modtager.

 • Samlelån altid sikkert Din sikkerhed

  Din datasikkerhed og fortrolighed er højeste prioritet for os. Dine data behandles altid krypteret. Gennem Letfinans er du altid sikret iht. Kreditaftaleloven.

Nyheder om samlelån & Letfinans

Læs mere om samlelån herHvorfor samle sine lån?

Et samlelån gennem Letfinans kan være en god idé, hvis du skylder penge flere steder, da det kan være svært for dig at bevare overblikket over din samlede gæld. Således samler du flere lån til kun ét lån hos én långiver. Du får kun én restgæld at betale af på og kun én rentesats at betale, og din daglige økonomi bliver lettere overskuelig. Samtidig kan du spare penge, hvis du har mange dyre lån.

Lånetypen kendes også som gældskonsolidering eller refinansiering.

Berlingske har i denne artikel spurgt Forbrugerrådet Tænk om deres holdning til produktet. Forbrugerrådet støtter op om produktet, da de generelt mener, at det kan være en god ide at samle sin gæld ét sted, og til billigere omkostninger. Samtidig skal kunderne dog afsøge hele markedet, da der kan være forskel på omkostningerne hos de forskellige låneudbydere.

Med Letfinans som lånemægler, sætter vi din låneansøgning i konkurrence blandt flere banker, så du kan få så lave omkostninger som muligt. For nyligt sparede vi en kunde for mere end 35.000 kr., hvilket du kan læse mere om her: Samlelån spar penge.


Omlæg lån fra 30.000 – 500.000 kr.

Gennem Letfinans er det muligt at omlægge og samle dine dyre lån og kreditter til ét billigere lån. Det samlede beløb du kan omlægge for er op til 500.000 kr.

Når du ansøger skal du blot sætte dit låneformål til at være samlelån, og herefter vælge de lån og kreditter du ønsker at samle. Sammen med resten af låneansøgningen, hvor du bliver bedt om at udfylde nogle oplysninger til brug for bankernes kreditvurdering af din ansøgning, udfylder du blot månedlig ydelse og restgæld på de lån og kreditter, som skal samles.


Du kan spare tid og penge

Har du mange lån og f.eks. kreditkortgæld, kan du spare tid og penge ved at omlægge alle dine lån og kreditter til kun ét lån. Mange forbrugslån og kreditter på mindre beløb, som du måske har optaget nemt og hurtigt, kan være dyre lån for dig og din økonomi. Disse lån vil som oftest have en høj rente og høj ÅOP, som er omkostninger du betaler for at låne. Flere lån betyder også, at du betaler flere løbende gebyrer på dine lån, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.

Ved at samle dine lån kan du derfor spare penge, og give dig et større rådighedsbeløb om måneden. Den tid du bruger på at betale og administrere en masse dyre lån kan ligeledes blive reduceret væsentligt ved at omlægge til dette. Ansøg her: Samlelån ansøgning.


Din økonomi bliver mere overskuelig

Udover du sparer tid og penge ved at samle dine dyre lån og kreditter, vil du samtidig også kunne få en langt mere overskuelig økonomi. Mange lån og kreditter betyder mange månedlige afdrag, hvilket også øger sandsynligheden for at du misser én eller flere betalinger. Misser man en betaling får man rykkergebyrer som pludselig gør ens lån dyrere.

Det bliver samtidig lettere for dig at gennemskue din økonomi, samt planlægge din økonomi gennem budgetter, og dermed også holde din økonomi inden for den budgetramme du selv har sat op.


Hvad er ÅOP?

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Udover renteomkostninger betaler du ofte også andre gebyrer, og disse gebyrer indregnes i ÅOP, således de samlede omkostninger for dig udregnes i procent af lånebeløbet.

Årlige Omkostninger i Procent giver dig som låntager et bedre overblik over de samlede omkostninger, der kan være i forbindelse med optagelse af lån hos en given udbyder.

Man bør som udgangspunkt finde et lån med lav rente og lav ÅOP. Vær opmærksom på, at ÅOP ikke er en procentvis omkostning du skal betale på lånet årligt, men blot er et regnestykke der skal gøre nemmere at se det samlede billede af omkostningerne på lånet. Der har i Danmark gennem de seneste år været debat omkring ÅOP, hvor ÅOP på visse kviklån har været meget høj. Det er vigtigt at holde sig for øje, at ÅOP kun giver mening at bruge i forbindelse med traditionelle lånetyper som banklån, boliglån, forbrugslån, billån, samlelån og privatlån hvor løbetiden er minimum 1 år. Ligeledes kan ÅOP bedst bruges til sammenligning af to eller flere lån, hvor løbetiden og lånebeløbet er det samme.

Hvis du ønsker at optage et lån til brug for gældskonsolidering gennem Letfinans og vores bankpartnere, vil det være muligt at få samlet alle dine lån med høj ÅOP til kun ét lån med en lavere ÅOP.

Du kan hos Letfinans få en ÅOP helt ned til 4,68% om året.


Hvordan fungerer det?

Samlelån eller gældskonsolidering betyder, at du samler flere dyre lån hos flere långivere, til kun ét billigere lån hos én långiver. Det betyder, at lånet du optager benyttes til at indfri dine andre dyre lån og kreditter. Som oftest vil det betyde, at du i din ansøgning skal redegøre for omfanget af dine lån. Dvs. hvor mange lån du har og restgælden på disse. Desuden skal du oplyse om din generelle økonomi, herunder indtægter og udgifter. Hos traditionelle banker kan denne proces til tider være tidskrævende, ligesom du som oftest også ville skulle til møde i banken omkring lånet.

Hos Letfinans er processen med at ansøge gjort nem og overskuelig, og det hele foregår online. Du udfylder en gratis ansøgning, og angiver låneformålet til at være ønske om at samle gæld og lån. Herefter indhenter Letfinans flere personlige tilbud til dig, og du vælger selv det lån, som passer dig bedst.

Spar tid og penge på alle dine dyre lån: Samlelån spar her


Kan alle lån samles til ét lån?

Du kan som udgangspunkt samle alle dine lån hvis dine lån er usikrede. Det betyder, at dine lån er udstedt uden sikkerhed i form af pant i et aktiv. Som oftest vil lån som andelsboliglån og boliglån være sikret med pant i enten din andelsbolig eller din ejerbolig. Hvis en långiver har sikkerhed for lån i form af pant i din bolig, kan de kræve boligen overdraget og sælge den på auktion. Sikrede lån kan derfor som udgangspunkt ikke samles.

Usikrede forbrugslån, privatlån og banklån kan derimod godt indfries og samles til ét enkelt lån. Dyre kviklån vil også kunne indfries og samles til et billigere lån, men her skal du blot være opmærksom på, at du som minimum skal samle lån og kreditter for 30.000 kr. og op til 500.000 kr.


Indfrielse af lån

Når du samler flere lån til kun et enkelt lån, betyder det, at de andre lån du måtte have hos andre banker eller finansieringsselskaber (långivere) skal indfries. Det betyder rent praktisk, at de andre lån skal betales ud og den tilbageværende restgæld på lånene indbetales.

Det kan gøres på to måder: Enten får du udbetalt lånebeløbet af den pågældende bank eller finansieringsselskab, som måtte have godkendt dig til lånet, hvor du selv står for at indfri de andre lån eller kreditter hos de respektive långivere.

Den anden måde dine andre lån og kreditter kan indfries på er ved at långiveren som har udstedt lånet til dig, indfrier dine andre lån og kreditter for dig. Som regel sker dette med en fuldmagt fra dig. Dette er oftest det nemmeste for dig, ligesom de fleste banker og finansieringsselskaber helst vil gøre det på denne måde, da de dermed er sikre på at lånet de har udstedt til dig med det formål at samle gæld, faktisk også bliver benyttet til at indfri lån og kreditter og ikke til yderligere gældsætning.


Hurtigere afvikling af dit lån

Hvis du føler, at du ikke er presset på din økonomi i din hverdag med dine nuværende lån, og at hvis dit budget hænger fint sammen, så kan du overveje at betale ca. det samme om måneden med et samlet lån i stedet.

Fordelen er her, at du får samlet dine lån til ét billigere lån, og at du samtidig justerer løbetiden ned på dit lån, så du samlet set betaler færre omkostninger i form af renter og gebyrer. Du betaler altså dit lån hurtigere ud, og har dermed en kortere periode hvori du betaler renter og gebyrer.


Forhøj dit lånebeløb

Når du ansøger hos Letfinans for at samle dine lån til ét billigere lån, har du samtidig mulighed for at forhøje dit lånebeløb.

Det fungerer på den måde, at du oplyser hvilke lån du ønsker samlet til ét billigere lån. Det er f.eks. en god idé at samle dyre lån og kreditter som f.eks. dyre forbrugslån, kviklån og dyr kreditkortgæld. Når du har oplyst hvilke lån og kreditter du ønsker samlet, har du nu mulighed for at forhøje det lånebeløb du ansøger om. Du kan hos Letfinans ansøge om op til 300.000 kr. udover dit samlebeløb – dog i alt max. 500.000 kr.

Du skal dog være opmærksom på, at din økonomi skal kunne bære den ekstra omkostning der er forbundet med at optage yderligere gæld.


Refinansiering af et lån

Hvis du blot har ét enkelt lån, som du ønsker skal blive billigere for dig at sidde med, kan du også vælge at refinansiere dette lån. Oftest er det inden for boliglån man taler refinansiering, hvor mange boligejere i Danmark skal refinansiere deres boliglån enten hvert år, hvert tredje år eller hvert 5. år. Dette skyldes den form for boligfinansiering mange boligejere har valgt, hvor der optages et realkreditlån med pant i boligen forankret i nogle obligationer som løber i enten 1, 3 eller 5 år. Når løbetiden på disse obligationer nærmer sig slutningen vil boligejeren skulle refinansiere sin gæld i boligen ved at omlægge til et andet lån. I forbindelse med refinansieringen kan der være mulighed for boligejeren at få et andet lån med lavere rente.

Princippet er næsten det samme hvis du ønsker at refinansiere et eksisterende banklån, privatlån eller forbrugslån uden sikkerhed. Her vil du gennem Letfinans lånemægler-tjeneste kunne ansøge om at få en lavere ydelse på dit eksisterende lån og derved spare penge. Vi sender din ansøgning i konkurrence blandt flere banker, så du kan få et bedre tilbud på dit eksisterende lån.

I din ansøgning angiver du blot formålet til at være samlelån, og herefter oplyser du om det lån du ønsker ”samlet” (dvs. refinansieret) til et billigere.


Hjælp til gæld

Det er vigtigt, at du har tilpas overblik over din økonomi, så du ikke risikerer at havne i økonomisk uføre, hvor du ikke kan betale dine regninger. Det er derfor vigtigt, at du danner dig et overblik over din økonomi ved at lægge et holdbart budget, hvor du også løbende bør følge med i om du overholder budgettet.

Du lægger et budget ved at sammenlægge alle dine indtægter pr. måned, og herefter fratrække dine månedlige udgifter. Indtægter er din løn, evt. andre indtægter samt evt. tilskud fra det offentlige. Udgifter er husleje, forsikringer, forbrugsudgifter som f.eks. el og varme, udgifter til lån og kreditter, transportomkostninger samt andre fast omkostninger.

Med Letfinans kan du få hjælp til gæld, ved at din månedlige ydelse som du betaler på flere dyre lån og kreditter kan blive lavere, og du samtidig får bedre overblik over din økonomi. For decideret gældsrådgivning skal du dog se andre steder. Her kan du overveje at se til Forbrugerrådet Tænk Gæld, som yder rådgivning, hvis du har stor gæld og lav indkomst.


Kan jeg fortryde mit lån?

Du kan som forbruger fortryde dit lån inden for 14 dage. Fristen regnes fra den dag låneaftalen trådte i kraft. Hvis du fortryder, skal du meddele den långivende bank din fortrydelse skriftligt. Du skal desuden tilbagebetale det fulde lånebeløb plus renter inden 30 dage. Vær opmærksom på at der ikke er fortrydelsesret den anden vej, hvis du med dit lån allerede har indfriet et eller flere lån.

Det er desuden muligt til enhver tid at indfri dit lån helt eller delvist. Denne rettighed som forbruger i henhold til Kreditaftaleloven, er med til at muliggøre dét at samle sine lån til et enkelt billigere lån, men det er også muligt at indfri sit samlelån enten helt eller delvist selv efter man har indfriet sine andre usikrede lån.


Fokus på din tryghed og sikkerhed

Hos Letfinans får du kun personlige lånetilbud fra seriøse, etablerede banker. Bankerne er kendetegnet ved at have mange års erfaring med lån og kredit på det danske marked og ved at være underlagt tilsyn af Finanstilsynet, ligesom Forbrugerombudsmanden også har tilsyn.

De lån, som du får tilbudt igennem Letfinans, er alle reguleret af Kreditaftaleloven. Loven sikrer dig som forbruger, da ethvert lån vendt mod forbrugere er standardiseret, så den eneste forskel imellem lånene kan blive omkostningerne. De samlede omkostninger aflæses ud fra ÅOP, hvorfor ÅOP går hen og bliver en vigtig målestok for dig som forbruger, når du skal afgøre hvilket lån, du ønsker at optage.

Kreditaftaleloven sikrer dig som forbruger desuden en række standardiserede rettigheder som f.eks. fortrydelsesret og ret til førtidig indfrielse.

Det betyder, at din tryghed og sikkerhed for hvad selve lånet angår, er den samme ved at vælge lån igennem Letfinans, og fra de banker som vi indhenter tilbud fra, som din tryghed og sikkerhed ved at vælge lån fra din egen bank.
Der er altså ingen forskel på om du vælger et lån fra din egen bank eller lån fra de banker vi indhenter tilbud fra – andet end omkostningerne på lånet.

Du ansøger desuden gratis og uforpligtende hos Letfinans.

Benyt også vores søstertjeneste Autolånet, hvis du er på udkig efter billån. Autolånet er specialiseret i billån uden sikkerhed i bilen, og uden udbetaling, hvor du nyder samme tryghed og beskyttelse som hos Letfinans.


Før du låner

Letfinans anbefaler at du lægger et holdbart budget for din økonomi før du ansøger. Dit budget bliver fastlagt ved at lægge alle dine månedlige indtægter sammen (Lønindkomst osv.), og herefter trække dine faste månedlige udgifter fra (Husleje, el, vand, varme, transport etc.)

Vær desuden opmærksom på, at der kan være visse krav til dig som låntager. De forskellige låneudbydere har forskellige krav til dig der ønsker at optage et lån. Dette kan være krav til indtægt, alder og RKI registrering.

Du skal hos Letfinans opfylde følgende minimumskrav:

 ● Minimum 21 år
 ● Fast indkomst på minimum 200.000 Kr. om året
 ● Ingen registrering som dårlig betaler, herunder hos RKI/Experian og Debitorregistret

Tjek om du evt. er registreret som dårlig betaler hos Debitorregistret, og hos RKI/Experian.

Du vil som låntager samtidig blive kreditvurderet, hvor en række faktorer indgår. Herunder gældsfaktor (Gæld i forhold til indkomst), ejerforhold (Hus, Lejlighed og bil) osv.
Den grundige kreditvurdering sikrer samtidig, at du som låntager får den lavest mulige rente og ÅOP på dit samlelån, så du derved kan spare tid og penge ved at indfri dine dyre, nuværende lån og kreditter.


Se eksempler på besparelser

Eksempel 1

Følgende er et eksempel på ét lån, hvor flere lån er blevet samlet til ét enkelt og billigere lån:

Som eksempel antager vi, at en person har 3 lån og kreditter. Et forbrugslån med en restgæld på 57.000 kr. og en månedlig ydelse på 1550 kr., kviklån med restgæld på 5000 kr. og med månedlig ydelse på 900 kr. og en kassekredit med en udnyttet ramme på 15.000 kr. og en månedlig ydelse på 500 kr. Personen betaler i alt 2.950 kr. pr. måned.

Personen vil i dette tilfælde skulle optage et lån med en hovedstol på 77.000 kr. for at kunne indfri de 3 lån og kreditter. Vi antager, at lånet løber over 6 år, vil den laveste månedlige ydelse gennem Letfinans blive 1.234 kr. De samlede kreditomkostninger er 11.829 kr.

Der kan dermed opnås månedlig besparelse på 1.716 kr. – eller 20.592 kr. det første år af lånets løbetid.

Eksempel 2

Et eksempel, hvor der samles til et billigere lån:

En person har 3 lån og kreditter. Et usikret billån med restgæld på 125.000 kr. og en månedlig ydelse på 2500 kr., et forbrugslån med en restgæld på 25.000 kr. og en månedlig ydelse på 1500 kr. og et kreditkort med en udnyttet ramme på 35.000 kr. og en månedlig ydelse på 900 kr. Personen betaler samlet 4.900 kr. pr. måned på lån og kreditter.

Et lån til brug for gældskonsolidering med en hovedstol på 185.000 kr. vil kunne indfri og samle de 3 lån og kreditter. Personen kan vælge at have en forholdsvis kort løbetid på sit lån, hvor den månedlige ydelse bliver forholdsvis høj, men personen samtidig betaler færre kreditomkostninger. Ved at antage, at lånet løber over 6 år, vil den laveste månedlige ydelse gennem Letfinans blive 2.919 kr. Samlede kreditomkostninger er 24.814 kr.

Der er nu opnået en månedlig besparelse på 1.981 kr. pr. måned – eller 23.772 kr. det første år af lånets løbetid.

Personen kan også vælge en længere løbetid. Med en løbetid på 10 år og en laveste månedlig ydelse på 1.886 kr. vil personen spare 3.014 kr. pr. måned – eller 36.168 kr. det første år af lånets løbetid. Med en længere løbetid, vil samlede kreditomkostninger være 41.297 kr.

Eksempel 3

Vi antager, at en person har 5 lån og kreditter. Et usikret billån med restgæld på 85.000 kr. og en månedlig ydelse på 3000 kr., et forbrugslån med en restgæld på 57.000 kr. med en månedlig ydelse på 1800 kr., et privatlån med restgæld på 42.000 og månedlig ydelse på 1600 og et kreditkort med en udnyttet ramme på 35.000 kr. med en månedlig ydelse på 1200 kr. Samlet betaler personen 7.600 kr. pr. måned på sine lån og kreditter.

For at samle alle lån og kreditter skal der optages lån med hovedstol på 219.000 kr. Personen vælger nu at have en forholdsvis kort løbetid på sit lån, hvilket bevirker, at der betales færre kreditomkostninger, men at den månedlige ydelse bliver lidt højere. Lånet løber over 8 år. Den månedlige ydelse baseret på middelrente gennem Letfinans bliver 3.150 kr. Samlede kreditomkostninger er 83.443 kr.

Der er nu opnået en månedlig besparelse på 4.450 kr. pr. måned – eller 53.400 kr. det første år.

Personen kan også vælge en løbetid på 10 år. Med en løbetid på 10 år og en månedlig ydelse på 2.707 kr. vil personen spare 4.893 kr. pr. måned – eller 58.716 kr. det første år. Samlede kreditomkostninger vil være 105.815 kr. over 10 år.

Eksempel 4

Dette er et eksempel på ét lån, der er blevet refinansieret til ét billigere lån:

Personen har et lån, hvor vedkommende har en restgæld på 100.000 kr. Den månedlige ydelse er 2.249 kr. med en restløbetid på 67 måneder. Debitorrenten er 16%. og stiftelsesomkostningerne var 5000 kr.

Med en refinansiering af lånet til en månedlig ydelse på 2.004 kr. med en rente på 10% og stiftelsesomkostninger på 2000 kr. og løbetid på 67 måneder er besparelsen altså knap 250 kr. pr. måned – eller 16.750 kr. i resten af lånets løbetid.

Prøv vores ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare penge i din privatøkonomi - Let, enkelt og sikkert.

Opret her